Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

czechoj 18.11.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Panie, gadaj Pan w inna stone, bo mnie juz Twoje potluczone gadki nie ruszaja...... Nie mam juz ochoty sluchac/czytac propagandowych gadek. A jak nie rozumiesz tego co napisalem to przeczytaj sobie jeszcze raz, bo wlasnie w czytaniu ze zrozumieniem upatruje najwiekszy problem, przeciagania sie glupiej gadki.....

@Banana Coctail
Jeśli mam być szczery i wyzywaniem nazwać w/w przykład to z pewnością pierwszy nie był @legion. Nie dopatruj się w "zażartych dyskusjach" nienawiści, każdy ma prawo do własnych poglądów (często innych). I jeszcze jedno należy powiedziec uczciwie wybory wygrał PiS i on rozdaje karty. PO pozostaje albo wspomagać ten rząd albo czekać na następną kolejkę. Pierwsza opca byłaby optymalną ale PO (a własciwie jej zarząd) się obraził...... Dlatego już w tej chwili w PO na szczeblach regionalnych dochodzi do rozłamów (niezadowolenia) ponieważ szeregowi członkowie (stanowiącym pewnie z 95% stanu) tej partii mają zupełnie inne zdanie co do kwestii współrządzenia Polską.

Banana Coctail 18.11.2005 19:33

@czechoj aby miec jakiekolwiek poglady trzeba poznac poglady innych, poczytac etc... z Twojego rozumowania wynika, ze kazdy kto ma podobne poglady do kogos innego, kopiuje je. Jezeli ja kopiuje cudze poglady, to maja one swoje poparcie, bo ten ktos jest doroslym i ma w glowie poukladane. Ten kto wyzywa innych na pewno nie szanuje kogos lub tym bardziej szanujego jego/jej pogladow. A zdaje sie mi, ze kolega @legion tak robi.

ed hunter 18.11.2005 19:06

kojarzycie reklamę piwa Okocim Mocne (można zobaczyć tu - http://okocimmocne.byss.pl/main.htm)

dwa orły na plaży popijają w/w piwo, podchodzi wysoki struś (gdzieś widziałem ten wzrok :D ) dostaje browara, łapie łyka i dostaje czkawki. na to jeden orzeł go straszy (w dobrej wierze, chce pomóc) a ten głowę w piasek ^_^ Okocim Mocne - tylko dla orłów.

polityka też nie jest dla strusi :haha:

legion 18.11.2005 18:09

Donald Tusk szef klubu parlamentarnego ***8222;Platforma Obywatelska***8221;. Człowiek z zasadami, bezimienny kandydat na fotel prezydenta Rzeczpospolitej. Towarzysz rozmów ***8222;okrągłostołowych i magdalenkowych***8221; popijaw. Niegdyś robotnik na wysokościach i monter bilbordów z wizerunkiem Jerzego Urbana. Mąż stanu i sumienny zwolennik ustawy anty-dekomunizacyjnej. Popierają go Maorysi, Kambodżańscy kmerzy, czerwona gwardia Aleksandra Kwaśniewskiego, wojujące feministki, ludzie bogaci tzw. salon wpływu. Lansuje i popiera swoją osobą dobę oświecenia, relatywizm, efemeryczny patriotyzm, tolerancję, wolność i braterstwo. W skład jego ***8222;Drużyny AA***8221;, wchodzą: Bronisław Komorowski - postać tuzinkowa, ekspozycyjna. Jan Maria Rokita ***8211; czeladnik piekieł, klucznik najgłębszych pokładów hipokryzji. Hanna Gronkiewicz-Waltz - salonowa dama, kurtyzana ekonomi i swoistych układów Balcerowiczowskich.

Mając takich towarzyszy boju Donald Tusk wraz z gabinetem cieni, ma możliwość zapuścić się do wnętrza czarnej otchłani obłudy, gdzie króluje nieład, bezład, chaos i wynaturzenie nieprzemijającej partii brydża. Gdzie losy biednych nie są brane pod uwagę, bezdomnych traktuje się statystycznie, a wszelki element przestępczy chodzi w glorii i majestacie prawa.

Taki jest świat ***8222;Drużyny AA***8221; ***8211; Piękny w swojej brzydocie, i brzydki w swoim pięknie (Wałęsowski). Bezprawny, antyczłowieczy, bezkompromisowy dla własnych obywateli i służalczy dla lóż zagranicznych mocodawców. Przedziwny, zwyrodniały, infantylny, lucyferyczny, płaski i lamerski. Jednym słowem - błędny z genezy!

Partia Donalda Tuska vel człowieka z zasadami ***8222;Platforma Obywatelska***8221; jest swoistym wynaturzeniem klubowym, jako wieczna opozycja dla każdego rządu, promuje ideologiczny zestaw do mycia sedesu. Jej członkowie ze strachu przed gremium kierowniczym boją się zasugerować odmienne zdanie, co widać choćby po ostatnich wypowiedziach działaczy w Opolu. Gdzie kilka osób z tej partii dla elit, było skłonnych wejść w mini koalicję z ugrupowaniem ***8222;krwawego ludwika***8221; Taka sytuacja była nie do zaakceptowania przez pana Tuska i jego ***8222;Drużynę AA***8221;. W ciągu kilku sekund, błyskawicznie jak strzała Wilhelma Tela, grupa ratownicza PO wysłała w postaci Bronisława Komorowskiego (ojca chrzestnego Izabeli Niezabitowskiej) oddział do szybkiego reagowania, by ugasił bunt i zakuł w dyby niepokornych działaczy. Tak też się stało, choć nie było chłosty, ***8222;Wielki Bronek***8221; powrócił na czerwonym dywanie na Wiejską, gdzie zdał raport swojemu merowi Donaldowi T.

W czasach, kiedy w kraju nad Wisłą rozgrywały się wybory parlamentarne i prezydenckie. ***8222;Drużyna AA***8221; stawała na głowie i rękach by przechytrzyć wyborców i potencjalnych przeciwników. Jednym skinięciem kciuka, zażyczyła sobie wzrost poparcia sondażowego dla swojej partii i własnego kandydata ubiegającego się o tron prezydencki. Nic z tego magicznego zawirowania nie wyszło, wszak ***8222;moherowe społeczeństwo***8221; nie dało się omamić pięknym oczom i przejaskrawionej kolorystyce plakatów partii aksamitnych kapeluszy i niewidzialnych dłoni. Stało się coś, czego nie planowała ***8222;Drużyna AA***8221; ***8211; prawdziwa katastrofa. Zaraz po przegranych wyborach, szefostwo ***8222;Platformy Obywatelskiej***8221; oznajmiło, iż zabiera zabawki z piaskownicy i idzie bawić się do swoich kolegów i koleżanek z Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Choć obie partie są odmienne ideowo to jednak nie przeszkadza im zasiadać w jednym kajaku i płynąć pod prąd względem reszty społeczeństwa. Jak mawiali głupcy ***8222;Nie ważne co czynisz ważne byś to robił na przekór innym.***8221; Z tą maksymą zgadza się sztab generalny PO i jej idol - bożyszcze nastolatek do lat trzynastu Bartek Wrona.

Ostatnie wystąpienia osób z pod bandery społeczeństwa obywatelskiego ***8222;Platformy Obywatelskiej***8221; i jej służalczych ***8222;moralnych autorytetów***8221; wyraziły swoistą obawę przed powrotem Jacka ***8222;Burteriera***8221; Kurskiego. Człowieka o języku ciętym jak mineta, wirtuoza dokumentu i niepokornego obserwatora sceny politycznej. Jego film dokumentalny ***8222;Nocna Zmiana***8221; ukazujący kulisy obalenia rządu Jana Olszewskiego, w którym to drugoplanową rolę odegrał emfatyczny Donald ***8222;prezydent***8221; Tusk. Przeraziły potencjalnych ministrów gabinetu cieni i czcigodnego guru wszystkich kapeluszników Jana Maria Rokitę. Kto wie, co może przyjść do głowy rozjuszonemu ociekającemu pianą ***8222;Burterierowi***8221;? ***8222;Czerwony od słońca***8221; Bronisław Komorowski i jego wąs, aż pieklił się do kamer by wyrazić swoje oburzenie z tego faktu. Ślina kapała na operatorów i dziennikarzy. W tym czysto perwersyjnym akcie seksualnego oburzenia ***8222;czerwony bronek***8221; nie wytrzymał napięcia i szarmanckim krokiem oddalił się w nieznanym kierunku. Takie są fakty!

Faktem też jest, iż jeden z członków PO niejaki pan Niesiołowski ***8211; ostoja smoczego języka i niedoszły wicemarszałek senatu, stwierdził, że powrót pana Kurskiego to policzek wymierzony wyborcom i Platformie ***8222;nie***8221; Obywatelskiej. Platforma jako obszar ograniczony zrzesza tylko swoich, czyli wybranych z wybranych, majętnych i skorumpowanych, podłych i cyników, lewaków i małostkowych empiryków. Na klawiaturze komputera jest mniej zabrudzonych przycisków niżeli w PO uczciwych polityków. Choć zdarzają się wyjątki, dobrym przykładem jest pan Piskorski vel budowniczy mostów (sic!)

Lata mijały, a ***8222;Drużyna AA***8221; jak stała murem za układem kolesi tak stoi nadal. Stolik do brydża miał się w najlepsze, potencjalni obdarowani i przyszli kumotrzy zaciskali sakwy z procederu okradania w biały dzień społeczeństwa Polskiego. Bez pardonu historia piętnuje takie osobowości ze świata ciemnej strony mocy - jako wrzód na zdrowym ciele, kolkę w czasie biegu losu. Dzisiaj mają - choć jutro, kto wie? Dlatego panicze wyrodne i damy cudzołożne z szałasu ***8222;Partii Demokratycznej***8221; przez namiot ***8222;Unii Wolności***8221; po altankę ***8222;Platformy Obywatelskiej***8221; tak mocno boją się kajdan w postaci ustawy dekomunizacyjnej. Zrobią wszystko by oddalić od siebie polityczną emeryturę i gilotynę społeczną. Wszakże chodzi tu o być albo nie być dla tych ludzi, istnieć czy utonąć w głębinach oceanu i nie pomoże futurystyczny pojazd Verna by ocalić zatopionych.

Tak więc, jak za skinięciem czarodziejskiej różdżki, wszystkie media począwszy od publicznych do prywatnych nośników propagandowych zaczęły batalię, w której wrogiem jest mniejszościowy rząd Kazimierza Marcienkiwicza i nowo wybrany prezydent Lech Kaczyński. Jak za czasów ***8222;demokracji ludowej***8221;. Wielka ofensywa masmediów kierowana przez ***8222;różowy salon***8221; napędza spiralę nienawiści i pseudo dziennikarstwa. Zaś pierwsze skrzypce w tej wojnie dzierży ***8222;Gazeta Wyborcza***8221; i jej mentor redaktor naczelny Adam Michnik oraz TVN z panią Pochanke na czele. Bez pardonu sączą jad w umysły zwykłych śmiertelników, byle tylko zniechęcić obywateli do nowo powołanej rady ministrów. Choć wróble ćwierkają, że już wkrótce ***8222;plaga Mordoru***8221; zostanie powstrzymana, a etyka i obiektywizm dziennikarski powróci do łask?

Oby tak się stało! Choć los bywa kapryśny i ma potężnych akolitów w postaci ***8222;Drużyny AA***8221;.

Miejmy nadzieje, że ***8222;Platforma Obywatelska***8221; z ***8222;Sojuszem Lewicy Demokratycznej***8221; i klubami z marginesu politycznego (SDPL, Demokraci.pl) wraz zapleczem odchodzącego właśnie prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, nie zdoła zahamować pozytywnych zmian, jakie mają szansę zaistnieć dzięki nowo wybranym władzom?

mowca umarłych

czechoj 18.11.2005 18:00

@Banana Coctail prosze daj na wstrzymanie kolego, nikt nie potrzebuje "adwokata diabła" a z pewnościa nie @pawelblu, który w odróżnieniu od Ciebie (wybacz ale Twoja postawa wydaje się prosta kopią czyichś pogladów a w głowie niestety jeszcze brak czegoś by umieć poprzeć głoszone "prawdy") ma Swoje poglądy, które broni i zdaje się że wszyscy to szanują (nawet zajadły, Pa(i)Skudny Legion). Zastanów się co wypisujesz bo jak niespojrzeć na ten temat to PiSowcy sie zaledwie bronią przed "demagogią" i "bełkotem" takich jak Ty (przeczytaj raz jeszcze co napisałeś i zastanów się po co to zrobiłeś)

legion 18.11.2005 17:58

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@pawelblu, nawet jako liberal, rozmawia z komunistami a to jest zupelnie inny biegun pogladow politycznych (skrajna lewica), a w Twoim przypadku jet to niemozliwe => dyskusja z Toba jest niemozliwe, ale przytakiwanie sobie wzajemnie juz tak.

no jasne a z kim on tylko moze rozmawiac jak nie z nimi :D a jet to mozliwa dla tega ze + dyskusja i ty = paranoja :D

Banana Coctail 18.11.2005 16:37

@legion ja snuje zbrodnicze insynuacje ale mam wrazenie, ze to Ty masz klapki na oczach... Ty nie miales ani razu sensownych argumentow przeciwko koledze @pawelblu, a sam go o takowe dzialanie posadzasz. Prawdopodbnie @pawelblu nie mogl wytrzymac by nie skomentowac Twojej demagogii i belkotu bez zadnego sensu i pokrycia w rzeczywistosci. Mam wrazenie, ze dla Ciebie ktos inny niz z PiSu lub go nie popierajacy, jest czlowiekiem trendowatym i niegodnym uwagi, trudno sie mowi. @pawelblu, nawet jako liberal, rozmawia z komunistami a to jest zupelnie inny biegun pogladow politycznych (skrajna lewica), a w Twoim przypadku jet to niemozliwe => dyskusja z Toba jest niemozliwe, ale przytakiwanie sobie wzajemnie juz tak.

legion 18.11.2005 11:12

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Panie, gadaj Pan w inna stone, bo mnie juz Twoje potluczone gadki nie ruszaja. Prosiles o ustosunkowanie sie liberalow do tekstu, wiec sie ustosunkowalem, gdybys nie prosil, to bym sie nie ustosunkowal (zreszta nie mialem zamiaru, ale sam nalegales), bo nie mam ochoty na dyskusje z Toba. Co za tym idzie, ja Cie o zdanie nie pytalem. Nie mam juz ochoty sluchac/czytac propagandowych gadek. A jak nie rozumiesz tego co napisalem to przeczytaj sobie jeszcze raz, bo wlasnie w czytaniu ze zrozumieniem upatruje najwiekszy problem, przeciagania sie glupiej gadki.

Tyle.

No widzisz - kolega liberal juz niema argumetow to teraz jedzie po mnie standartowa polityka nawet PO wobec innych ludzi ja ciebie nie pytalem o stosunek do tego tekstu a z czytaniem to chyba ty masz problem bo nie zagospodarowales tak jak pisalem albo prawej albo lewej polkuli mozgu i czy z toba sie da dyskutowac smiechu warte a tak wogole czy ja z toba dyskutuje nie mam po co bo masz swoje calkowice nie podwazalne opinie ktorych nie mozna atakowac a ten co nie pisze jak ty jest poprostu trendowatym :> .
Masz poprostu jak pisalem klapeczki na oczach ciagle tylko snujesz tu tragiczne wypowiedzi ludzi z kontekstow a na dodatek piszesz ze juz byly powazne wpadki w nowym rzadzie i ty jestes powazny kolego wes walnij sie pare razy glowa w sciane a po drugi czy ja gdzies prosilem ci zebys czytal to co ja pisze wiec zachaowaj te teksty dla siebie bo mnie nie obchodzi wogole twoja opinia

I Tyle.

pawelblu 17.11.2005 21:15

Cytat:

Napisany przez legion
wlasnie opisal takich ludzi jak ty ktorzy boja sie wszystkiego i tego ze moze byc dobrze jeszcze nie porzadzili a ty juz snujesz katastrofy sam sobie poczytaj swoje posty na temat pani minister finansow gdzie cytowales jej wypowiedzi wyjete z katekstu tak jak to robi tvn i tvn24 ja rozumiem ze dla ciebie najwysza wage maja artykuly z gazety.pl lub wp.czy onetu i tak juz spuscili z tonu :) ale ty chyba niezrobisz tego nawet w nastepnym wcieleniu :D

Panie, gadaj Pan w inna stone, bo mnie juz Twoje potluczone gadki nie ruszaja. Prosiles o ustosunkowanie sie liberalow do tekstu, wiec sie ustosunkowalem, gdybys nie prosil, to bym sie nie ustosunkowal (zreszta nie mialem zamiaru, ale sam nalegales), bo nie mam ochoty na dyskusje z Toba. Co za tym idzie, ja Cie o zdanie nie pytalem. Nie mam juz ochoty sluchac/czytac propagandowych gadek. A jak nie rozumiesz tego co napisalem to przeczytaj sobie jeszcze raz, bo wlasnie w czytaniu ze zrozumieniem upatruje najwiekszy problem, przeciagania sie glupiej gadki.

Tyle.

legion 17.11.2005 15:55

***8222;Platforma Obywatelska***8221; i jej guru intelektualny ***8222;prezydent Tusk***8221; (bezimienny kandydat) z ramienia partii ***8222;aksamitnych kapeluszy***8221; od wielu lat lansuje politykę grubej kreski. Czyli sprzeciwia się DEKOMMUNIZACJI! W wczasach, kiedy rząd Jana Olszewskiego wraz z ministrem MSW Antonim Macierewiczem chcieli wykonać uchwałę sejmu o powszechnej lustracji (tzw. utawa dekomunizacyjna) Pan Tusk i jego kumotrzy; Wałęsa, Wachowski, Niesiołowski, Moczulski, Pawlak, Geremek, Mazowiecki i jeden pan z Rosji przyczynili się do odwołania tegoż rządu i powołania w iście gangsterskim klimacie marionetkowego premiera Waldemara Pawlaka z PSL. Media robiły wszystko by oczernić Olszewskiego i jego gabinet, a zwolennikow lustracji przedstawić jako ***8222;krwawych ludwikow***8221; Dziś mamy podobną sytuację, mniejszościowy rząd Kazimierza Marcienkiewicza oraz nowo wybrany prezydent Lech Kaczyński są w rodzimych mediach przedstawiani negatywnie, a ich działanie destrukcyjnie. ***8222;Platforma Obywatelska***8221; zrobi wszystko by nie dopuścić do przerwania grubej krechy Mazowieckiego i stanie na głowie by utrzymać status quo. Dlatego większość pretorianów dawnego ***8222;okrągłostołowego***8221; układu wpływow tzw. Nie jest zadowolona z wyboru Polakow. Napisał Mowca Umarłych - znajomy.

legion 17.11.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tekst Pana Rybinskiego jest kiepski. Probowal byc ironiczny, ale mu nie wyszlo. Zupelnie bez polotu. Sam pomysl juz kilka razy pojawial sie w innych publikacjach (czyli ironizowanie katastrofa), ale o ile pierwszy raz mozna powiedziec ze bylo to ciekawe w sensie cos nowego, to teraz jest to tak oklepane, jak kawal o babie u lekarza. Powtorzyl po raz kolejny to co pojawialo sie juz w kilku publikacjach w zasadzie nie dodajac nic nowego.

Jak mowilem sama ironia rowniez mu sie nie udala, bo coprawda katastrofy nie ma, to powazne wpadki juz sa i nie rozumiem dlaczego ten temat mialby nie byc poruszany. Tzn jak rzad lewicowy, to nonstop patrzymy na rece, a jak prawicowy, to jest OK i rozliczamy dopiero po 4 latach? A wlasnie do nadmiernej toleracji (w sensie przemilczania bledow rzadu) probuje namawiac autor stosujac tego typu ironie.

A to ze ktos deklaruje sie jako liberal, nie znaczy ze inni liberalowie beda go czytac bezkrytycznie. Liberalizm polega w duzej mierze na wolnosci rowniez umyslowej. Poza tym nie intersuje mnie to kim jest, ale jak pisze. Jezeli ciekawie to oplaca sie to czytac, jak nie, to sie nie oplaca. Znam nawet czlowieka ktory otwarcie deklaruje ze jest komusta i czesto mowi bardzo sensownie i ciekwie, tylko w niektorych miejscach sie po prostu nie zgadzamy. Autor tego artykulu uzyl juz oklapanego jezyka przesadnej katastrofalnej ironii i kilka rzeczy napisal bez sensu ('Bez pełnomocnika Kościół katolicki będzie nadal bił nasze żony' po kiego grzyba miesza kosciol katolicki do przemocy w rodzinie - tego typu tezy przeciez nikt nie formulowal, nawet nie sugerowal - to wytwor jego chorej wyobrazni).

wlasnie opisal takich ludzi jak ty ktorzy boja sie wszystkiego i tego ze moze byc dobrze jeszcze nie porzadzili a ty juz snujesz katastrofy sam sobie poczytaj swoje posty na temat pani minister finansow gdzie cytowales jej wypowiedzi wyjete z katekstu tak jak to robi tvn i tvn24 ja rozumiem ze dla ciebie najwysza wage maja artykuly z gazety.pl lub wp.czy onetu i tak juz spuscili z tonu :) ale ty chyba niezrobisz tego nawet w nastepnym wcieleniu :D

georg 16.11.2005 18:22

NFOZ wycofał się (na szczęście) z tego projektu po rozmowach z prof. Religą... :respect:

pawelblu 16.11.2005 16:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
http://wiadomosci.onet.pl/1196657,11,item.html

hmmm... w telewizji słyszałem, że to jednak zostanie zmienione i za pacjenta, który przebywa na oddziale intensywnej terapii krócej niż 12 godzin szpitale nie będą otrzymywały żadnych pieniędzy. A to swoją drogą jest *****izm nawet jak na Polskę..

Doszedłem dzisiaj do wniosku, słuchając kolejnych doniesień z poczynać naszych polityków, że w Polsce wybory wygrałaby miażdżąco partia, która obiecałaby, że po wybraniu.... nie zrobi nic. To chyba jedyne, co przy poziomie inteligencji polskich polityków, mogłoby zapewnić w miarę spokojny żywot przeciętnemu obywatelowi (na dotychczasowym marnym poziomie...)...

Nie znam dokladnie procedur w sluzbie zrowia, ale z tego co mowili ludzie z NFZ, chodzilo tu o naduzywanie OIOM do innych celow. Lozko na OIOM jest najdrozsze bo jak sama nazwa mowi jest to opieka INTENSYWNA, a czesto podobno umieszczano tam ludzi ktorzy tej INTENSYWNEJ opieki nie potrzebowali. Po prostu przychodzili na izbe przyjec, lub przywozila ich karetka z jakims tam problemem i byli kierowani na OIOM bez wiekszego powodu.

Projekt natomiast byl gorszy. Chodzilo o to czy pacjent PRZEZYJE 12 godzin na OIOM. A nie mozna dopuscic sytuacji w ktorej pacjent po operacji w ciezkim stanie czeka na stole operacyjnym na poprawe stanu zdrowia, lub dyrekcja zastanawia sie czy oplaca sie go umieszczac na OIOM, bo moze zaraz 'wykituje' i zwrotu za leczenie nie bedzie - moze bardziej oplacaloby sie go wypisac do domu zeby tam 'wykitowal'.

woitas 16.11.2005 16:26

to tak jak z listą leków refundowanych.
te najczęsciej stosowane są odpłatne.
nie wspominając już o czymś tak oczywistym, jak darmowa insulina, za którą u nas trzeba płacić, a co w każdym normalnym kraju jest nie do pomyślenia.

nie wiem, czy wiecie, ale w polsce posiadanie wszystkich zębów to luksus i z racji tego fundusz tego nie refunduje :wsciekly:
no i moja mamuśka jest kilka stówek w plecy.

w takiej grecji uczniowie w szkole dostają zeszyty za darmo, a od podatku można odliczyć nawet fryzjera :respect:

joujoujou 16.11.2005 16:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...] w Polsce wybory wygrałaby miażdżąco partia, która obiecałaby, że po wybraniu.... nie zrobi nic. [...]

Co więcej, gdyby jednak coś zrobiła, zawsze byłoby to więcej, niż obiecała! :mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.