![]() |
zaraz ci legion napisze ze mowisz nieprawde:D
|
> Wybory a rzeczywistosc
> > Marzec 2005 rok / antena RMF FM > RMF FM : Czy w przyszlej kadencji Sejmu bedzie mozliwa sytuacja kiedy > partia > poprze ludzi majacych klopoty z prawem ? > Lech Kaczynski : Nie ma takiej mozliwosci. PIS jest partia ludzi > praworzadnych, którzy daza do rozliczen krzywd. Nie poprzemy nikogo z > wyrokiem sadu lub przeciwko komu tocza sie sprawy sadowe. To jest > sprzeczne z idealami PIS. > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przyklad Andrzej > Lepper > gdyby staral sie o fotel marszalka jest niemozliwe? > Lech Kaczynski : Nie ma takiej mozliwosci. Najwyzsze funkcje w panstwie > musza sprawowac ludzie czysci jak lza. Andrzej Lepper udowodnil, ze ma > za > nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego > polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. |
Mi sie najbardziej podoba ile to on zrobi, zeby w Polsce zwiekszyc przyrost naturalny. Tylko taki szczegol. Inwestycja w przyrost to droga inwestycja na 20 lat (najpierw trzeba dotowac zwolnienia matki, zasilki dzieciece, edukacje) no i po 20 latach mamy nowa sile robocza ... tylko cholera drugi szczegol - my mamy juz duzo sily roboczej, tylko nie ma pracy :/
Generalnie zalozenia dobre, tylko dla szwecji, czy norwegii. Tutaj trzeba czegos zupelnie innego. |
moja starsza włączył tv na kanał 3 tvp.
macierewicz przedstawia swój plan na tą kadencję. zastanawiam się, skąd wezmą na to pieniądze przy dzisiejszym deficycie budżetowym :hmm: |
Cytat:
Zgadzam się - jak nie wiadomo do końca jak jest, to raczej nie powinno się zaraz rzucać oskarżeń... ro29 |
Artykuł, jak artykuł, komentarz podoba mi się bardziej :) :
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
|
mi sie tez otwiera scyzoryk w kieszeni jak np. slysze ze Paulini placa kaucje iles tam mln zlotych za bandyte............
ale malo to afer w innych srodowiskach? nie mi sadzic, ja chodze do kosciola na msze a nie do ksiedza na plebanie na herbatke... o jednym czy drugim ksiedzu mam prawo zle pomyslec, ale nie krytykujmy calosci.... znam wieeeelu ksiezy ktorzy naprawde sa "OK" i ktorzy cierpia na takim uogulnianiu, w Gliwicach np. nie mam pojecia o miejscowych ksiezach, wiec ich domyslnie traktuje jako "w porzadku", ew zmienie zdanie, ale od razu nie mozna myslec "ksiadz - zlodziej, zeruje na cudzej forsie" itd |
Cytat:
To, że wszędzie w Polsce są przekręty w żaden sposób nie usprawiedliwia dalszych. To, że niektórzy politycy kradną nie upoważnia mnie do pójścia do supermarketu i wyjścia nie płacąc. Podpalanie czegokolwiek, nawet w formie żartu, wymagałoby sprostowania. Zresztą, jeśli na to w ogóle trzeba dowodu, to właśnie Francja daje taki, że nie jest to najlepsze rozwiązanie.. Decyzję ile i czy w ogóle na tacę dać każdy teoretycznie może podjąć sam. Tylko, że samoświadomość moja czy twoja, a 70 babci czy dziadka jednak znacząco się różni. My możemy od razu dostrzec, to jest prawdą, a co obłudą, natomiast dla starszych osób nie jest to takie oczywiste, a danie na tacę jest jednym z ważniejszych wydatków w skromnym budżecie. I sam chyba przyznasz, że jeżeli te pieniądze, nierzadko oddane na tacę zamiast nawet kupienia jedzenia (zdarzają się i takie przypadki) wykorzystywane są przez księży (duchownych ogólnie) na dostatnie życie i dobre samochody, to coś tu jest nie tak. To brak skrópułów nawet dla zwykłego człowieka. A teoretycznie księża są bogatsi duchowo i skromniejsi jeśli chodzi o własne dobra. Teoretycznie.. |
Cytat:
|
nie kościoła, tylko kościoła jako instytucji która de facto obecnie bezpardonowo nie kryjąc się z tym żeruje na uczuciach, przekonaniach i portfelach ludzi głęboko wierzących.
a do wiary wcale nie potrzeba świątyń. czy sam p. jezus do nauczania i modlitw potrzebował przepięknych świątyń? |
ludzie dajcie spokoj z tym kosciolem w kazdej instytucji naszego panstwa czy koscielnej czy spolecznej czy politycznej sa przekrety co myslicie ze nawet dziennikarze sa rzetelni tak samo jak bylo z maybachem :) jezeli tak nienawidzicie ksiedzy lub kosciola to mozecie
podpalic jakis przybytek boski jak we Francji a nastepna sprawa jest to ze koscioly nie mowia wam ile macie dac kasy na tace kazdy z nas wie ze sam jest sobie kowalem losu i wie co dla niego dobre wiec niech sie nie wypowiada za dobrem ogolu jezeli kazdy czlowiek wie co robi jezeli daje na tace nawet osoby duchowne nie sa swiete czarna owca zawsze sie znajdzie :) podobna gadka jest na temat Pis juz nawet @ed o tym mowil ludzie dajcie im porzadzic i dopiero potem wypowiadajcie sie co robia zle bo narazie jest niesamowita nagonka na caly rzad ale co musze przyznac propaganda jak to mowia dziennikarzy ktorzy sa rzetelni :) jest perfekt :D a wystarczy bylo ogladac program na TVP3 "Mlodziesz kontra...." gdzie zaproszony byl pan Zdrojewski z platformy ktory mial odowiedziec na 40 pytan z internetu i wszystkie byly negatywne ale najciekawsze bylo pytanie:"zaluje ze glosowalem na PO bo widze ze sie zachowuje jak male dziecko ktore obrazilo sie i zabralo swoje zabawki....." |
nam kaza zyc tak a nie inaczej a sami zyja w luksusie
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |