Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pawelblu 07.11.2005 09:38

Cytat:

Napisany przez Loczek
Jesteś patriotą ? W którym momencie ? Zachowujesz się jak gówniarz. Nazywasz księdza "czarnym" ? Tak obrażasz ludzi, a jest ich większość, którzy chodzą do kościoła.

Wracając do Twojego patriotyzmu. Pokaż mi gdzie i w jakich momentach jesteś patriotą ? Pomyliło się Tobie. Weź książkę do historii i przejrzyj ją tak od wieku XIII do II Wojny Światowej. Zobaczysz, że prawdziwy patriota żyje w zgodzie z kościołem i to on jest dla niego fundamentem.

Bóg, honor, ojczyzna...

STOP. Z tym sie nie mozna zgodzic. Gdyby tak siegnac jeszcze przed XIII to mielibysmy dojrzale sredniowiecze i potege kosciola pelna geba :)
I o czym to swiadczy? Wlasciwie to o niczym...
Natomiast jakby mieszko nie przyjal chrztu, to moze na sztandarach mielibysmy: Slonce, Honor, Ojczyzna. I co i wtedy bylibysmy gorsi? Mniejszymi pariotami?
To jest dla mnie nie do przyjecia:
'Zobaczysz, że prawdziwy patriota żyje w zgodzie z kościołem i to on jest dla niego fundamentem.'
Jezeli teza bylaby prawdziwa, to dla tego okresu historycznego, a nie do dziesiejszych czasow. Chociaz uwazam ze nawet dla tego okresu historycznego nie jest prawdziwa. Przypominam, ze Pilsudski kariere rozpoczynal w partii socjalistycznej (choc daleki bylbym od nazwania go socjalista), narodowcow (ludzi scisle zwiazanych z religia) mial za swoich najwiekszych wrogow (przyznaje jednak, ze prywatnie o jego religijnosci nic nie wiem).

Loczek 07.11.2005 08:15

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
Czyli ja nie jestem prawdziwym polakiem? Ja sobie wypraszam, jestem patriota ale nie narodowcem/szowinista opetanym przez relgie. Ja szanuje KK za to, ze wzbudzal patriotyzm i dazania niepodlegosciowe - to jest przeszlosc, teraz jest terazniejszosc. Minelo sporo czasu, KK sie zmienil w Polsce nie do poznania. To, ze ludzie gineli za krzyz i Polske Ty tez musisz? Dziadek mi opowiadal, ze jak chodzil z kolegami do ksiedza na korki z matmy, to ten zamiast od kazdego brac kwote, powiedzmy, 20 zl to dzielil te 20 zl przez ilosc uczestnikow. Widzial, slyszal ktos o podobnych czynach serca jakiegos "czarnego"? Utozsamianie katolicyzmu z polskoscia daleko nas nie popchnie. Ja szanuje Twoja religijnosc (fanatyczna, tak to pojmuje) ale nie rozumiem konekcji jej z polskoscia. Dla mnie Polska i krzyz (etc) to rzeczy, ktore nie powinny byc w zaden sposob laczone. BTW pozdrowienia i "blogoslawienstwo" Rydzyka dla nowego rzadu. Dla mnie - paronoja ale dla zachodu utwierdzenie sie, ze Polska to rezerwat katolicyzmu w srodku Europy.

Jesteś patriotą ? W którym momencie ? Zachowujesz się jak gówniarz. Nazywasz księdza "czarnym" ? Tak obrażasz ludzi, a jest ich większość, którzy chodzą do kościoła.

Wracając do Twojego patriotyzmu. Pokaż mi gdzie i w jakich momentach jesteś patriotą ? Pomyliło się Tobie. Weź książkę do historii i przejrzyj ją tak od wieku XIII do II Wojny Światowej. Zobaczysz, że prawdziwy patriota żyje w zgodzie z kościołem i to on jest dla niego fundamentem.

Bóg, honor, ojczyzna...

demek 06.11.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez legion
widze ze troche sie zapomnialo co sie dzialo 10 lat(wtedy sie bylo mlodym czlowieczkiem olewajacym rzeczywistosc :) ) temu i prosze powiec mi wypowiec jakich panow ??? slyszales moze z PO :D
PS
i czytac tez nie umiesz czy ja cie porownalem do Leppera raczej chyba do wyborcy Leppera kolego po co ty piszesz w tym temacie jak twoja wiedza rowna jest zeru nie rozumiem takich ludzi jak ty :)

chyba napisalem kogo to slowa prawda?

co mnie obchodzi co mowili 10 lat temu? temat jest o sprawach terazniejszych prawda? i nie odnosilem sie do tego co kto mowil 10 lat temu tylko do rzeczy wypowiadanych niedawno

legion 06.11.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez demek
powtorze jeszcze raz - jest to najwiekszy bzdet jaki napisales na tym forum i jestes tylko jednostronny - ale moze jest to usprawiedliwione bo mogles nie widzec wypowiedzi obu panow w tv na ten temat - no ale pozostaje kwestia czy moze nie chciales tego widziec i slyszec

i nie porownuj mnie do leppera bo ja nie robie rozglosu swoja osoba i nie klamie jak on no i nie zajmuje innym majatkow, nie mam rowniez wyroku na glowie

widze ze troche sie zapomnialo co sie dzialo 10 lat(wtedy sie bylo mlodym czlowieczkiem olewajacym rzeczywistosc :) ) temu i prosze powiec mi wypowiec jakich panow ??? slyszales moze z PO :D
PS
i czytac tez nie umiesz czy ja cie porownalem do Leppera raczej chyba do wyborcy Leppera kolego po co ty piszesz w tym temacie jak twoja wiedza rowna jest zeru nie rozumiem takich ludzi jak ty :)

woitas 06.11.2005 20:21

co powiecie na to: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja :P

na poprawę nastroju dowcip:

Idzie Stirlitz przez las w ciemną, bezksiężycową noc...
- Kaczyńscy tu byli - pomyślał

demek 06.11.2005 18:26

Cytat:

Napisany przez legion
no teraz pokazales swoja wiedze normalnie :spoko: i ty mowisz o ciemnocie luckiej ze wybrali Kaczynskich jak ty jeszcze bardziej ciemny jestes :) od glosujacych na Leppera :)

powtorze jeszcze raz - jest to najwiekszy bzdet jaki napisales na tym forum i jestes tylko jednostronny - ale moze jest to usprawiedliwione bo mogles nie widzec wypowiedzi obu panow w tv na ten temat - no ale pozostaje kwestia czy moze nie chciales tego widziec i slyszec

i nie porownuj mnie do leppera bo ja nie robie rozglosu swoja osoba i nie klamie jak on no i nie zajmuje innym majatkow, nie mam rowniez wyroku na glowie

Banana Coctail 06.11.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez czechoj
A dla mnie ksiądz to Koścół a Krzyż to symbol i zajadle bedę go bronił bo Prawdziwy Polak symbole kościelne ma w genach, wessał z mlekiem matki, bo dzięki takim ludziom dziś możesz pisać to co piszesz, czujesz co to wolność bo nie pamiętasz bądź nie znasz strachu naszych ojców czy dziadków. A ja.... "nie zdejmę krzyża z mego serca, nie wyrwę go z sumienia........."

Czyli ja nie jestem prawdziwym polakiem? Ja sobie wypraszam, jestem patriota ale nie narodowcem/szowinista opetanym przez relgie. Ja szanuje KK za to, ze wzbudzal patriotyzm i dazania niepodlegosciowe - to jest przeszlosc, teraz jest terazniejszosc. Minelo sporo czasu, KK sie zmienil w Polsce nie do poznania. To, ze ludzie gineli za krzyz i Polske Ty tez musisz? Dziadek mi opowiadal, ze jak chodzil z kolegami do ksiedza na korki z matmy, to ten zamiast od kazdego brac kwote, powiedzmy, 20 zl to dzielil te 20 zl przez ilosc uczestnikow. Widzial, slyszal ktos o podobnych czynach serca jakiegos "czarnego"? Utozsamianie katolicyzmu z polskoscia daleko nas nie popchnie. Ja szanuje Twoja religijnosc (fanatyczna, tak to pojmuje) ale nie rozumiem konekcji jej z polskoscia. Dla mnie Polska i krzyz (etc) to rzeczy, ktore nie powinny byc w zaden sposob laczone. BTW pozdrowienia i "blogoslawienstwo" Rydzyka dla nowego rzadu. Dla mnie - paronoja ale dla zachodu utwierdzenie sie, ze Polska to rezerwat katolicyzmu w srodku Europy.

Cytat:

Napisany przez Predi
@Banana, nie wysilaj sie na odpowiadanie mi, bo i tak Twoje opinie to jako jedynego na tym forum mam gdzies, bo tekst jaki walnales przy okazji wypadku autobusu z pielgrzymka jak rowniez wiele Twoich innych tekstow jest antykatolickie, a nie jak ty to nazywasz antykleryckie

Przytocz moje jedno zdanie gdzie pisze, ze katolicyzm powinien byc niszczony/zakazany (no chyba, ze jego reforma i krytyka oraz wytykanie mu bledow jest dla Ciebie przejawem nienawisci do tego wyznania). Polecam lekture ze strony www.racjonalista.pl aby zrozumiec istote antyklerykalizmu, no chyba, ze teksty ludzi zwiazanych z lewica sa dla Ciebie nieobiektywne... to pozostaje gazeta "Tylko Polska" i jej podobne.

pawelblu 06.11.2005 17:05

Cytat:

Napisany przez czechoj
Demek tyś się chyba szaleju nałykał, PO stało i stoi jak Cerber na straży komuchów. Przypomnij sobie (o ile jesteś w stanie) rok 1994 i nowo powstały rząd Olszewskiego i propozycje Janusza Korwina Mikke o ujawnieniu teczek. Wtedy to pan TUSK (a jakże) razem z Mazowieckim i Geremkeim + oczywiscie nasz były prezydent Leszek obalili ten rząd bo chciał wprowadzić czystki 11 lat temu.

Obalili, bo Macierewiczowi wladza uderzyla do glowy i na liscie agentow umiescil cala kancelarie Walesy, z Walesa wlacznie :D A komuchy sie nadal smialy...
PO (czy srodowiska liberalne w tamtych czasach) nie staly na strazy komuchow, tylko mowily NIE oszolomom, ktorzy z wielkimi haslami na ustach realizowali wlasne gierki.

polakT 06.11.2005 16:08

Cytat:

Napisany przez legion
no teraz pokazales swoja wiedze normalnie :spoko: i ty mowisz o ciemnocie luckiej ze wybrali Kaczynskich jak ty jeszcze bardziej ciemny jestes :) od glosujacych na Leppera :)

No nie mow, Rolniki wcale ciemne nie so, oni myslo ze lepper to dla niech wszystko, ale oni nie wiedzo ze on dla siebie ;)

legion 06.11.2005 16:01

Cytat:

Napisany przez demek
i tu przy*****es najwiekszy bzdet z twoich dotychczasowych wypowiedzi

za calkowita deczerwonyzacja byl tusk i po
a za deczerwonyzacja w malym stopniu byl lech i jego pis
wiec nie pisz juz nic

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie no, przecież podstawowym zadaniem wszelkiego rodzaju mediów jest jedynie dostarczanie nam rzetelnych, obiektywnych informacji.. :>

no zwlaszcza obiektywna gazeta jest wyborcza normalnie mnie rozsmieszyles jezeli tak myslisz to ja sie niedziwie :) twojemu subiektywizmowi :)
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co ciekawe przy oglądaniu serwisów informacyjnych już po kilku początkowych słowach można powiedzieć, "po czyjej stronie" jest dana stacja..

no to powiec po czyjej stronie sa stacje w naszym kraju no prosze jestem ciekaw ?

polakT 06.11.2005 15:34

tak se czytam i naprawde mam niezly ubaw, dyskusja zaczyna prazypominac debate: Romuś, Andrzej, Korwin :P

PS. Tak jedziecie po "kapłanach" t nie mwcie ksiadz bo brzmi jak ksiaze ;P ( oile nie pochodzi od tego), odrazu mowcie czarny :>

czechoj 06.11.2005 15:33

Demek tyś się chyba szaleju nałykał, PO stało i stoi jak Cerber na straży komuchów. Przypomnij sobie (o ile jesteś w stanie) rok 1994 i nowo powstały rząd Olszewskiego i propozycje Janusza Korwina Mikke o ujawnieniu teczek. Wtedy to pan TUSK (a jakże) razem z Mazowieckim i Geremkeim + oczywiscie nasz były prezydent Leszek obalili ten rząd bo chciał wprowadzić czystki 11 lat temu.
Po drugie nie wpieraj mi dziecka w brzuch i nie wyciagaj za mnie SWOICH wniosków.

demek 06.11.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez legion
tak to czemu poparli PO w ich walce oraz marszu po wladze jasne bo nie byli by tykalni jakby PO wygralo ||

i tu przy*****es najwiekszy bzdet z twoich dotychczasowych wypowiedzi

za calkowita deczerwonyzacja byl tusk i po
a za deczerwonyzacja w malym stopniu byl lech i jego pis
wiec nie pisz juz nic

andrzejj9 06.11.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez legion
@andrzejj9
jezeli tego typu wypowiedz jak twoja jest opinia subiektywna po przeczytaniu gazety wyborczej ktora odpoczatku jedzie na PiS a PO chwali pod niebiosa to pogratulowac tylko jezyka :)

Nie no, przecież podstawowym zadaniem wszelkiego rodzaju mediów jest jedynie dostarczanie nam rzetelnych, obiektywnych informacji.. :>

Co ciekawe przy oglądaniu serwisów informacyjnych już po kilku początkowych słowach można powiedzieć, "po czyjej stronie" jest dana stacja..

legion 06.11.2005 10:57

@andrzejj9
jezeli tego typu wypowiedz jak twoja jest opinia subiektywna po przeczytaniu gazety wyborczej ktora odpoczatku jedzie na PiS a PO chwali pod niebiosa to pogratulowac tylko jezyka :)

Cytat:

Napisany przez pawelblu
U nas ideowo liberalny jest tylko SLD i SDPL.

tak to czemu poparli PO w ich walce oraz marszu po wladze jasne bo nie byli by tykalni jakby PO wygralo ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:30.