Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

czechoj 05.11.2005 18:52

Nie rozumiem jednego wielu z Was strasznie atakuje Kościół. Chyba zapomnieli (albo nie znaja historii Polski), iż gdzyby nie Wiara i Bóg -> Ojczyzna to być może kolega Demek gadał by dziś po niemiecku (nie wspomnę juz o @andrzejj9) a Pawelblu z całą pewności po rosyjsku. Ludzie Polska jest krajem specyficznym do czego dążymy? Chcecie zachodu i jego świeckości? Zachodu, który dziś martwi się o podstawową komórke społeczeństwa czyli rodzinę? Zachodu, który umiera bo zalewa go fala (wybaczcie określenia) "kolorowych"? Europa, demokracja, świeckość patrzcie co dzieje się we Francji? Ludzie opamietajcie się !!! W 1683 obronił nas Sobieski. Jeśli mogę przyrównać Kaczyńscy mają jedyną szansę być pamietanymi w HISTORII POLSKI jako jej wyzwoleńcy. TUSKOWI do królów daleka droga, oj daleka.

demek 05.11.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez legion
dobra dobra czytajcie sobie gazete.pl to jest chyba jedna z najbardziej klimatycznych i klamliwych gazet w Polsce rowna Trybunie Ludu :D i prosze obiektywni ludzie wypowiadaja sie na forum czytajacy wartosci pokroju pan Michnika :blee: normalnie smiac mi sie chce :D i jeszcze @andrzejj9 obiektywnie do tego podchodzi prosze - "s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce :( za obiektywizm

a wg ciebie co jest obiektywne? radio ma ryja?

pawelblu 05.11.2005 18:27

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ciekawi mnie jedno??? jak będzie się nazywała nowa partia-trup stworzona przez ludzi uni wolności? ^_^

To nie musi byc trup, tylko Frasyniuk musi sie zdecydowac, albo on rzadzi partia i robi powazny zwrot, czytelny program i szuka powaznych zwolennikow, albo rzadza cieple baki i gadaja to co zwykle - czyli duzo lania wody. Przeciez Frasyniuk to czlowiek radykalny, dlatego powinien sie oderwac od tych emerytow, ktorzy generalnie nie maja pomyslu na przyszlosc, tylko wiedza jak przypudrowac, zeby ladniej wygladalo. Frasyniuk to radykalny liberal i taka partie powinien stworzyc, startujac w wyborach razem z partia Korwina. Dopoki beda rzadzily cieple baki, partia bedzie tkwila w politycznym niebycie ogrzewajac sie cieplem wlasnych wiatrow. Ludzie chca wyraznych liderow, wyraznych partii.

ed hunter 05.11.2005 17:58

straszna przegrana ogarnęła ludzi PO
drąży ich od środka i na zewnątrz też
cóż to za ból, co za zniewaga
platworma chyba innej demokracji się domaga
takiej gdzie partia, która przegrywa
bierze wszystko, aby być sprawiedliwa
i mając gabinet cieni uważa, że się rządem mieni
będąc w opozycji nie chce dopuścić do strasznej inkwizycji
gdy ci co czerwonym dupę lizali znajdą się jako oskarżeni na sali
ci co brali lub dawali też są niezadowoleni
dla nich światłością jest gabinet cieni
mam w dupie osobiste obrazy, partyjne obietnice, środowiskowe przysięgi
i nie ma różnicy Polak Niemiec czy Żyd - jak jest sukinsynem to wstyd

ciekawi mnie jedno??? jak będzie się nazywała nowa partia-trup stworzona przez ludzi uni wolności? ^_^

pawelblu 05.11.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez legion
"s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce :( za obiektywizm

Uzywanie brzydkich slow nie musi oznaczac ze nie jest sie obiektywnym. Moze oznaczac: emocjonalne podejscie do tematu co moze sie przekladac na brak obiektywizmu, lub wysoki stopien irytacji, ktory wrogiem obiektywizmu duzym nie jest. Podejrzewam ze chodzilo o to drugie, choc moim zdaniem nie ma sie czym podniecac. Jezeli ktos myslal ze PiS wybuduje 3 mln mieszkan socjalnych (darmowych) to lekko mowiac byl naiwny (to jest 1000 mieszkan dziennie na ktore trzeba zaplacic z gory, jednoczesnie obnizajac dziure budzetowa, o czym tez byly zapewnienia). Bylo oczywiste, ze temat zostanie porzucony zaraz po wyborach.

legion 05.11.2005 17:22

dobra dobra czytajcie sobie gazete.pl to jest chyba jedna z najbardziej klimatycznych i klamliwych gazet w Polsce rowna Trybunie Ludu :D i prosze obiektywni ludzie wypowiadaja sie na forum czytajacy wartosci pokroju pan Michnika :blee: normalnie smiac mi sie chce :D i jeszcze @andrzejj9 obiektywnie do tego podchodzi prosze - "s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać.. " jak ladnie s*u*w*yni slicznie az plakac sie chce :( za obiektywizm

Divxtom 05.11.2005 12:53

W żaden sposób nie wiążą :-o

andrzejj9 05.11.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez woitas
pis pokazuje, czym jest tak naprawdę:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3002046.html

s****ysyni, bo inaczej trudno to nazwać..

A czy obietnice wyborcze są w ogóle w jakiś sposób dla partii wiążące? Mówię oczywiście o teorii.

Divxtom 05.11.2005 12:49

Czekajcie aż powstaną komisje ds. prawdy i sprawiedliwości... a potem to już może nawet cenzura w inecie :-o

pops 05.11.2005 12:35

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3001746.html

a oto z kim pis sojusze zawiera.
istne prawo i sprawiedliwosc.

ed hunter 05.11.2005 12:34

Cytat:

Napisany przez woitas

mam na to odpowiadać cytatami z Naszego Dziennika :( - błagam tylko nie GW - obiektywizm Kalego :\

Divxtom 05.11.2005 12:25

Tak wybraliście to teraz macie :O
Ato dopiero początek :klotnia:

woitas 05.11.2005 12:15

pawelblu 05.11.2005 12:12

Cytat:

Napisany przez Predi
Pawel, jedna rzecz..... DASZ MI DO KU*** NEDZY WYEDYTOWAC TEN PIE***OLONY ZAKAZ WSTEPU DO MIASTA NA ZAKAZ GLOSNYCH MODLITW?

i PRZESTANIESZ SIE TEGO W KONCU CZEPIAC?
juz bodajze trzeci post marnujesz na pisanie o moim zekomym antysemityzmie, komentujac te same rzeczy......
czy oprocz tego zakazu wjazu (ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci, nie jestem ALFA i OMEGA jak TY) okazalem jakos antysemityzm?

i czy chcesz czy nie..... to JEST czepianie sie za slowka.... przepraszam, jezeli nie umiem pisac tak doslownie i z taka sama bezblednoscia ja ty

ps. tak jak Lepper o Balcerowiczu tak ty "zakaz wstepu", "zakaz wstepu"

Nie ma sie co tak denerwowac. Generalnie chodzilo mi o to, co mogles zrobic juz w nastepnym poscie po napisaniu rzeczy ktorej 'sie czepiam':
'ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci'.

Uwazam, ze zakonczylismy sprawe jak nalezy.

I nie wiem dlaczego na tym forum ludziom tak trudno przyznac sie do pomylki. A przeciez to nic zlego - wrecz przeciwnie. Dowodzi tylko tego ze czlowiek potrafi zapanowac nad emocjami i racjonalnie, z dysnsu, spojrzec na to co wyprodukowal wczesniej.

PS. wyedytowac nie moge. Nie moje podworko ||

PS2. Ale jakos PiS nie chce mu (Komorowskiemu) reki podac na zgode - o to sie rozbily rozmowy koalicyjne.

ed hunter 05.11.2005 12:10

pozostający w cieniu :> Jarosław to tęga głowa.

jak u wytrawnego szachisty, zawsze ma przemyślane opcje na kilka następnych posunięć. :D

PO to stołkowa partia :taktak: , najlepszym przykładen jest Komorowski - zawodowy polityk, osoba, która jest najmniej skłonna do zgody (a kiedyś mu rękę podałem i podał bym dzisiaj - na zgodę :) )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48.