Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

wolfen3 27.08.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez mgit
Mówta co chceta, ale USA ma lepszą demokracje aniżeli polska i to jest faktem ...
Nie twierdze że w USA jest super ekstra, ale ustój jest lepszy niż w polsce ||

Nie zamierzam się wykłucać nad wyższością jednego przekonania nad drugim. Takie jest poprostu moje zdanie. Temat uważam z mojej storny za zamknięty :fiu:

No ale w czym jest lepsza ? ? ? ? Jakies argumenty czy tylko puste slowa ?

mgit 27.08.2005 18:53

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Tiaaa i co jeszcze ? Co twoim zdaniem jest prawdziwą demokracją?

Mówta co chceta, ale USA ma lepszą demokracje aniżeli polska i to jest faktem ...
Nie twierdze że w USA jest super ekstra, ale ustój jest lepszy niż w polsce ||

Nie zamierzam się wykłucać nad wyższością jednego przekonania nad drugim. Takie jest poprostu moje zdanie. Temat uważam z mojej storny za zamknięty :fiu:

Banana Coctail 27.08.2005 17:52

@Predi możesz lać na to co piszę, nie zabronie Ci tego nigdy. Możesz się śmiać i co chcesz wyczyniać. Do takich wniosków doszedłem na własnym przykładzie. Miałem mózg prany tym ścierwem przez ponad 8 lat i szczerze mówiąc starcza mi to aż nazbyt. Przez ten czas moja nienawiść i zniechęcenie względem Kościoła, narastało wraz z moją świadomością OCB w tym wszystkim (modlenie się o pomoc w polepszeniu sytuacji, pff wiele razy to robiłem jak byłem mniejszy i co dostałem? wielkie g, nie siedziałem bezczynnie ale i tak nikt z góry nie pomógl). Obecnie nadal musze siedzieć na religii (bo byłbym uznany za wyrzutka, a najbardziej mnie wkurzyło jak miałem się modlić za JPII przymusowo z całą szkołą, pilnowali nas) zamiast, np. mieć więcej niż 1h fizyki. Krzyże w szkołach, urzędach... to mnie wkurza. Zerwanie Konkordatu to jest to czego oczekuje. Jakby ukrócić wiele przywilejów Kościoła i zacząć ich porządnie kontrolować to w państwie byłoby tak o >10% lepiej.

Weron 27.08.2005 17:50

Akurat w USA tez nie ma pelnej demokracji. Sa tez przekrety. np. oszustwo wyborcze jakie bylo w stanie Floryda. Podejrzewam, ze gdyby wszystko bylo ok to Bush nie bylby teraz prezydentem.

wolfen3 27.08.2005 17:40

Cytat:

Napisany przez mgit
Prawdziwą demokracje ma USA, polska będzie może kiedyś miała taką za 40-50 lat patrząc optymistycznie

Tiaaa i co jeszcze ? Co twoim zdaniem jest prawdziwą demokracją?

mgit 27.08.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez Loczek
Bierna postaw społeczna.

Nie idąc na wybory wybierasz gorsze zło.

Idąc możesz decydować w ułamkowym stopniu o przyszłosci kraju.

Wrato iść.

Ta .... kogo by się nie wybrało, będzie to samo, przekręty, korupcje, itd..
No i trudno się dziwić, osoby kandydujące na prezydenta, kandydują tylko po to by się szybko wzbogacić, a nie dbać o lepsze jutro dla społeczeństwa ||

Zresztą trudno im się dziwić, będą na miejscu prezydenta, i mając możliwość szybkiego wzbogacenia, jakoś niechce mi się wierzyć żebyś nie skorzystał z tej szansy 8 )
Jeśli byś nie skorzystał z takiej szansy to zaliczasz się do 0,000...00000001% społeczeństwa ||

Co do demokrajci, polska nie ma prawdziwej demokracji, i szybko jej mieć nie będzie.
Prawdziwą demokracje ma USA, polska będzie może kiedyś miała taką za 40-50 lat patrząc optymistycznie :)

EDIT
@Loczek masz reputke za postawe patriotyczną || :piwo:

M@X 27.08.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To idzcie.

Wybacz, jezeli Cie urazilem. Chcialem tylko przedstawic pewien aspekt humorystyczny calej sytuacji wyborczej. Takich "antywyborczych" stron jest multum...

wolfen3 27.08.2005 16:34

Cytat:

Napisany przez Loczek
Po to mamy demokrację żeby z niej korzystać.

No na bank...

Weron 27.08.2005 16:32

I tak go nie zmienisz przez te wybory. Nie ma na to juz zadnych szans. Kazdy wyjezdza i ma go w dupie. Ten kraj jest juz stracony dla zwyklych obywateli. Wedlug mnie w najblizszych latach nic sie nie zmieni. A moze byc jeszcze gorzej. Patrz konflikt z Rosja, Bialorusia.

Loczek 27.08.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie warto isc i nie ide.

:|

W taki sposób nie zmienimy kraju.

Liczy się każdy głos.

Po to mamy demokrację żeby z niej korzystać. Teraz masz wybór, możesz decydować. Nasi rodzice nie mieli wyboru i nikt im nie dał szansy. A decyzja podejmowana było na Kremlu.

Weron 27.08.2005 16:12

Nie warto isc i nie ide.

Loczek 27.08.2005 15:59

Cytat:

Napisany przez mgit
A ja nie będę głosować :) mimo iż głosować już będę mógł (18 na początku września) :D

I tak kogo by nie wybrali, to i tak będzie kraj okradać, i robić przekręty i popierać złodzieji ... :ysz:

Bierna postaw społeczna.

Nie idąc na wybory wybierasz gorsze zło.

Idąc możesz decydować w ułamkowym stopniu o przyszłosci kraju.

Wrato iść.

mgit 27.08.2005 15:32

A ja nie będę głosować :) mimo iż głosować już będę mógł (18 na początku września) :D

I tak kogo by nie wybrali, to i tak będzie kraj okradać, i robić przekręty i popierać złodzieji ... :ysz:

Loczek 27.08.2005 15:03

Mogę się dołączyć do dyskusjii ?

Ostatnio coś ogarnęła mnie wena twórcza i coś mi błysneło w głowie.

W skrócie:

Borowski - nie
Cimoszewicz - nie
Giertych - nie
Lepper - nie.

Predi 27.08.2005 14:04

Cytat:

Napisany przez Morris
Nie chcę tworzyć off topic, ale moim zdaniem ta wypowiedź, pomimo swego mentorskiego tonu raczej świadczy o zupełnej nieznajomości religii. :niepow:

Banana wogole to jest 60-letni medrzec... trzeba go sluchac nie ma co ;)
a tak na serio to...... leje na te jego wypisywane durnoctwa
zazdroszcze mu tylko w wieku nastu lat pozjadania wszystkich rozumow

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:29.