Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pykson 12.10.2005 19:19

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Wrecz przeciwnie. Wlasnie na arenie miedzynarodowej prezydent moze zrobic duzo wiecej niz w kraju.

juz o tym kiedys dyskutowalismy, nie zamierzam Cie przekonywac, kazdy ma prawo do swojej opinii, ale jeszcze raz napisze: SAM niewiele moze zdzialac, poza mianowaniem/odwolywaniem ambasadorow
bo z ratyfikowaniem i wypowiadaniem umow miedzynarodowych nie jest juz tak do konca wladny zrobic co zechce

za to w kraju wystarczy ze nie bedzie wetowal sensownych ustaw i juz bedzie dobrze po tym co robil, a raczej czego nie robil pracus kwasniewski

a tak na powaznie to na zewnatrz prezydent jest wizytowka RP, tyle ze niewiele zalezy od niego samego
i dobrze

skoro mowa o wyborach prezydenckich moze komus sie przyda krotka charakterystyka na interii - Władza wykonawcza

pawelblu 12.10.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez pykson
IMO prezydent sam duzo w swiecie nie zalatwi (wiemy ile dobrego dla narodu na arenie miedzynarodowej zrobil kwasniewski), lepiej zeby zajal sie krajem

Wrecz przeciwnie. Wlasnie na arenie miedzynarodowej prezydent moze zrobic duzo wiecej niz w kraju.

polakT 12.10.2005 17:22

dla mnie tusk wyglada jak UFO, wiec na niego nie zagłosuje
kaczor - czy ktos widział wysokiego kaczora(kaczke) - na niego nie zagłosuje

wnisek na niekogo nie bede glosowal - chciaz jakby ładna Pani wziela udzial w wyborach to bym sie zastanowił ;)

Jednym słowem piep***** kota za pomocą młota

mallow 12.10.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez woitas
masz rację, pierwsze wrażenie jest decydujące :respect:
to tak jak z mitem, że dla kobiet długość fiuta nie ma znaczenia :hahaha:

I tu sie z Toba nie zgadzam!

Nie jest dla nich wazna, o ile jest wiekszy niz 20 cm :D

^_^

pozdro :)

pykson 12.10.2005 16:21

Cytat:

Napisany przez woitas

piekny OT sie nam tu zrodzil, i to jak plynnie, bez przeskokow :D

co do aparycji obu kaczorow
coz, nie jestem gejem i piekno plci z zalozenia brzydkiej nie jest dla mnie pojeciem latwym do okreslenia

ale patrzac na kwasa, to naprawde odnosze wrazenie ze obaj aktualni kandydaci sa przy nim atrakcyjni

i nie demonizujmy roli wygladu - fakt, liczylby sie on moze w swiecie, chociaz watpie ze Tusk zalatwilby wiecej gdyby mowil wyrazniej, albo Kaczor latwiej by cos wynegocjowal, gdyby urosl 10 cm wiecej

IMO prezydent sam duzo w swiecie nie zalatwi (wiemy ile dobrego dla narodu na arenie miedzynarodowej zrobil kwasniewski), lepiej zeby zajal sie krajem

woitas 12.10.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To był tylko przykład nie mający nic wspólnego z tematem, ale jednak pokazujący wyraźnie, że we wszelkich sytuacjach życiowych, również tych najważniejszych podstawowym kryterium oceny - pierwszym kryterium oceny (a nie zawsze jest szas lub możliwości, żeby tę ocenę później zweryfikować) jest wygląd zewnętrzny. I dlatego tak - powtórze to raz jeszcze - to jakiego wzrostu będzie nasz prezydent ma znaczenie i jest dla mnie istotne, czy przy spotkaniu np. z Bushem to Bush będzie musiał podnieść głowę patrząc na gościa, czy odwrotnie. Wolałbym tę pierwszą sytuację.

mallow 12.10.2005 15:34

Prezydent to osoba publiczna i musi sie prezentowac przyzwoicie...

andrzejj9 12.10.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez PioWit
Zaraz, zaraz, nie mylmy pojec. :D Zgadzam sie, iz faceci to wzrokowcy, ale tu nie mowimy o jakiejs lasce do poderwania, a o ewentualnym przywodcy panstwa (nieistotne w tej chwili ktorego). Jak sam chyba przyznasz (na co powyzej zwracalem uwage), na zdjeciu powyzej nie stoja same Banderasy tudziez Supermeni. Kierujac sie zasada, ktora lansujesz pozostaje, wystawic na glowe panstwa Pudziana. :)

Pozdrawiam

To był tylko przykład nie mający nic wspólnego z tematem, ale jednak pokazujący wyraźnie, że we wszelkich sytuacjach życiowych, również tych najważniejszych podstawowym kryterium oceny - pierwszym kryterium oceny (a nie zawsze jest szas lub możliwości, żeby tę ocenę później zweryfikować) jest wygląd zewnętrzny. I dlatego tak - powtórze to raz jeszcze - to jakiego wzrostu będzie nasz prezydent ma znaczenie i jest dla mnie istotne, czy przy spotkaniu np. z Bushem to Bush będzie musiał podnieść głowę patrząc na gościa, czy odwrotnie. Wolałbym tę pierwszą sytuację.

ed hunter 12.10.2005 09:03

Pudzianowski na razie poszedł na studenta, ale jak wiadomo wyższe wykształcenie nie jest potrzebne do sprawowania urzędu prezydenta a golenie ma najmocniejsze na świecie, więc się nadaje - jestem za! :D

PioWit 12.10.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zresztą.. ostatnio przekonałem się (pośrednio), że tak, jak o tym, że faceci oceniają (przynajmniej na początku) dziewczyny głównie po wyglądzie, tak i również dla dziewczyn może to być czynnik decydujący przy decydowaniu się na związek.. A zawsze wszyscy mówili, że liczy się osobowość, charakter itp. itd.. niestety - bzdura...

Zaraz, zaraz, nie mylmy pojec. :D Zgadzam sie, iz faceci to wzrokowcy, ale tu nie mowimy o jakiejs lasce do poderwania, a o ewentualnym przywodcy panstwa (nieistotne w tej chwili ktorego). Jak sam chyba przyznasz (na co powyzej zwracalem uwage), na zdjeciu powyzej nie stoja same Banderasy tudziez Supermeni. Kierujac sie zasada, ktora lansujesz pozostaje, wystawic na glowe panstwa Pudziana. :)

Pozdrawiam

pawelblu 11.10.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wyższy kandydat ma mocną wadę wymowy, więc...

No to juz celniejsza uwaga.

andrzejj9 11.10.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez PioWit
Wiesz, moim zdaniem, nie brzmi to brutalnie, ale ABSURDALNIE. Jakos nie zauwazylem, zeby na zdjeciu wklejonym przez Ciebie, stali sami kandydaci na - Mistera Universum. Nb. wyglada mi to na montaz i to nienajwyzszych lotow. :) Zawsze sadzilem, iz nie szata czyni czlowieka, ale coz widocznie cos sie zmienilo w ostatnim czasie.

Pozdrawiam

Też tak sądziłem, ale przekonałem się już, że moje "sądzenie" czy po prostu nadzieja nijak ma się do rzeczywistości. Zresztą.. ostatnio przekonałem się (pośrednio), że tak, jak o tym, że faceci oceniają (przynajmniej na początku) dziewczyny głównie po wyglądzie, tak i również dla dziewczyn może to być czynnik decydujący przy decydowaniu się na związek.. A zawsze wszyscy mówili, że liczy się osobowość, charakter itp. itd.. niestety - bzdura...

Zainteresowanych tematem polecam lekturę różnego rodzaju książek oraz badań, które jasno wskazują, że ludzie uważani za atrakcyjnych otrzymują w pracy wyższe stanowiska, lepiej zarabiają, są pozytywniej postrzegani i lepiej oceniani. Takie są fakty, fakty udowodnione poprzez wieloletnie badania na setkach tysięcy osób. I czy chcemy się z tym zgodzić, czy nie, tak po prostu jest.

A przy osobach publicznych - reprezentantach danej grupy - zyskuje to tylko dodatkowo na znaczeniu..

PioWit 11.10.2005 20:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dla wielu ludzi i państw na świecie nie będzie miało żadnego znaczenia, jaką osobą jest Prezydent Polski, ale kiedy spotka się on z głową ich państwa to, co na pewno rzuci się w oczy i zostanie zapamiętane, to właśnie sposób, w jaki się prezentuje, w tym wypadku jego.. wzrost... A jednocześnie - i nie chcę tu opisywać programów, które działają, ale takowe są - to wrażenie zostanie przetransponowane na cały kraj - Prezydent niski, brzydki, gruby? To Polska pewnie też nieciekawa, coś takiego jak on, nie warto tam jechać, nie warto nawiązywać znajomości...

Sam zdaję sobie sprawę z tego, że brzmi to brutalnie, ale tak jest, a może właściwie - tak może być. Ale zapewne będzie, bo tak po prostu wszyscy funkcjonujemy...

Wiesz, moim zdaniem, nie brzmi to brutalnie, ale ABSURDALNIE. Jakos nie zauwazylem, zeby na zdjeciu wklejonym przez Ciebie, stali sami kandydaci na - Mistera Universum. Nb. wyglada mi to na montaz i to nienajwyzszych lotow. :) Zawsze sadzilem, iz nie szata czyni czlowieka, ale coz widocznie cos sie zmienilo w ostatnim czasie.

Pozdrawiam

andrzejj9 11.10.2005 17:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wzrost istotny :O

no tak dla kobiet chyba...

dla mnie istotne jest czy człowiek ma własne zdanie czy cały czas przestraszone oczy...

Mimo, że brzmi to absurdalnie musimy pogodzić się z tym, że znacząca większość osób (ok. 80%) jest wzrokowcami i pierwszą opinię wyrabia sobie właśnie na podstawie.. wyglądu.. Zresztą, czy tego chcemy czy nie tak właśnie funkcjonuje ten świat, że to nasza prezentacja stanowi pierwszy filtr, którym zrazimy do siebie lub nie osoby, z którymi nawiązujemy kontakt..

Dla wielu ludzi i państw na świecie nie będzie miało żadnego znaczenia, jaką osobą jest Prezydent Polski, ale kiedy spotka się on z głową ich państwa to, co na pewno rzuci się w oczy i zostanie zapamiętane, to właśnie sposób, w jaki się prezentuje, w tym wypadku jego.. wzrost... A jednocześnie - i nie chcę tu opisywać programów, które działają, ale takowe są - to wrażenie zostanie przetransponowane na cały kraj - Prezydent niski, brzydki, gruby? To Polska pewnie też nieciekawa, coś takiego jak on, nie warto tam jechać, nie warto nawiązywać znajomości...

Sam zdaję sobie sprawę z tego, że brzmi to brutalnie, ale tak jest, a może właściwie - tak może być. Ale zapewne będzie, bo tak po prostu wszyscy funkcjonujemy...

ps. Tym bardziej cieszy mnie to, że jestem wysoki i przystojny :serdusz: ;)

ed hunter 11.10.2005 16:23

wyższy kandydat ma mocną wadę wymowy, więc...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:52.