Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pykson 14.09.2005 18:46

Cimoszewicz to przebiegly lis, zrobil z siebie ofiare, zal mi sie zrobilo tej jego wypielegnowanej twarzyczki
qrcze, przydala by sie jakas odprawka dla towarzysza, przeciez odszedl ze stanowizka kandydata

i Kwasniewska wyjdzie z twarza - bedzie jej niezmiernie zal wielkich szans czystego, godnego prezydentury kandydata, ktory zostal zniszczony przez prawicowe pomowienia
czy po lewej stronie nie ma juz mezczyzn, ktorych poznaje sie po tym jak koncza?
bo albo Cimoszewicz nie chcial skonczyc, poniewaz skonczyl by zle albo wlasnie skonczyl...

Tusk ma teraz latwiej, nie ma juz z kim dyskutowac w debatach, mam nadzieje ze nie osiadzie na laurach

i faktycznie, moze cale SLD zrezygnuje w protescie z wyborow, by pomoc swoim rodzinom, ktore zostaly zaatakowane w wyjatkowo nikczemny sposob przez czesc politykow i czesc dziennikarzy - bardzo podobalo mi sie to tlumaczenie

Banana Coctail 14.09.2005 19:21

Ktoś czyta Angorę? Ręka ręke myje po prawej stronie i pomija to milczeniem? Opiniogniot lewostronny "FiM" ujawnia ciemną strone Prezydenta Donaldiana z zasadami w dupie i innych z prawej strony.
Proszę oto artykuł

yahol 14.09.2005 22:17

Cytat:

Napisany przez legion
zapomniales o obozah pracy i karnych w rosiji za czasow cara :) ja nie mowilem o z sylce tak jak to Rosja robila np. z polakami :)

Za cara byly obozy pracy? Przymusowej?
Musze poczytac, bo nie pamietam.

Co do decyzji Cimoszewicza.
Popieram. Z dwoch powodow:
-po pierwsze, przy tak wulgarnej prostackiej kampanii negatywnej, rezygnacja to wygrana moralna.
-po drugie, ulatwia mi wybor. Nie mam po co isc do wyborow.
Nie mam ani na kogo glosowac ani celu.
A glosowac przeciw komus - to nie moja bajka.

demek 14.09.2005 22:35

po prawej stronie kampania polega na tym zeby pomawiac i to jak najwiecej, jak sie z jednego wybroni to znowu i tak do usranej smierci

Predi 14.09.2005 23:28

Yahol,
wyjasnij mi mozna popierac jego rezygnacje? co to jest za Polityk? on mowiac doslownie wydymal tych ktorzy chcieli na niego zaglosowac, oraz, co gorsza lewice.... jak sie tonie, to trudno, kapitan schodzi ostatni... a on sobie zrezygnowal i w ten sposob lewica jest na totanym wymarciu i bez jakichkolwiek juz szans.... trzeba bylo przed kampania zrezygnowac jak sie mialo grzeszki

dlaczego nie ma tak "wulgarnej prostackiej kampanii negatywnej" przeciw innym kandydatom? i ciekawe... pewnie sie z powietrza to wszystko wzielo, sam sobie zaszkodzil a wlasciewie Komisja Sledcza mu przeszkodzila bo ujawnila co nieco z jego matactw...

ps. wycofal sie ale dzieki temu i tak jest wygranym :rotfl:

demek 14.09.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez Predi
Yahol,
wyjasnij mi mozna popierac jego rezygnacje? co to jest za Polityk? on mowiac doslownie wydymal tych ktorzy chcieli na niego zaglosowac, oraz, co gorsza lewice.... jak sie tonie, to trudno, kapitan schodzi ostatni... a on sobie zrezygnowal i w ten sposob lewica jest na totanym wymarciu i bez jakichkolwiek juz szans.... trzeba bylo przed kampania zrezygnowac jak sie mialo grzeszki

dlaczego nie ma tak "wulgarnej prostackiej kampanii negatywnej" przeciw innym kandydatom? i ciekawe... pewnie sie z powietrza to wszystko wzielo, sam sobie zaszkodzil a wlasciewie Komisja Sledcza mu przeszkodzila bo ujawnila co nieco z jego matactw...

ps. wycofal sie ale dzieki temu i tak jest wygranym :rotfl:

a bedac obiektywnym w tej sprawie - odpowiedz mi na pytanie co mu udowdnili?

Jabba the Hutt 14.09.2005 23:38

Dobrze,ze nie ma już Cimoszka. Ciekawe czy ubezpieczył się na okoliczność odejścia ? Tak jak radził dotknietym powodzią w 97 zdaje się. Moze wreszcie otoczenie Prezia zadrży i skończy się Bizancjum w pałacu Prezydenckim.

Predi 14.09.2005 23:41

Cytat:

Napisany przez demek
a bedac obiektywnym w tej sprawie - odpowiedz mi na pytanie co mu udowdnili?

co? trudno stwierdzic co bo jedni mowia ze dana rzecz swiadczy na prawdziwosc tego co gada Cimoszka inni ze na niekorzysc, sedzia nie jestem i nie znam akt sprawy

jasne jest ze jakbym ja sie tak "pomylil" "niechcaco" przy zeznaniach podatkowych to bym mial powazny problem, jak rowniez uwaznie by sie przygladneli co robilem na gieldzie jezeli bylyby jakies podejrzenia, dlaczego Cimoszko nie pokazal dzisiaj tych papierkow co mial je pokazac?

a nawet jesli zalozymy, ze Cimoszko jest czysty to ja nie chce takiego prezydenta co sie bedzie tak mylic (vide zenania podatkowe)

ps. gwoli obiektywnosci do jeszcze nie zdecydowalem na kogo bede glosowac, przed tym calym cyrkiem mialem wybor miedzy Kaczka a Cimkiem i Cimek mial powazne szanse by w "moim malym glosowaniu na kogo glosowac" wygrac... teraz za Cimka wchodzi Tusk...
w sumie moze to i dobrze, bo chlopina mizerny, jak go wybiora to podje sobie i przytyje jak Kwasniok :D

pawelblu 15.09.2005 00:06

Akurat komisje sledcza Cimoszewicz mial w tzw. glebokim powazaniu i to zademostrowal. Podobnie mysli o tego typu prowadzonej kampanii i strategii mediow, ktore afery przedstawiaja w dosc specyficzny plytki i powierzchowny sposob.

Moze wywola to chwile zadumy w zacietrzewionych zwolennikach Tuska (na ktorego sam mam, choc coraz mniej, zamiar glosowac) i kaczora. Ani Tusk, ani kaczor nie potepili Miodowicza i Wassermana, ktorzy najbardziej sie skompromitowali w aferze przeciwko Cimoszewiczowi. Zreszta jakos wszyscy zapomnieli, ze to oni na podstawie ksera sfalszowanego dokumentu (do tego nie podpisanego, tylko opatrzonego faksymile), chcieli juz stawiac pod sciana Cimoszewicza.

Natomiast jestem pewien ze wyborcy Cimoszewicza jego decyzje zrozumieja i zapewne nie pojda do wyborow, o czym pisalem wczesniej.

Zgadzam sie z Cimoszewiczem, ktory stwierdzil, ze w wyborach nie ma nikogo godnego uwagi ktoremu moglby przekazac glosy. Borowski tylko polowal na jego zwolennikow i po jego rezygnacji zachowal sie dosc prostacko, a reszta byla mu wyjatkowo nieprzychylna (tak naprawde Borowski tez sie do nich zaliczal).

Moim zdaniem wielkim skandalem na ktory nikt poza Cimoszewiczem nie zwracal uwagi jest DIAMETRALNA ROZNICA zadan ktore zostaly postawione komisji w uchwale sejmowej powolujaca komisje (Orlenowska i pozostale), a realnym wachlarzem rozpatrywanych spraw. Akcje Cimoszewicza NIE SA SPRAWA KOMISJI, w momencie kiedy ten zeznal, ze nikt nie dysponowal glosami z nimi zwiazanymi przez caly okres ich posiadania na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy PKN Orlen.

Natomiast Pani Jarucka powinna sie powaznie wyspowiadac ze swoich i nie tylko swoich grzechow. Wtedy media by mialy dopiero pole do popisu.

I prosze nie mylic ZEZNANIA PODATKOWEGO i OSWIADCZENIA MAJATKOWEGO, to tak jakby mylic losia z lososiem.

demek 15.09.2005 00:08

a po co ci znajomosc akt? jesli umozyli to pozostaje nam wierzyc ze jest niewinny i faktycznie sie pomylil
co do papierow z gieldy to ma je prokuratura - zobaczymy czy mu postawia zarzuty

MQs 15.09.2005 05:08

@pawelblu - nic dodać nic ująć

Ps. Komisja zajmuje sie wszysktim, bo nie chce stracić statusu komisji śledczej na rzecz innej, nowej komisji. Pewnie się Jarucką też zajmą nie zważając na to że zajmują się już sami sobą... hahaha....Giertych sam siebie będzie przesłuchiwał i udowodni (jego zdaniem), że jest kryształowo czysty... łoł, ale pojechałem

Ziele 15.09.2005 19:03

C.I.M.O.S.Z.E.W.I.C.Z. -- skrót rozszyfrowany

Cichaczem Inwestycje Maklerskie Orlenu Specjalnie Zataił , Elektorat Wyrolował I Czternastego Zrezygnował

Predi 15.09.2005 19:12

Cytat:

Napisany przez Ziele

Cichaczem Inwestycje Maklerskie Orlenu Specjalnie Zataił , Elektorat Wyrolował I Czternastego Zrezygnował

:rotfl: reputa jak nic :)

legion 15.09.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez Ziele

ladnie sie rymuje :)
i tak juz dawno umoczyl sie w wielu innych sprawach wystarczy powodz we wrocku a zwlaszcza piekna piaskowa tama imienia cimoszewicza przed rynkiem :) i tu sie dziwie ze dawno nie zrobili dekomunizacji tak jak w Czechach wtedy by nie bylo niby tak brudnej kampani w mniemaniu pana WC ktory jest beszczelnym arogantem oraz primadonna robiaca laske(nie mylic z czyms brzytkim :) ) ludzia ze jakiego to wspanialego prezydenta traca a w buraki z nim :D

Ormianin 16.09.2005 11:11

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Akurat komisje sledcza Cimoszewicz mial w tzw. glebokim powazaniu i to zademostrowal. Podobnie mysli o tego typu prowadzonej kampanii i strategii mediow, ktore afery przedstawiaja w dosc specyficzny plytki i powierzchowny sposob.

[...]

Cóż: ja podsumowałbym aferę Jaruckiej nastepująco: SB spartoliło sprawę.
Wiedzieli że z zeznaniami Cimoszewicza jest coś nie w porządku, ale zamiast
rozpracować co, zmontowali aferę aby Cimoszewicza jak najszybciej wykończyć. A skończyło się tak że prowokacja wyszła na jaw, wątki prowokacji zmieszały się z wątkami rzeczywistymi i w ten sposób również ewidentne winy Cimoszewicza zaliczone zostały na karb prowokacji. W efekcie doszło do czegoś w rodzaju uniewinnienia z braku dowodów
winy - a to nie jest to samo co stwierdzenie że złamania prawa nie było.

Szaleni sa tacy co ciea się że Cimoszewicza zgnębiono tak że powiedział że on ma to w dupie. Teraz wielu jego zwolenników będzie miało Polskę w dupie. Co zrobię ja? Pójdę na wybory, skreślę wszystkich kandydatów. Nieistotne że będzie to głos nieważny - zagłosuję zgodnie z własnym sumieniem.

Nieistotne są dla mnie te różne prawdziwe i nieprawdziwe afery - pokaż mi polityka który niczego nie ma na sumieniu. Może Giertych jedynie ale akurat tego faceta zupełnie nie trawię. Więc jeżeli mam wybierać z polityków muszę zaakceptować pewną dozę kanciarstwa. Natomiast to co Cimoszewicz zrobił to piaskownica. Wybierzemy go to potem coś mu się nie spodoba, obrazi się i zaszyje w Hajnówce, przestanie pełnić obowiązki głowy państwa jednak nie rezygnując ze stanowiska. I co wtedy robić? Prodecura impiczmentu trwa trochę, a jaki w tym czasie byłby rozgardiasz, jakie rozróby?

Teraz do gry na pewno wejdzie kandydat Marek Borowski ale nie wróżę mu
sukcesu większego niż trzecie miejsce. Część nie pójdzie, część zagłosuje na Tuska (aby przypadkiem nie był Kaczynski), część zagłosuje na Leppera, może ktoś na Henrykę Bochniarz itd itp. Borowski byłby godny uwagi gdyby nie to że on i Cimoszewicz osobiście koty drą. Borowski odszedł z SLD m.in. dlatego że miał dość Cimoszewicza.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21.