![]() |
Cytat:
Co do wyborczych wahań złotego (czy niewielkich spadków) - one jeszcze nic nie znaczą. Generalnie państwu (np.Kowalskim:)) opłaca się silniejsza waluta, natoniast osłabienie jej ma służyć jedynie pobudzeniu eksportu (obecnie nie ma takiej potrzeby, gdyż eksport rozwija się dobrze, a społaczeństwo stałoby się przez to uboższe). Ja bardzo chciałbym, żeby rząd swoimi mądrymi decyzjami przekonał mnie do siebie, tylko że jak dotąd to mnie rozczarowuje. Kto wie, może propozycja budżetu bedzie rozsądna. W każdym razie czekam aż się skończy politykowanie, a zacznie się rządzenie. |
Cytat:
|
Tekst Pana Rybinskiego jest kiepski. Probowal byc ironiczny, ale mu nie wyszlo. Zupelnie bez polotu. Sam pomysl juz kilka razy pojawial sie w innych publikacjach (czyli ironizowanie katastrofa), ale o ile pierwszy raz mozna powiedziec ze bylo to ciekawe w sensie cos nowego, to teraz jest to tak oklepane, jak kawal o babie u lekarza. Powtorzyl po raz kolejny to co pojawialo sie juz w kilku publikacjach w zasadzie nie dodajac nic nowego.
Jak mowilem sama ironia rowniez mu sie nie udala, bo coprawda katastrofy nie ma, to powazne wpadki juz sa i nie rozumiem dlaczego ten temat mialby nie byc poruszany. Tzn jak rzad lewicowy, to nonstop patrzymy na rece, a jak prawicowy, to jest OK i rozliczamy dopiero po 4 latach? A wlasnie do nadmiernej toleracji (w sensie przemilczania bledow rzadu) probuje namawiac autor stosujac tego typu ironie. A to ze ktos deklaruje sie jako liberal, nie znaczy ze inni liberalowie beda go czytac bezkrytycznie. Liberalizm polega w duzej mierze na wolnosci rowniez umyslowej. Poza tym nie intersuje mnie to kim jest, ale jak pisze. Jezeli ciekawie to oplaca sie to czytac, jak nie, to sie nie oplaca. Znam nawet czlowieka ktory otwarcie deklaruje ze jest komusta i czesto mowi bardzo sensownie i ciekwie, tylko w niektorych miejscach sie po prostu nie zgadzamy. Autor tego artykulu uzyl juz oklapanego jezyka przesadnej katastrofalnej ironii i kilka rzeczy napisal bez sensu ('Bez pełnomocnika Kościół katolicki będzie nadal bił nasze żony' po kiego grzyba miesza kosciol katolicki do przemocy w rodzinie - tego typu tezy przeciez nikt nie formulowal, nawet nie sugerowal - to wytwor jego chorej wyobrazni). |
http://wiadomosci.onet.pl/1196657,11,item.html
hmmm... w telewizji słyszałem, że to jednak zostanie zmienione i za pacjenta, który przebywa na oddziale intensywnej terapii krócej niż 12 godzin szpitale nie będą otrzymywały żadnych pieniędzy. A to swoją drogą jest *****izm nawet jak na Polskę.. Doszedłem dzisiaj do wniosku, słuchając kolejnych doniesień z poczynać naszych polityków, że w Polsce wybory wygrałaby miażdżąco partia, która obiecałaby, że po wybraniu.... nie zrobi nic. To chyba jedyne, co przy poziomie inteligencji polskich polityków, mogłoby zapewnić w miarę spokojny żywot przeciętnemu obywatelowi (na dotychczasowym marnym poziomie...)... |
Cytat:
|
to tak jak z listą leków refundowanych.
te najczęsciej stosowane są odpłatne. nie wspominając już o czymś tak oczywistym, jak darmowa insulina, za którą u nas trzeba płacić, a co w każdym normalnym kraju jest nie do pomyślenia. nie wiem, czy wiecie, ale w polsce posiadanie wszystkich zębów to luksus i z racji tego fundusz tego nie refunduje :wsciekly: no i moja mamuśka jest kilka stówek w plecy. w takiej grecji uczniowie w szkole dostają zeszyty za darmo, a od podatku można odliczyć nawet fryzjera :respect: |
Cytat:
Projekt natomiast byl gorszy. Chodzilo o to czy pacjent PRZEZYJE 12 godzin na OIOM. A nie mozna dopuscic sytuacji w ktorej pacjent po operacji w ciezkim stanie czeka na stole operacyjnym na poprawe stanu zdrowia, lub dyrekcja zastanawia sie czy oplaca sie go umieszczac na OIOM, bo moze zaraz 'wykituje' i zwrotu za leczenie nie bedzie - moze bardziej oplacaloby sie go wypisac do domu zeby tam 'wykitowal'. |
NFOZ wycofał się (na szczęście) z tego projektu po rozmowach z prof. Religą... :respect:
|
Cytat:
|
***8222;Platforma Obywatelska***8221; i jej guru intelektualny ***8222;prezydent Tusk***8221; (bezimienny kandydat) z ramienia partii ***8222;aksamitnych kapeluszy***8221; od wielu lat lansuje politykę grubej kreski. Czyli sprzeciwia się DEKOMMUNIZACJI! W wczasach, kiedy rząd Jana Olszewskiego wraz z ministrem MSW Antonim Macierewiczem chcieli wykonać uchwałę sejmu o powszechnej lustracji (tzw. utawa dekomunizacyjna) Pan Tusk i jego kumotrzy; Wałęsa, Wachowski, Niesiołowski, Moczulski, Pawlak, Geremek, Mazowiecki i jeden pan z Rosji przyczynili się do odwołania tegoż rządu i powołania w iście gangsterskim klimacie marionetkowego premiera Waldemara Pawlaka z PSL. Media robiły wszystko by oczernić Olszewskiego i jego gabinet, a zwolennikow lustracji przedstawić jako ***8222;krwawych ludwikow***8221; Dziś mamy podobną sytuację, mniejszościowy rząd Kazimierza Marcienkiewicza oraz nowo wybrany prezydent Lech Kaczyński są w rodzimych mediach przedstawiani negatywnie, a ich działanie destrukcyjnie. ***8222;Platforma Obywatelska***8221; zrobi wszystko by nie dopuścić do przerwania grubej krechy Mazowieckiego i stanie na głowie by utrzymać status quo. Dlatego większość pretorianów dawnego ***8222;okrągłostołowego***8221; układu wpływow tzw. Nie jest zadowolona z wyboru Polakow. Napisał Mowca Umarłych - znajomy.
|
Cytat:
Tyle. |
Cytat:
Masz poprostu jak pisalem klapeczki na oczach ciagle tylko snujesz tu tragiczne wypowiedzi ludzi z kontekstow a na dodatek piszesz ze juz byly powazne wpadki w nowym rzadzie i ty jestes powazny kolego wes walnij sie pare razy glowa w sciane a po drugi czy ja gdzies prosilem ci zebys czytal to co ja pisze wiec zachaowaj te teksty dla siebie bo mnie nie obchodzi wogole twoja opinia I Tyle. |
@legion ja snuje zbrodnicze insynuacje ale mam wrazenie, ze to Ty masz klapki na oczach... Ty nie miales ani razu sensownych argumentow przeciwko koledze @pawelblu, a sam go o takowe dzialanie posadzasz. Prawdopodbnie @pawelblu nie mogl wytrzymac by nie skomentowac Twojej demagogii i belkotu bez zadnego sensu i pokrycia w rzeczywistosci. Mam wrazenie, ze dla Ciebie ktos inny niz z PiSu lub go nie popierajacy, jest czlowiekiem trendowatym i niegodnym uwagi, trudno sie mowi. @pawelblu, nawet jako liberal, rozmawia z komunistami a to jest zupelnie inny biegun pogladow politycznych (skrajna lewica), a w Twoim przypadku jet to niemozliwe => dyskusja z Toba jest niemozliwe, ale przytakiwanie sobie wzajemnie juz tak.
|
Cytat:
|
@Banana Coctail prosze daj na wstrzymanie kolego, nikt nie potrzebuje "adwokata diabła" a z pewnościa nie @pawelblu, który w odróżnieniu od Ciebie (wybacz ale Twoja postawa wydaje się prosta kopią czyichś pogladów a w głowie niestety jeszcze brak czegoś by umieć poprzeć głoszone "prawdy") ma Swoje poglądy, które broni i zdaje się że wszyscy to szanują (nawet zajadły, Pa(i)Skudny Legion). Zastanów się co wypisujesz bo jak niespojrzeć na ten temat to PiSowcy sie zaledwie bronią przed "demagogią" i "bełkotem" takich jak Ty (przeczytaj raz jeszcze co napisałeś i zastanów się po co to zrobiłeś)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19. |