Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

pawelblu 07.05.2006 17:49

Cytat:

Napisany przez ro29
Natomiast co do PO - sporo racji masz - tylko ta ewolucja nie była tak oczywista - PO stworzyli zarówno ludzie z dawnej UD czy UW - ale też z AWS czy nawet innych mniejszych partii prawicowych. Co nie oznacza, że przez to są lepsi - ale ten główny nurt UW chyba dziś jest bardziej widoczny w demokraci.pl

Nie no co Ty, to jest zbyt skomplikowane, latwiej sie mowi/pisze - winna jest Platforma (lub Platworma jezeli ktos jest analfabeta || ).

A to to co ?? Kosmita ?? A moze umoczony aferzysta ?? A moze jednak zdrajca ?? Od razu napisze - tak, byl obecny podczas rozmow Walesy z KP podczas obalania rzadu Olszewskiego jako przedstawiciel KP Solidarnosc, chociaz nie pamietam jak Solidarnosc wtedy glosowala, ale to nie wazne. Tylko pytam sie - CO Z TEGO ?? UPR ktore bylo inicjatorem totalnej lustracji (od tej partii pochodzila inicjatywa ustawodawcza) rowniez byla za odwolaniem rzadu Olszewskiego po tym co zrobil Macierewicz. Wiec jak slysze ze Olszewskiego i tego ....... Macierewicza ktos usunal bo byli za dobrzy to mi sie ... juz nawet nie wiem sam co mi sie chce a czego mi sie nie chce. I ze jeszcze temu wszystkiemu winna jest Platforma ... no ludzie, pomocy ||

PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

PS 2. A kto w poprzedniej kadecji byl "zbrojnym ramieniem" SLD i pomagal tej partii wygrywac strategiczne glosowania - wiem, ta winna wszyskiemu Platforma !! Jak nie zdam jakiegos ezgaminu to tez sie bede tlumaczyl profesorom ze to przez Platforme :D

Prezesik 07.05.2006 18:04

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie no co Ty, to jest zbyt skomplikowane, latwiej sie mowi/pisze - winna jest Platforma (lub Platworma jezeli ktos jest analfabeta || ).

A to to co ?? Kosmita ?? A moze umoczony aferzysta ?? A moze jednak zdrajca ?? Od razu napisze - tak, byl obecny podczas rozmow Walesy z KP podczas obalania rzadu Olszewskiego jako przedstawiciel KP Solidarnosc, chociaz nie pamietam jak Solidarnosc wtedy glosowala, ale to nie wazne. Tylko pytam sie - CO Z TEGO ?? UPR ktore bylo inicjatorem totalnej lustracji (od tej partii pochodzila inicjatywa ustawodawcza) rowniez byla za odwolaniem rzadu Olszewskiego po tym co zrobil Macierewicz. Wiec jak slysze ze Olszewskiego i tego ....... Macierewicza ktos usunal bo byli za dobrzy to mi sie ... juz nawet nie wiem sam co mi sie chce a czego mi sie nie chce. I ze jeszcze temu wszystkiemu winna jest Platforma ... no ludzie, pomocy ||

PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

PS 2. A kto w poprzedniej kadecji byl "zbrojnym ramieniem" SLD i pomagal tej partii wygrywac strategiczne glosowania - wiem, ta winna wszyskiemu Platforma !! Jak nie zdam jakiegos ezgaminu to tez sie bede tlumaczyl profesorom ze to przez Platforme :D

nic dodać, nic ująć :spoko:

MQs 07.05.2006 18:19

Cytat:

Napisany przez czechoj
Z układu tego po 1990 roku bracia Kaczyńscy, Olszewski itp. odsunięci zostali ze wzgledu na swoją uczciwość i patriotyzm.

No, to przecież ogólnie znana prawda jest:sciana:

czechoj 07.05.2006 21:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
.....PS. Przypominam ze w rzadzie Olszewskiego byl ten "a fe" Olechowski - jeden z zalozycieli PO ||, ktory do tej pory z partia sympatyzuje.

Masz rację tylko, że dziś go w PO nie ma, tak jak i trzeciego z liderów-założycieli pana Płażyńskeigo, który wyraźnie popierał przed wyborami Kaczyńskich. Ciekawe skąd ten rozłam w PO? Jakieś niezgodności ideologiczne, odstępstwa od planów, niezgodność charakterów? a może po prostu Panowie poznali się dobrze. Wracajac do Niesiołoskiego razem z nim w pamietny dzień był również młody Pan Tusk z ramienia......... :tak tak: i Mazowiecki i Geremek. Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

pawelblu 07.05.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez czechoj
Masz rację tylko, że dziś go w PO nie ma, tak jak i trzeciego z liderów-założycieli pana Płażyńskeigo, który wyraźnie popierał przed wyborami Kaczyńskich. Ciekawe skąd ten rozłam w PO? Jakieś niezgodności ideologiczne, odstępstwa od planów, niezgodność charakterów? a może po prostu Panowie poznali się dobrze. Wracajac do Niesiołoskiego razem z nim w pamietny dzień był również młody Pan Tusk z ramienia......... :tak tak: i Mazowiecki i Geremek. Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

To co sie stalo pomiedzy liderami PO bylo dosc oczywiste. Plazynski to konserwatysta, ktory raczej stawia na idealy socjalne niz liberalne, wiec sie wykruszyl dosc szybko. Nie ma co ukrywac - zle trafil. Natomiast Olechowski to jest ultra liberal (zreszta pracowal w wywiadzie gospodarczym, wiec na gospodarce zna sie dosc dobrze i dobrze wie, ze stopien liberalizacji wiaze sie bezposrednio ze wzrostem gospodarczym). Natomiast zarowno PO jak i caly kraj nie byl przygotowany na tak szybka ewolucje w kierunku gospodarki liberalnej. Olechowski po prostu sie przeliczyl (co go troche zniechecilo) i czare goryczy przelala dabata w PO o konstytucji europejskiej, w ktorej nowo upieczony lider PO Jan Rokita zaprezentowal konserwatywne podejscie i nieco zmieszal z blotem otwarta postawe Olechowskiego wobec konstytucji europejskiej. Z tego co pamietam to Olechowski wyszedl z sali i PO podjela uchwale o odrzuceniu konstytucji europejskiej. Potem Olechowski odszedl. Rokita zostal.

Widac wiec ze miala miejsca sytuacja taka jak w ocenach skokow narciarskich - oceny skrajne sa odrzucane. Tak samo tutaj - odeszlo dwoch skrajnych liderow (liberalny i socjalny) i zostal w miare centrowo-liberalny Tusk. Dolaczyl do niego w miare centrowo-konserwatywny (chociaz teraz juz nie konserwatywny) Jan Rokita.

A charyzma ?? Jak Stefan nie ma charyzmy to ja jestem baletnica :)

Zreszta ... Tusk kandydowal na prezydenta - przegral, wiec chyba nie ma powodu do wykazywania odpowiedzialnosci w tej dziedzinie. Rzad - do koalicji nie doszlo (prosze mi tylko nie wmawiac ze z winy PO, bo watpie zeby ktokolwiek z was bral w nich udzial i WIE co tam sie dzialo, ja nie wiem i nie mam zamiaru niczego wmawiac), wiec obarczanie o niewykonywanie swoich obowiazkow to nie tutaj :)

Prezesik 07.05.2006 22:45

Cytat:

Napisany przez czechoj
Co do Maciarewicza i Olszewskiego, nie twierdze ze byli za dobrzy , ale mieli charyzmę i uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju czego niestety PO nie wykazuje.

to jest jedno wielkie błędne koło...
czy Twoim zdaniem uczciwe podejście do swoich obowiązków mają bracia Kaczyńscy ??? bo tak by należało rozumować, że oni są kontynuatorami Olszewskiego...
Pan Prezydent zupełnie nie ingeruje w sprawy wewnętrzne, a zapowiadał że uspokojenie sceny politycznej i doprowadzenie do dialogu jest jego priorytetową sprawą (jedną z wielu - tak przynajmniej obiecał)... zapowiedzi o prezydencie "wszystkich Polaków" spełzły na prezydencie zwolenników PiSu... praktycznie w każdej swojej wypowiedzi daje do zrozumienia, że zaistniała sytuacja spowodowana jest przez PO, jak chociażby podczas wręczenia nominacji nowym ministrom... a takie coś na pewno nie sprzyja temu by prowadzić jakikolwiek dialog.. wybacz, ja też wcale bym nie miał ochoty dyskutować z kimś, kto non-stop rzuca we mnie oskarżeniami...

"uczciwe podejście do swoich obowiązków, i do naszego kraju..." w wykonaniu Kaczyńskiego - zapowiada głośno, że dysponuje notatką o tym, że Samoobrona została założona przez byłych funkcjonariuszy SB, a dwa tygodnie później podpisuje z nimi koalicję...

niestety tej cechy, którą tu podałeś ja nie mogę dojrzeć w ŻADNEJ polskiej partii politycznej... :ysz:

andrzejj9 08.05.2006 11:00

Ju***380; nie wiem, w kt***243;rym temacie rozmawiali***347;my o pracy w niedziel***281;, ale zainteresowani zagl***261;daj***261; te***380; tu, wi***281;c dzisiejszy artyku***322; na czasie:

http://fakty.interia.pl/news?inf=745803

Temat poruszony, ale - jak to co***347; ostatnio zwykle bywa - chyba w najgorszy mo***380;liwy spos***243;b. Taki, przy kt***243;rym w***322;a***347;ciwie nikt opr***243;cz tw***243;rc***243;w ustawy nie jest zadowolony..

Prezesik 08.05.2006 11:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Już nie wiem, w którym temacie rozmawialiśmy o pracy w niedzielę, ale zainteresowani zaglądają też tu, więc dzisiejszy artykuł na czasie:

http://fakty.interia.pl/news?inf=745803

ten temat był poruszany w dyskusji o....... Czarnobylu :haha: http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/64...tml#post638276

ja osobiście powątpiewam czy to jest aby na pewno dobre rozwiązanie :ysz:

a tu jeszcze coś o uczciwości i dbaniu o własne interesy, eeee tzn. o dobro kraju... :ysz:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3329766.html

andrzejj9 08.05.2006 13:58

Cytat:

Napisany przez Prezesik
ten temat był poruszany w dyskusji o....... Czarnobylu :haha: \

A no fakt.. nic dziwnego, że mogłem sobie przypomnieć ;)

pawelblu 08.05.2006 15:55

HAHAHAHAHAHA, to bedzie dobre:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...6&ticaid=11917

"Lider Samoobrony nie przybył dziś do sądu - nie ma takiego obowiązku. W radiowej Trójce zapowiedział, że złoży skargę do Trybunału w Strasburgu przeciw Polsce, jeśli SA utrzyma wyrok. "

Chce zobaczyc mine sedziego ktory czyta wniosek skierowany do Strasburga przez polskiego wicepremiera przeciwko Polsce :D Znajac zycie, o ile przyjma sam wniosek (bo bardzo, bardzo prawdopodobne ze go odrzuca z marszu), to tuz po rozpoczeciu rozprawy sedziowie zaczna sie smiac ||

Desden 08.05.2006 16:32

LOL
"47-letni ***322;odzianin Krzysztof Dero***324; chce pozby***263; si***281; polskiego obywatelstwa. W ten spos***243;b - jak powiedzia***322; - chce zaprotestowa***263; przeciwko temu, co si***281; dzieje w ***380;yciu politycznym naszego kraju. W wydziale spraw obywatelskich w ***321;odzi z***322;o***380;y***322; dokumenty w tej sprawie.

Zrzekam si***281; obywatelstwa nie dlatego, ***380;e nie kocham Polski. Wyra***380;am sw***243;j g***322;***281;boki ***380;al do prezydenta Lecha Kaczy***324;skiego za to, ***380;e wyda***322; teki ministerialne Andrzejowi Lepperowi i Romanowi Giertychowi - m***243;wi***322; w rozmowie z dziennikarzami Dero***324;. W ich obecno***347;ci wype***322;ni***322; wniosek o rezygnacj***281; z polskiego obywatelstwa. Do***322;***261;czy***322; do niego specjalne o***347;wiadczenie. "
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1147097989.245

Buhaha dobre...ciekawe czy jako bezpa***324;stwowiec ma prawo przebywac w naszym kraju? A jesli nie, to w jakim!? :D lol

pawelblu 08.05.2006 17:14

Oczywiscie ze ma prawo, tylko nie ma praw obywatelskich. Gdyby jedynie obywatele mieli prawo przebywac w swoim kraju, to swiat bylby dosc dziwaczny.

andrzejj9 08.05.2006 17:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
HAHAHAHAHAHA, to bedzie dobre:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...6&ticaid=11917

"Lider Samoobrony nie przybył dziś do sądu - nie ma takiego obowiązku. W radiowej Trójce zapowiedział, że złoży skargę do Trybunału w Strasburgu przeciw Polsce, jeśli SA utrzyma wyrok. "

Chce zobaczyc mine sedziego ktory czyta wniosek skierowany do Strasburga przez polskiego wicepremiera przeciwko Polsce :D Znajac zycie, o ile przyjma sam wniosek (bo bardzo, bardzo prawdopodobne ze go odrzuca z marszu), to tuz po rozpoczeciu rozprawy sedziowie zaczna sie smiac ||

Tym to dobrze.. na odległość mogą się śmiać. Nam na miejscu pozostaje tylko płacz..

;)

pops 08.05.2006 18:22

na rozluźnienie atmosfery i wprowadzenie kropli optymizmu polecam piosenkę dżemu pt: "kaczor coś ty zrobił" :spoko:

legion 08.05.2006 20:23

Jezu ale niektorzy z was gorzej niz baby na tonacym staku w panike wpadaj wczesniej zoolog heheheh by***322; ministrem edukacji jakos nikt nie krzycza***322; a teraz wszyscy si***281; podniecaj normalnie az smiac mi si***281; chce z niekt***243;rych na tym forum szkoda nawet kometowa a niekt***243;re wypowiedzi a w szegolnosci pana p.i p. .
Mam nadzieje ze za to bana nie dostane od barteza hahahahah :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30.