Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.11.2005, 17:17   #991
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z ostatnich stron zgadzam sie z jednym - rzeczywiscie, cos lezy na rzeczy z sondazami. Po pierwsze sprawa sondazy przedwyborczych vs. wynik (palramentarne i prezydenckie), no i teraz gdzie nagle sie okazuje ze PiS ma jakies 36%, PO jakies 32% i dalej Samoobrona ... 7% i koniec - nikt wiecej do sejmu nie wchodzi. IMO te sondaze sa ewidentnie falszowane, patrzac na sondaze wyborcze i ten idiotyzm ktory teraz wciskaja.

Natomiast jezeli chodzi o polaryzacje sceny politycznej, to robia to same media. Przeciez po wyborach 24h/dobe tematem bylo PiS vs. PO. Temat moze i wazny, ale oprocz tego dzieje sie w kraju kilka innych rzeczy i jest kilka innych partii.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.11.2005, 21:24   #992
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@czechoj jezeli jestes z Wroclawia to jak bede u ojca to chetnie zawitam do swiniarni. Co do mojego przykladu, ten zaklad nie mial byc wsrod osiedli tylko gdzies na obrzezach czy przy plazy. A to przeoczenie urzednika o, ktorym piszesz jest naprawde znaczne. Napisalbym skarge do urzedu miasta. Co do twoich zyczen, biedy pewnie zaznam przy obecnym stanie mojego umyslu
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 23:28   #993
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Napisalbym skarge do urzedu miasta.
naiwny
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 23:37   #994
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Panowie!

Zaczynacie tracić kontakt z rzeczywistością.

zwolnić teraz na kilka dni...

zobaczymy.

ale to nie ten temat,

prezydent jest znany na 5 lat

rząd musi przejść przez budżet.

przejdzie czy nie pogadamy.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 23:53   #995
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
He,

Napiszę tu słowa przeczytane po wyborach w necie, które mnie rozbawiły.

" za prezydenta mamy teraz 1,5 metrowego chomika "

Stary 26.11.2005, 18:18   #996
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przychodze z gieldy do domu, opalam TV i w kurierze slysze:

PiS z radnymi wyrzuconymi z PO za afere mostowa (za ktora to PiS strasznie napietnowal wspomnianych bylych radych PO) powolal na pelniacego obowiazki przewodniczacego rady ... przedstawiciela klubu radnych wyrzuconych z PO za afere mostowa (wyrzuceni radni sformulowali swoj klub).

Co ciekawe, wszystko wskazuje na to ze tak bedzie wygladala najblizsza koalicja (PiS + wyrzuceni z PO) ktora przeglosuje budzet.

ODNOWA MORALNA VI RP !!
Stary 26.11.2005, 20:19   #997
Banana Coctail
Banned

Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@Predi moze lepiej spalic ta swiniarnie? Ew napisac do TVN zeby "Pod Uwaga" zrobili lub cos podobego pokroju. Urzad miasta to podstawowa, potem mozna mocniejszych srodkow uzyc, czyz nie?
Stary 26.11.2005, 20:44   #998
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
@Predi moze lepiej spalic ta swiniarnie? Ew napisac do TVN zeby "Pod Uwaga" zrobili lub cos podobego pokroju. Urzad miasta to podstawowa, potem mozna mocniejszych srodkow uzyc, czyz nie?
owszem, conajmniej jeden juz taki program ogladalem (bodajze o farmie kur) i problem jak byl tak jest... nie ma sily w Polsce na to naiwniaku
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2005, 23:34   #999
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Przychodze z gieldy do domu, opalam TV i w kurierze slysze:

PiS z radnymi wyrzuconymi z PO za afere mostowa (za ktora to PiS strasznie napietnowal wspomnianych bylych radych PO) powolal na pelniacego obowiazki przewodniczacego rady ... przedstawiciela klubu radnych wyrzuconych z PO za afere mostowa (wyrzuceni radni sformulowali swoj klub).

Co ciekawe, wszystko wskazuje na to ze tak bedzie wygladala najblizsza koalicja (PiS + wyrzuceni z PO) ktora przeglosuje budzet.

ODNOWA MORALNA VI RP !!
no jak wczesniej pisalem teraz PO chwyta sie brzytwy juz stracila mozliwosc rzadzenia Polska wiec wszystcy umoczeni oraz aferowicze klaniaja sie parti ktora wygrala wybory i widac jakie platforma ma liberalne poglady wszystko zrobia by miec wladze nawet z diablem podpisza wlasna krwia pakt

Ostatnio zmieniany przez legion : 26.11.2005 o godz. 23:40
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2005, 01:42   #1000
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam wszystkich !
Przez ostatnie dwa dni nie miałem zbytnio czasu, aby tu zajrzeć, a widzę, że moje wypowiedzi wywołały dość ożywioną dyskusję

Cytat:
Napisany przez Predi
lol.... i to jest normalne Twoim zdaniem.. no coz... jak rusek... im tez bylo za Stalina "dobrze"
oni przeciez sie powinni cieszyc ze maja mozliwosc wogole pracowac jasne pogratulowac
Dzięki @Predi - nie jestem jakimś tam zwolennikiem kapitalizmu totalnego i wolności bez zachamowań, ale nie można popierać wyzysku i zniewolenia !
Cytat:
Napisany przez czechoj
Po pierwsze: zasiłek dostaniesz TYLKO wtedy gdy przepracujesz X dni w ostatnich Y miesiącach. Yi X zalezy od regionu, zasiłek przyznawany jest najwyżej na 12 m-cy ale tylko w regionach o b. wysokim bezrobociu.(...)
Święta prawda więc się nie będę powtarzał - dzięki za wyręczenie mnie - kolega @Banana Coctail chyba niestety sądził, że wystarczy się zarejestrować na bezrobociu i tak na życzenie zasiłek się dostanie. Niestety prawda jest zupełnie inna, trzeba spełnić kilka warunków (jak napisano powyżej ) itd.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dla mnie supermarkety w centrum miasta nie są niczym normalnym i byłbym już dawno za tym, żeby zabronić ich budowy. Przez wiele lat byłem świadkiem, jak dziesiątki jeśli nie setki prywatnych sklepów i sklepików, nierzadko prowadzonych od kilkudziesięciu lat upadało ze względu na powstający w pobliżu supermarket.. Ludzie tracili nierzadko dorobek (i cel) całego życia dostając w zamian możliwość zatrudnienia się za marne grosze w parszywych warunkach..

Wolna konkurencja i rynek można by powiedzieć? No niestety nie, bo tak jak jeszcze te polskie sieci powstałe z polskiego kapitału (których są w Polsce chyba raptem dwie) jestem w stanie zaakceptować, tak zagranicznych kolosów z ogromnym kapitałem, które na dodatek zwolnione są z połowy (jeśli nie wszystkich) opłat dotyczących "maluśkich", już nie. Bo gdzie tu wolny rynek, gdzie tu takie same prawa i takie same szanse?

Małe sklepiki od początku skazane były na porażkę w konkurencji z takimi gigantami, a ludzie do tej pory będący na swoim, na bankructwo..

Ostatnio w rządzie pojawił się głos przeciwko supermarketom. Szybko jednak został uciszony z oczywistego powodu. Podobnie jak producenci musza płacić supermarketom, żeby móc się w nich sprzedawać, tak samo nie wierzę - chociaż dowodów nie mam - że wszyscy w Polsce tak ochoczo pozwolili na budowę tysięcy supermarketów w całej Polsce bez odpowiednich "środków argumentacji". I to takich, przy których dobro setek już tysięcy małych przedsiębiorców zeszło na dalszy plan..
W większości się z Tobą zgodzę. Może nie do końca jestem przeciwnikiem zachodnich sieci - problem w znacznej mierze polega na tym, że dostają one często większe ulgi niż polskie firmy, a następnie działają na niezdrowych zasadach (opóźnienia w płatnościach, narzucanie cen, niskie płace, wyzysk pracowników itd.).
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
I jeszcze jedno - ja nie jestem całkowitych przeciwnikiem supermarketów. Sam lubię czasami przejść się do takiego, nawet nie ze względu na niższe ceny, bo porównywalne można znaleźć i w ostałych się sklepach, ale ze względu na możliwość dokładnego obejrzenia towaru, co lubię robić przez jego kupnem. No i nie bez znaczenia jest także zgromadzenie różnego rodzaju towarów w jednym miejscu, ale to obecne jest i na targach, czy różnego rodzaju halach targowych. (...)
Zgadza się to jest właśnie wielka zaleta marketów i dużych sklepów !
Cytat:
Napisany przez Ormianin
(...)Co więcej - zastanawiają mnie sondaże poparcia. Po pierwsze, czemu się
pomyliły podczas wyborów. Po drugie, czemu teraz wyniki sondaży publikowane są prawie codziennie; gdyby te sondaże były obiektywne to przy tej ilości sondaży kiedyś ktoś sondowałby również moją opinię. Po trzecie, wyniki sondaży przeczące zdrowemu rozsądkowi, wygląda z nich że wcale nie ma osób rozczarowanych ani wynikami wyborów ani działalnością nowego rządu ani zachowaniem się największej partii opozycyjnej niczym obrażona panienka.(...)
W kwestii sondaży - sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje - większość osób jest do dziś zaskoczona tym, że się nie sprawdziły. Ja także - ale w niewielkim stopniu. Po pierwsze bowiem - sondaż ma swój błąd statystyczny - najczęściej około 3%. Kolejna sprawa - sondaż przeprowadzany jest kilka dni przed wyborami - a dość znaczna liczba wyborców podejmuje decyzję w ciągu ostatnich godzin - a nawet czasem na kartką wyborczą.
Musimy także uwzględnić, że niektórzy nie lubieją ujawniać swoich prawdziwych poglądów - lepiej powiedzieć ankieterowi, że będzie się głosować np. na Tuska - bo w danej chwili on jest na szczycie - i jest to pogląd w tym momencie "neutralny" - a w duchu i tak wie się, że zagłosuje się odworotnie.
Oczywiście sytuacja taka może zachodzić także w drugą stronę - ale jak pokazały ostatnie wybory - chyba ludzie woleli przyznać się do poglądów "centrowych" niż prawicowych (choć dziś trudno już określić PiS jako partię prawicową). Do tego dochodzi jeszcze fakt, że zazwyczaj elektorat prawicowy jest bardziej zdyscyplinowany niż pozostały. A ostatnim już argumentem niech będzie tendencja - jeżeli ostatnie sondaże przed wyborami pokazywały już, że notowania zarówno PiS jak i Kaczyńskiego rosną, no nie dziwne, że przez dwa kolejne dni tendencja ta się sprawdziła.
Więc jeśli weźmie się pod uwagę wszystkie wymienione argumenty - to naprawdę trudno się dziwić, że sondaże się pomyliły
Cytat:
Napisany przez Czołgista
He,

Napiszę tu słowa przeczytane po wyborach w necie, które mnie rozbawiły.

" za prezydenta mamy teraz 1,5 metrowego chomika "
Bardzo przepraszam - ale jak po raz kolejny słyszę lub czytam tego typu stwierdzenie, które większość bawi, to k.... krew mnie zalewa ! Czy wybory prezydenta to wybory modela ?? (choć model też może być niski - nie każdy ma 1,7 m czy 1,8 m) - więc czepianie się, że prezydent - elekt to k......l, itd. to znaczna przesada i traktowanie ludzi według wzrostu - duży - mądry i fajny, niski - głupi i ....

Cytat:
Napisany przez ed hunter
Panowie!

Zaczynacie tracić kontakt z rzeczywistością.

zwolnić teraz na kilka dni...

zobaczymy.

ale to nie ten temat,

prezydent jest znany na 5 lat

rząd musi przejść przez budżet.

przejdzie czy nie pogadamy.
I chyba dość dużo w tym prawdy

Pozdrowienia !!!
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2005, 23:53   #1001
Banana Coctail
Banned

Moze by mala reaktywacja naszej dyskusji?
Co myslicie o uczynieniu RM platforma do przedstawiania projetkow rzadowych? Moze by przeniesc stolic do Torunia - mniej na beznzyne pojdzie.
Co myslicie o dzisejszym zaprzysiezeniu Leszka Olka Kaczynskiego? Wg mniet totalna porazka. Szczegolnie jego nieokrzesana zoncia. I te wylewne powitania wszelkich eminencji etc blee.
Jak się wam oredzie podobalo? Jakos je znioslem, nic ciekawego. Wg mnie powinni naszego prezydetna zawiesc na kurs poprawnej obslugi szutcznej szczeki oraz prawidlowej wymowy.
Stary 24.12.2005, 00:43   #1002
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Moze by mala reaktywacja naszej dyskusji?
Co myslicie o uczynieniu RM platforma do przedstawiania projetkow rzadowych? Moze by przeniesc stolic do Torunia - mniej na beznzyne pojdzie.
Co myslicie o dzisejszym zaprzysiezeniu Leszka Olka Kaczynskiego? Wg mniet totalna porazka. Szczegolnie jego nieokrzesana zoncia. I te wylewne powitania wszelkich eminencji etc blee.
Jak się wam oredzie podobalo? Jakos je znioslem, nic ciekawego. Wg mnie powinni naszego prezydetna zawiesc na kurs poprawnej obslugi szutcznej szczeki oraz prawidlowej wymowy.
Witam !
Oj, ostre słowa, i trochę przesadzone ....
W kwestii RM - powiem tak - ponieważ ostatnio musiałem Ojcu nagrać wizytę Premiera w TVTrwam, to znaczną część jej oglądałem. I wiecie jakie mam zdanie - otóż w pewnym stopniu - pomijając już inne argumenty - to nie dziwię się premierowi, że lubi tam występować - może się swobodnie wypowiedzieć, nikt mu się nie wtrąca, nie przerywa, nie łapie za słowa - a tak niestety często się dzieje jak oglada się różne programy z udziałem polityków itd. czy to w TVP czy Polsacie itd.
Co nie oznacza, że całość tego programu wzbudziła mój zachwyt - szczególnie jak pojawiły się niektóre telefony, czy też pytania studentów WSKMiS zgromadzonych w studiu - to było akurat momentami śmieszne, albo smutne np. - jak jakiś telewidz, przez telefon skarżył się, że od iluś tam lat pisze do ministerstwa sprawiedzliwości - i owszem dostaje odpowiedzi - ale go wcale nie zadawalają - no i teraz znów napisał i myślał, że mu wreszcie sam Ziobro odpowie - a tu nic !!).
Pomijam kwestię prowadzenie - ale taka stacja, więc widocznie tak musi być.
No i jeszcze strasznie mnie drażni to, że ludzie tam pracujący nie mają chyba ...nazwisk !! Chodzi o to, że jak np. pojawia się na końcu programu lista osób - kamery itd. - to są zawsze tylko imiona !!! Mnie osobiście to irytuje !!

W kwestii zaś dziejszego zaprzysiężenia - nie uważam tego za jakąś porażkę - aczkolwiek zachwycony to zbytnio nie jestem. Oczywiście jest radość, że wreszcie skończyły się rządy Kwaśniewskiego - i liczę że mimo wszystko Kaczyński będzie zdecydowanie lepszym prezydentem.
A co do żony - cóż - jest jaka jest - ale za to córka jest ładna

Natomiast jeśli chodzi o orędzie - to było dla mnie trochę za mocno "premierowskie" - a za mało "prezydenckie". Za mało powiedział np. o sprawach zagranicznych, o sprawach wewnętrznych w sumie też mówił wybiórczo.
Jak dla mnie - trochę krótkie, za mało porywające (poza dobrą końcówką i jeszcze kilkoma momentami) - tak na słabe 3, niestety....

Ale oczywiśie życzę Prezydentowi aby mu się udało zrealizować choć połowę zamierzeń - i aby nie tracił, a zdobywał zaufanie Polaków.

Pozdrawiam
ro29

P.S. Ale dzisiejszy dzień miał także inny plus - dawno Tato nie był tak szczęśliwy, radosny i dumny - nic mu dzisiaj nie mogło popsuć nastroju !!

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2005, 01:41   #1003
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@ro29 szkoda klawiatury na polemiki z tym człowiekiem.
niech tkwi w swojej fobii i dajmy mu żyć.
nic więcej.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.12.2005, 11:08   #1004
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

No zobaczymy jak to bedzie, nie ma sensu sie rozwodzic nad przemowieniem, goscmi czy innymi *******ami bo to tylko FORMA (no poza tym ze "przejecie wladzy" odbylo sie w milej atmosferze, to sie chwali kaczynskiemu i kwasniewskiemu). Teraz dopiero zobaczymy jak rzad PiSu i prezydent z PiSu (ale z PiSu, a nie PiSu - mam nadzieje), poradzi sobie w najblizszych tygodniach. Ustawa o KRRiT nie napawa mnie optymizmem, bo widac tam wyrazne uprzywilejowanie RM (nadawcy speleczni maja przedluzana koncesje automatycznie - Rada nie ma tutaj glosu). Za to Rada bedzie mogla pograc nadawcom prywatnym na nosie, a jej sklad, to moze byc GTW2, tym bardziej ze beda nominowani prawie w calosci z jednego srodowiska (pewnie bedzie 4 z rekomendacji PiSu i 1 z rekomendacji samoobrony lub LPR).
Stary 24.12.2005, 11:28   #1005
Banana Coctail
Banned

@ro29 zgodze sie z tym, ze premier moze sie swobodnie wypowiadac w RM. W koncu dostaje od o. Rydzyka ciche rady jak rzadzic krajem
Jego swoboda wypowiedzi jest dlatego, ze wszystko co mowi ojcu dyrektorowi bardzo sie klesze podoba. Ciekawi mnie jakby wygladala rozmowa na antenie gdyby jakis gej zadzwonil i sie zapytal, dlaczego nie moze byc Parady Rownosci. Nie widzialem, ani nie slyszalem na antenie tego radia zadnego przedstawiciela lewicy, tej prawdziwej. I juz chyba wtedy nie ma swobody? Akurat dla wielu ludzi RM i pochodne sa mediami o najmniejszym stopniu obiektywizmu. Najgorsze jest to, ze media niepanstwowe sa miejscem gdzie najpierw sa prezentowane strategie rzadu, wydaje sie to byc niepokojace. Czyby TVP bylo tak "masonskie" ?
Jezeli ktos kogos lapie za slowa lub wtraca sie do jego wypowiedzi - jest nieokrzesany. Najpierw wysluchac, potem pytac; inaczej mamy tendencyjna rozmowe majaca na celu osmieszenie rozmowcy.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: