![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#976 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Banana, kpisz czy o drogę pytasz? Życie każe tam niektórym pracować, jak nie ma innej pracy i głód zagląda w kąty. Nie masz bladego pojęcia o co w tym chodzi to nie zabieraj głosu, przynajmniej do czasu aż sam nie będziesz MUSIAŁ iść do pracy, czyli pewnie nieprędko.
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#977 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Cóż można myśleć tylko o sobie - tak najłatwiej. A dużo więcej nie będę pisał - bo kolega @joujoujou już mnie powyżej wyręczył - troszkę ostro, ale prawdziwie. A porównywanie pracy strażaków, policjantów, lekarzy - do pracy w hipermarkecie - to trochę przesada... ro29 EDIT: Bo chodzi tutaj przecież nie tylko o samą pracę w niedzielę - jak ktoś to lubi - to proszę bardzo - przecież ja nikomu nie bronię - tylko jak napisał kolega w powyższym poście - często jest to konieczność - i co bardzo ważne - chyba większość osób wie za ile i na jakich warunkach w większości marketów się pracuje ?? Ostatnio zmieniany przez ro29 : 25.11.2005 o godz. 00:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja stane w obronie kolegi - to prawda ze pracuja za gowniane pieniadze i nawet w niedziele - ale albo to albo zasilek? wybor jest prosty i niestety musza sie na to zgodzic bo jak wiadomo na kogos miejsce jest kilku chetnych
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
oni przeciez sie powinni cieszyc ze maja mozliwosc wogole pracowac ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
koleś jeden powiedział nam kiedyś: spokojnie mógłbym wam dać 2x tyle, tylko po co?
doskonale wie, że za naszą stawkę bezproblemu znajdzie chętnych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() |
![]() |
#982 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Dla mnie supermarkety w centrum miasta nie są niczym normalnym i byłbym już dawno za tym, żeby zabronić ich budowy. Przez wiele lat byłem świadkiem, jak dziesiątki jeśli nie setki prywatnych sklepów i sklepików, nierzadko prowadzonych od kilkudziesięciu lat upadało ze względu na powstający w pobliżu supermarket.. Ludzie tracili nierzadko dorobek (i cel) całego życia dostając w zamian możliwość zatrudnienia się za marne grosze w parszywych warunkach.. Wolna konkurencja i rynek można by powiedzieć? No niestety nie, bo tak jak jeszcze te polskie sieci powstałe z polskiego kapitału (których są w Polsce chyba raptem dwie) jestem w stanie zaakceptować, tak zagranicznych kolosów z ogromnym kapitałem, które na dodatek zwolnione są z połowy (jeśli nie wszystkich) opłat dotyczących "maluśkich", już nie. Bo gdzie tu wolny rynek, gdzie tu takie same prawa i takie same szanse? Małe sklepiki od początku skazane były na porażkę w konkurencji z takimi gigantami, a ludzie do tej pory będący na swoim, na bankructwo.. Ostatnio w rządzie pojawił się głos przeciwko supermarketom. Szybko jednak został uciszony z oczywistego powodu. Podobnie jak producenci musza płacić supermarketom, żeby móc się w nich sprzedawać, tak samo nie wierzę - chociaż dowodów nie mam - że wszyscy w Polsce tak ochoczo pozwolili na budowę tysięcy supermarketów w całej Polsce bez odpowiednich "środków argumentacji". I to takich, przy których dobro setek już tysięcy małych przedsiębiorców zeszło na dalszy plan.. I jeszcze jedno - ja nie jestem całkowitych przeciwnikiem supermarketów. Sam lubię czasami przejść się do takiego, nawet nie ze względu na niższe ceny, bo porównywalne można znaleźć i w ostałych się sklepach, ale ze względu na możliwość dokładnego obejrzenia towaru, co lubię robić przez jego kupnem. No i nie bez znaczenia jest także zgromadzenie różnego rodzaju towarów w jednym miejscu, ale to obecne jest i na targach, czy różnego rodzaju halach targowych. W każdym razie dla mnie miejsce supermarketów nie jest w centrum miasta, ani w ogóle w mieście, ale na jego brzeżach i tylko tam. Coś jak Bielany Wrocławskie dla znających je osób..
![]() |
![]() |
#983 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast to na co Korwin zwrócił uwagę, to fakt, że takie becikowe będzie argumentem do "robienia sobie" dzieci jedynie dla zupełnego marginesu, najgorszych z najgorszych, dla których tysiąc złotych to w odpowiednim przeliczniku całkiem sporo okazji, żeby się urżnąć, zagazować, naćpać, czy co tam tylko jeszcze.. I oni rzeczywiście, dziecko sobie chętnie zrobią, żeby te pieniądze zdobyć. A co z nim potem, no cóż.. Pomijając nawet jego korzenie, bo nie lubię oceny człowieka na podstawie jego przodków, to w najlepszych dla niego wypadku zostanie po prostu w domu dziecka, a w najgorszym będzie przez tego menela wychowywane, dorastając na podobnego, jeśli nie gorszego.. I tym samym będziemy mieli coraz lepsze "gatunkowo" społeczeństwo...
![]() |
![]() |
#984 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 25.11.2005 o godz. 08:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
@andrzejj9 skad na to kase? Hmm moze by wszystkie instytucje wiary opodaktowac, zabrac im to, ze towary ktore pochodza z zagranicy moge byc przez nich bez cla przewozone, obciac im socjal etc... Wg mnie jednorazowa pomoc to zadna pomoc, albo pomoc komus od poczatku do konca albo w ogole go nie tykac. Ew dawac znizki na dzieci ale nie becikowe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |||||
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co więcej - zastanawiają mnie sondaże poparcia. Po pierwsze, czemu się pomyliły podczas wyborów. Po drugie, czemu teraz wyniki sondaży publikowane są prawie codziennie; gdyby te sondaże były obiektywne to przy tej ilości sondaży kiedyś ktoś sondowałby również moją opinię. Po trzecie, wyniki sondaży przeczące zdrowemu rozsądkowi, wygląda z nich że wcale nie ma osób rozczarowanych ani wynikami wyborów ani działalnością nowego rządu ani zachowaniem się największej partii opozycyjnej niczym obrażona panienka. To wszystko jest dęte i zmierza ku zbudowaniu dwupartyjnego systemu na modłę amerykańską gdzie PiS będzie przedłużeniem Partii Republikańskiej a PO przedłużeniem Partii Demokratycznej. I na modłę amerykańską innym partiom do Sejmu będzie wstęp wzbroniony, nieważne jakie miałyby poparcie. Media wpoją ludziom że te partie i tak do Sejmu nie wejdą więc nie warto marnować na nie głosu. A w rządzeniu jedni się nie będą różnić od drugich, może tym że PO nie będzie zainteresowana dupami (aborcją, homoseksualistami i innymi przejawami seksu) i dopuści do większej ilości afer, za to w środowisku PiS będzie więcej facetów o mentalności kaprali, potrzebnych do pilnowania przed aferami ale często utrudniających życie ludziom uczciwym. W USA takie też są główne różnice między Demokratami a Republikanami. Cały problem w tym że taki dwupartyjny system "się buduje", tylko nie mówmy "się" bo ktoś za tym stoi. Cytat:
Cytat:
życia żeby im tylu imigrantów stamtąd nie przyjeżdżało, w stosunkach gospodarczych nie byłbym pewien czy to nawet Meksyk nie korzysta. Tylko że Amerykanie cały czas okazują swoim sąsiadom głęboką pogardę. To razi, to wzbudza nienawiść. Przy opcji pro-amerykańskiej może i gospodarczo być lepiej niż przy opcji pro-europejskiej ale ogólnie będziemy mniej szczęśliwi. Cytat:
Cytat:
których inni milczą. Rzeczy prawdziwe to nie znaczy prawda. Można powiedzieć że w Poznaniu policja słusznie nie dopuściła do marszu gejów; był formalny zakaz wydany przez władze a nie jest sprawą policji rozsądzać czy ten zakaz był słuszny czy nie. Tylko tym rozumowaniem dochodzimy do sytuacji kiedy policjant będzie stał z radarem i łapał przekraczających prędkość i jak zauważy pijaka który prędkości nie będzie przekraczał ale za to będzie jechał i po kolei taranował inne samochody to ten policjant nie zareaguje. Jemu bowiem polecono łapać przekraczających prędkość a to tym pijaku że będzie jechać to szef mu na odprawie nie mówił. Po prostu: w Poznaniu pojawili się chuligani, nieważne czy związani z wszechkretyńską młodzieżą a czy z kibicami Arki Gdynia. I w takiej sytuacji chuligani byli większym zagrożeniem dla porządku publicznego niż geje i to nimi policja powinna się była zająć. A że wtedy marsz gejów przeszedłby, łamiąc prawo - trudno. Jest na pewno monitoring, osoby idące w pochodzie zostałyby sfilmowane i potem można by je pociągać do odpowiedzialności za złamanie prawa. Rzeczy prawdziwe nie stanowią całej prawdy tylko jej część. Ja czasów Stalina nie pamiętam - wtedy podobno było inaczej - ale cały okres komunizmu który pamiętam, to właśnie były nie kłamstwa a półprawdy. Nawet istniała cała sztuka czytania oficjalnych doniesień - artykuł w "Trybunie Ludu" czytało się od końca, od ostatniego zdania i myślało się co też redaktor zamierzał ukryć. Czyli co? Wraca nowe?
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 25.11.2005 o godz. 09:51 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Czy wam też się wyświetla żart-strona ?
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1132929805.437
![]() |
#989 | |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
Po drugie zapraszam kiedyś do mnie zaprowadze Cie na osiedle gdzie bezmyślny urzędnik wydał pozwolenia na budowę świniarni w odległości kilkuset metrów. Zimą jest ok ale latem smród nie do wytrzymania. Po trzecie zyczę Tobie w przyszłości odrobine biedy.... zapewniam zmądrzejesz.
![]() |
![]() |
|
|