Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada 6MBit? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-6mbit-54810/)

ro29 05.11.2005 20:17

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
z tym promocyjnym 256 przez rok za cene 128 lepiej poczekac, ceny maja duzo czasu zeby jeszcze zleciec ;)

Witam !
No wątpię żeby ceny tak zleciały...
A co do czekania - wszystko zależy do kiedy mamy umowę, i czy 256 nam wystarczy itd. Po prostu - jest tak, że jak się tego aneksu nie podpisze, to po 31.01 wróci prędkość 128. Więc jeśli 256 nam "pasuje" i odpowiada nam kolejny rok "małżeństwa" z TP, to wydaje mi się, że warto - zawsze te 6 zł będzie w kieszeni (różnica w cenie pomiędzy 128 a 256) - niby niewiele, ale zawsza na 3 :piwo: !!
Oczywiście - jeśli np. wiosną kończy nam się umowa i liczymy, że załapiemy się na jakąś ciekawą promocję - to może i nie warto. Z tym, że jak teraz widać, większość promocji dotyczy umów na 24 miesiące. Albo - jak to się ostatnio pojawiło - powiązania ich z tymi droższymi abonentami - jak o tym usłyszałem, to pomyślałem, że może jakieś ciekawe opcje - ale jak już przeczytałem szczegóły, to śmiać mi się chciało.

Pozdrawiam
ro29

Pawel_k 05.11.2005 19:44

z tym promocyjnym 256 przez rok za cene 128 lepiej poczekac, ceny maja duzo czasu zeby jeszcze zleciec ;)

ro29 05.11.2005 19:32

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez kraluk
No to się pochwalę :)
TePsa podwyższyła mi w końcu moją Neo128 na 256 :jupi:

Muszę przyznać, że przyrost prędkości jest bardzo zauważalny i trudno będzie się od niego odzwyczaić, gdy się promocja skończy...

Witam !
Mnie zwiększyli już chyba na początku września
Zgadzam się z powyższym - różnica pomiędzy 256 a 128 jest znaczna.
A w kwestii powyższej - można do końca stycznia podpisać nową umowę - wtedy będzie się miało przez kolejny rok 256 w cenie 128.
A mi od razu zwiększyli prędkość w obie strony - jak poniżej. Z tym, że u mnie w ogóle było śmiesznie z tym zwiększeniem - akurat w tym czasie miałem problemy z działaniem neo, dzwonię na infolinię, a tam mi Pani mówi, że to może przez to, że mam zwiększoną prędkość - a ja na to, że ja tego nie widzę - a ona, że ona u siebie widzi. Za dwa dni dzwonię z pytaniem czy sprawdzili - a tam znowu o tej prędkości... I dopiero w dzień, w który pojawił mi się technik w domu, rano zwiększyli mi prędkość.
Pozdrawiam
ro29

Smartek 05.11.2005 10:42

Ludzie! Po prawie 27h nieustannego sciagania - pobralo sie! :)
http://img222.imageshack.us/img222/5430/stats8ni.jpg
ta pozycja to niezly "ratio killer" - teraz bede pare dni nadrabial :)
pozdro ;)

-edit-
Mam propozycje - otoz kolega pablocoo zapytal mnie czy wysle mu poczta polska na 2DVD ten caly pierwszy sezon - oczywiscie nie ma problemu i jesli ktos jeszcze chce to sie zglaszac - chcialbym to wyslac odrazu wszystkim, wiec przydaloby sie ustalic jakis konkretny termin itp.

OK, po dluzszym zastanowieniu i przeprowadzeniu rozmowy z andrzejem zdecydowalem, ze cena to 10zl (juz ze wszystkim), wiec jesli ktos chce to do Poniedzialkowego wieczoru prosze sie zglaszac na priv - dam nr konta.
pozdro ;)

Oktawian89 05.11.2005 09:27

Z tego co widze to sie narazie rozpędza... :> zobaczymy co bedzie za poł godziny :D
EDIT
CZłowiku to działa !!!!! WIelkie thx :) masz u mnie repute stad do warszawy ;P :) wielkie thx

Mich@ł 04.11.2005 18:05

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
heh..."wlecze" ... wiesz ile ludzi marzy o takim transferze? :)
U mnie na szczescie naldnie chodzi neo 2mbit-naprawde nie narzekam.

U mnie torrent wogóle nie działa i jakoś nie narzekam :szczerb:

Kasprzak 04.11.2005 16:19

heh..."wlecze" ... wiesz ile ludzi marzy o takim transferze? :)
U mnie na szczescie naldnie chodzi neo 2mbit-naprawde nie narzekam.

Smartek 04.11.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez Loczek
Spróbowałem i ... to jest coś extra ! Skonfigurowałem zgodnie z pomocą i po 3 minutach ściągało mi się na maxa.

takie sa torrenty... :) tos nie wiedzial?! :)
ja wlasnie sciagam 9GB (caly 1. sezon serialu Lost).. i sie wlecze, bo ciagle kolo 130KB/s :(
pozdro ;)

Loczek 04.11.2005 12:07

Cytat:

Napisany przez AleX69
tu znajdziesz konfiguracje azerusa

a testy porob najpierw na tych torrentach

bedzie dobrze ... 8 )

Spróbowałem i ... to jest coś extra ! Skonfigurowałem zgodnie z pomocą i po 3 minutach ściągało mi się na maxa.

AleX69 04.11.2005 09:20

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
i dupa przez cala noc sciagnelo tylko 0.7 % z 3.5 GB :O cos tu jest nie tak..

tu znajdziesz konfiguracje azerusa

a testy porob najpierw na tych torrentach

bedzie dobrze ... 8 )

Damianos L 03.11.2005 14:27

to moze sprobuj zmienic klienta na innego np. na bitcometa lub bitspirita

np. u mnie one najlepiej chodza..

no i sprobuj zalogowac sie na roznych zamknietych torrentowniach i stamtad cos sciagnij

Oktawian89 03.11.2005 11:09

i dupa przez cala noc sciagnelo tylko 0.7 % z 3.5 GB :O cos tu jest nie tak..

Smartek 02.11.2005 20:20

Cytat:

nie wiem oblookajcie...
http://img55.imageshack.us/img55/712...ytuu5ae.th.jpg

na tych stronkach co podałes to juz miejsca nie ma... ale bede tam zagladał od czasu do czasu... jak znasz jakies warezy to zapraszam na priv :)

otwarte warezy sa tak samo 'zalosne' jak otwarte torrentownie - jednym slowem nonsens.., a na zamknietych trzeba troche umiec.. (o warezach mowa).
co do torrenta - wlaczylem przed chwila na probe torrenta z duza iloscia seedow z torrentbytes - 456KB/s to maksymalny transfer, ktory utrzymywal sie tylko przez kilkanascie sekund.., aktualnie mam 397KB/s i w granicach tego sie trzyma.., wiec to troche ponad polowe lacza.. wyglada na to, ze 4mbit wystarczylyby zupelnie, bo calosc niestety jest rzadko wykorzystywana :(.
Jesli chcesz sprawdzic "sprawnosc" swojego lacza to zapusc z jakiegos FTPa sciaganie linux'ow - tam zawsze mam MAKS :)
pozdro ;)

Oktawian89 02.11.2005 20:09

nie wiem oblookajcie...
http://img55.imageshack.us/img55/712...ytuu5ae.th.jpg

na tych stronkach co podałes to juz miejsca nie ma... ale bede tam zagladał od czasu do czasu... jak znasz jakies warezy to zapraszam na priv :)

Smartek 02.11.2005 19:57

Cytat:

no własnie widze na torrentspy max 8 kb :O ;/ o co chodzi ? wszystko powinno łądnie sciagać a tu dupa ?! ktos wie jak to naprawićsciagam azureusem....
edit o sorry juz mam 15 zobaczymy do rana ile sie sicagnie i jaki bedzie transfer,,,, ;/

spokojnie, na torrentspy sami leecherzy, wiec sie nie dziw..
na zamknietych torrentowniach (wymienilem w poprzednim poscie) wyciagniesz o wiele wiecej.., ale i tak maksa (768KB/s) wyciagnac mi trudno :(
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24.