![]() |
allegro lepsze od ebay?
tylko pod jednym wzgledem - odmienia (przynajmniej podstawowe rzeczy, jak np liczba pojedyncza a mnoga) wyrazy przy wyszukiwaniu ebay - wieksza oferta, zaj..sty system PayPal zmuszajacy do natychmiastowej platnosci (jezeli takie jest zyczenie sprzedajacego), lepsze imho segregowanie wynikow wedlug wymagan, jasny system oplat za przesylke w przypadku zakupow wieloprzedmiotowych (na allegro oszukiwanie w tym wzgledzie jest na pozadku dziennym) i pewnie pare innych jak dla mnie allegro jest jedynym liczacym sie systemem aukcyjnym w polsce, ale do ebaya to lata swietlne (z uwagi na lokalnosc oferty allegro nigdy ebaya nie dogoni) za to bardzo, bardzo mnie boli brak polskiej wersji (nie jezykowej, a szukajki regionalnej) google shoping oraz amazon te dwie usulugi calkowicie zmieniaja podejscie do handlu w necie, ale nie u nas :( zas w temacie nowego wygladu - ni ziebi ni parzy na przedmioty promowane nigdy nie patrzylem, ale po zmianie layoutu to na bank straca klientow kupujacych ta usluge zreszta i tak malo tego sprzedawali (jezeli w ogole) - przewaznie w ramach przeprosin dla duzych sprzedawcow dawali to za free i to jedyny bol tego nowego wygladu (ktory mnie nie boli tak czy siak) za duze czcionki? ctrl+scroll i po krzyku (choc lepsze bylo by wczytywanie innego css po rozpoznaniu rozdzialki ekranu albo wybor skorki) juz na moim 1440x900 wyglada ok bez skalowania, wiec na fullHD tym bardziej a zawsze lepiej skalowac w dol niz w gore ;) |
A co w niej takiego tragicznego?
|
Cytat:
Serio, ale tej strony to ja już zupełnie nie trawię. Potencjał ogromny (baza), ale wykonanie tragicznie tragiczne. Jak nie muszę, omijam z bardzo daleka. |
Cytat:
mach3 - jako przykład. |
W sumie można powiedzieć, że to ukłon w stronę kupujących - wielu teraz będzie wchodzić tylko w konkretnym celu, nie narażając się na nieplanowane wydatki podczas przeglądania aukcji dla rozrywki :szczerb:
|
Akurat nożyki na Allegro to dla mnie zakup dość.. powiedzmy ryzykowny (ja akurat różnicę pomiędzy oryginalnymi, a.. 'nie do końca' odczuwałem wyraźnie). W każdym razie alternatywy specjalnie nie widzę (choć podobno Świstak zyskuje), ale widzę zmianę w sposobie korzystania z Allegro - wchodzę tylko jak muszę i to niezbyt chętnie. Nie ma już tego, że sobie na przykład od czasu do czasu wchodziłem poprzeglądać płyty czy książki. Po prostu nie mam ochoty.
|
Dla mnie wygląd serwisu nie ma wielkiego znaczenia. Ważne żeby działał. Promowane przedmioty schrzanili, ale akurat ja prawie nic nie sprzedaje..
Ale skoro nie allegro to co polecasz? Bo nie za bardzo widzę alternatywę. Właśnie kupiłem 16 nożyków do Mach3 - w sklepie wydałbym majątek :sciana: przykłady można mnożyć Wiem że może sklepowe są "oryginalniejsze", ale te allegrowe też są nie do zajechania (w porównaniu z jednorazówką). A przecież nie można sie golić pół roku jednym :szczerb: |
Już myślałem, że wyczytałem sposób na ten nowy wygląd Allegro, ale niestety nie do końca:
http://aukcje.onet.pl/ Wszedłem, zacząłem przeglądać i.. rewelacja :) Znowu da się normalnie te strony przeglądać. Niestety szybko się okazało, że menu użytkownika, chociaż lepsze, jest już uporządkowane w nowy, "lepszy" sposób, a poza tym nie ma tutaj wszystkich aukcji ze zwykłego Allegro. Szkoda.. przez chwilę myślałem, że wrócę do wizyt na tej stronie. Tymczasem powoli rezygnuję z korzystania z tego serwisu, po prostu przestało być to dla mnie przyjemnością i jak czytam różne wypowiedzi widzę, że nie jestem odosobniony: Cytat:
Poza tym jak widzę są również bardziej wymierne efekty zmian - spadek ilości aukcji, czy - choć to było oczywiste - spadek ilości aukcji promowanych: Cytat:
|
A może design ma wytrzymać kolejne 5 lat, i już go przystosowali do trybu Fuller-True-Real-HD?
|
Może ten grafik ślepawy z lekka? :blink: :szczerb:
|
Ja tam siedzę na standardowej 1280x800 i mieści się wszystko. Niepodoba mi się jednak gigantomania ichniego grafika. ;]
|
Cytat:
|
Nowy lay jest zbyt casualowy jak na mój... i chyba nie tylko mój gust. Owszem, przyzwyczaiłem się do starego, również ohydnego i przestarzałego w swej formie, ALE... był wygodniejszy i mniej oczo***ny.
|
Robimy cdregro? ;-)
|
Zdecydowanie lepszy. Jaśniejszy, czytelniejszy. Nie trzeba przewijać. To co ważne jest na środku.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:36. |