![]() |
Dokładnie takie samo odniosłem wrażenie (upodobnienie się do Ebay'a). Jest tylko jeden problem - ten ostatni kompletnie się w Polsce nie przyjął i zapewne nie bez powodu (no, częściowo też ze względu na regulamin, choć ten pewnie mało kto czytał).
Dla mnie jest to zmiana na gorsze, bo generalnie nie oczekuję od Allegro żadnych nowinek (a już tym bardziej upodabniania się do innych - moim zdaniem gorszych użytecznościowo - serwisów), a jedynie szybkości działania i bezpieczeństwa. A poza tym jak próbuję w tej nowej wersji znaleźć miasto, z którego pochodzi sprzedający (co do tej pory zajmowało ułamek sekundy i rzut okiem) to mnie coś bierze.. |
Przecież to nic innego jak próba upodobnienia się do eBaya. Jest to jedna z nielicznych zmian, która mi się w sumie podoba. Nie jest to takie złe.
Czego nie lubię w nowym Allegro? Tych oczo***nych kolorów i że wszystko jest takie wielkie. |
Ilość załączników: 1
Allegro najwyraźniej nie jest do końca usatysfakcjonowane tragicznymi ostatnimi zmianami i planuje kolejne. Patrząc na strony testowe zaczynam się poważnie bać..
|
Cytat:
ja ostatnią wpłatę robiłem w marcu tego roku i forma powiadomienia niczym się nie różniła od wpłaty np czerwiec '09. Powiadomienie mi przysyłali zawsze gdy miałem saldo ~ 15zł na minusie wtedy robiłem przelew i było ok. Od tamtego czasu jeszcze nic nie wystawiałem. A Ty powiadomienie na jaką kw. dostałeś teraz, mniejszą niż ta moja ? |
No właśnie...
|
Ja płacę zawsze dopiero wtedy kiedy się "uzbiera" i przysyłają maila.
|
Sprzedającym na Allegro polecam notkę z wylęgarni newsów osnews.pl:
"(...) opiszę jak sprytnie Allegro próbuje nam ***8220;zautomatyzować***8221; opłaty ***8211; tak, żebyśmy zapłacili nie tylko wymagalne należności, ale i bieżące opłaty za nowy miesiąc rozliczeniowy ***8211; choć jeszcze nie upłynął termin ich wymagalności." więcej To co autor opisuje, wprowadzili już co najmniej ze dwa-trzy miesiące temu. Zauważyłem, że coś mi się nie zgadza, no ale komunikat był jasny, to zapłaciłem - dokładnie tak, jak prorokuje autor newsa. Choć może i nieco przesadza z dramatycznością oskarżeń: Allegro na pewno zrobiło to dla swojego interesu, ale z drugiej strony dla wielu userów to faktycznie może być ułatwienie i niekiedy unikanie zbędnych kosztów. |
Tak czy siak już namiary na kupującego mam ;)
|
Ale przecież właśnie o to chodzi. :taktak:
|
Cóż no to to jest ochrona przed manipulacją a nie wścibstwem ... :]
|
A chociażby po to, by uniknąć prób wpłynięcia na wynik aukcji, czyli utrudnienie licytowania, na co niewątpliwie jest wiele sposobów.
|
Noo ale dalej jakiś pobzykany gość/znajomy(a) na NK może zobaczyć historię zakupów po komentarzach (zakładając hipotetycznie, że osoba ma powiązane konto NK z allegro co uważam za głupotę) :D czyli o kant rozbić...
Chyba, że mnie przekonasz i sprecyzujesz co takiego daje ochrona podczas trwania aukcji... |
Cytat:
Ukrywanie ma na celu ochronę prywatności licytującego w czasie trwania aukcji. :czytaj: Po aukcji już i tak jest... po aukcji, więc ochrona traci na znaczeniu. :P |
Problem w tym, że ja się nie chcę dowiedzieć o produkcie, tylko skontaktować z osobą, która wygrała aukcję, na której było sporo różnych częsci i być może nie wszystkie będą jej potrzebne.
Jeśli nie uda mi się przez sprzedającego, to będę obserwował komentarze. |
A mi to lotto. Jak chcę się dowiedzieć czegoś o produkcie to szukam wg. mojego sposobu albo czytam opinie w Internecie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:38. |