Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowe Allegro (allegro ;-) ) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowe-allegro-allegro-82370/)

Patrix 16.07.2010 12:39

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1107077)
Najłatwiej przez komentarze wyszukując numer aukcji. Jeśli wystawi kupujący komentarz.

Właśnie, to dowodzi, że ta cała opcja ukrywania nicków jest o kant rozbić, bo nie chroni tylko utrudnia.

Kris 16.07.2010 08:12

Najłatwiej przez komentarze wyszukując numer aukcji. Jeśli wystawi kupujący komentarz.

andrzejj9 16.07.2010 07:46

A propo ostatnich zmian z ukryciem nicków osób kupujących (licytujących) na aukcji. Czy jest teraz jakiś sposób (poza kontaktem ze sprzedającym), aby skontaktować się z osobą wygrywającą na danej aukcji?

Oktawian89 04.07.2010 18:03

Mi nie wyświetla się strony " o mnie " na nowym koncie ... a samo wpisywanie ustawień to jakaś 1 godzina z życia mniej .

żal .

andrzejj9 03.07.2010 09:23

Albo ja się coraz bardziej nie lubię z Allegro, albo niespecjalnie lubi się z nim ostatnia Opera.

Z dzisiejszych prób:

- na liście obserwowanych przedmiotów ni cholery nie mogę wyświetlić ich miniaturek. Przycisk do tego służący (zakładam, że do tego, bo po najechaniu pokazują się jakieś bzdury, a nie opis), powoduje jedynie odświeżenie strony

- na liście aukcji wygranych miniaturek też nie ma, poza jedną - ale nie mającą wiele wspólnego z tym, co rzeczywiście było sprzedawane

- na liście od komentarzy pierwsza aukcja ma mniej więcej taką nazwę 30293409283049. Dobrze, że nie została jeszcze przeniesiona do archiwum, bo raczej trudno byłoby się domyślić, o którą transakcję tutaj chodzi. Poza tym..

- przy próbie wystawienia na nią komentarza, pokazuje się informacja, że... Nie wygrałem w tej aukcji! Nic to, że jest ona na liście wygranych, nic to, że jest w menu gdzie wystawia się komentarze, nic to nawet, że na liście osób, które wygrały, jestem wymieniony. System wie lepiej i ja w tej aukcji nie brałem udziału. Fajnie..

- przy próbie wystawienia dwóch kolejnych ocen jednemu sprzedającemu (kupiłem dwa przedmioty) pojawił się komunikat, że nie można tak często wystawiać ocen... Na szczęście dało się chociaż wpisać komentarz..

uwielbiam ten serwis....

marek3233 30.06.2010 13:08

nie wiem czy to była zmiana na plus, już sie przyzwyczaiłem ale początku mnie to wkurzało...

andrzejj9 15.06.2010 08:23

Tylko, że:

- jeśli jest to dla nich zysk, to niech to będzie jasno powiedziane, a nie jeszcze wmawianie, że są to jedynie koszty

- niech funkcja będzie dobrowolna dla wszystkich - jeśli jest tak wygodna, to przyjmie się sama, bez przymusu

- z różnych powodów nie wszyscy muszą nią być zainteresowani - jeśli nie ma możliwości np. ustalenia automatycznego tytułu wpłaty (a chyba nie ma) to już dla niektórych sprzedawców może to być problem. Również takie zebranie informacji w jednym miejscu wcale nie musi być korzystne dla kogoś, kto ma już odpowiednio skonfigurowane inne systemy.

Sam pomysł zły nie jest, ale przymus już tak.

sobrus 15.06.2010 07:47

Ale czy dopiero po 3 dniach sprzedający otrzymuje informacje czy kupujący wpłacił i ile?
Czy informacja jest od razu w allegro, ale przelew do mBanku jest później?

Bo jeżeli to drugie to troche nie rozumiem, czy to rzeczywiście taka wielka strata że pieniądze spływają pare dni później. Informacja o wpłacie jest, towar spokojnie można wysyłać.
Chyba że ktoś na bieżąco potrzebuje na chleb ;)

Jeżeli ktoś dużo sprzedaje ma informacje o wpłatach zgromadzone w jednym miejscu na allegro, nie musi śledzić konta bankowego i szukać zapłat między prywatnymi rachunkami za prąd, narzucać formatu tytułu przelewu czy prosić o wypełnienie formularza dostawy.

Ja jako kupujący również mam liste aukcji, od razu widze kiedy co było zapłacone.

PayPal też chyba dysponuje naszymi pieniędzmi i to przez znacznie dłuższe okresy - a jakoś problemu w tym nikt nie widzi.
Wiadomo jakoś zarobić trzeba. Dla nas to wygoda, dla nich zysk.

A jeżeli komus sie nie podoba to najlepiej po prostu najlepiej napisać na aukcji "Prosze o nie korzystanie z funkcji Płace z Allegro".

Oktawian89 15.06.2010 00:00

Nie da się .

nimal 14.06.2010 17:28

juz dosc dlugo nie sprzedawalem na allegro - glownie z powodu ich sposobow obslugi klienta :|
w kazdym razie - nie mozna tego g. wylaczyc jak sie wystawia aukcje?

andrzejj9 14.06.2010 14:49

Poza tym, że na Allegro nic nie jest teraz dla mnie w menu przejrzyste (co chwilę, jak chcę znaleźć jakąś funkcję, to przełączam się po różnych podmenu szukając, gdzie też może to być umieszczone) mogę się zgodzić - sam pomysł takiej płatności jest bardzo wygodny (poza drobnym szczegółem - brakiem możliwości edycji tytułu wpłaty). Byleby takie było dla wszystkich stron.

Gadzina18 14.06.2010 14:42

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1102237)
Pewnie gosc spredaje lewe konta i nie ufa niczemu, co jest chocby odrobine oficjalne :-P...

Pewnie tak;-) Kiedś jako sprzedający skorzystałem z tej funkcji raz, i ... nie jestem do końca zadowolony.. schemat był taki: ja posiadam konto w mbanku, kupujący także. Gdyby wykonał przelew normalnie kasę miałbym w tej samej chwili. Niestety dla mnie pieniązki otrzymałem trzy dni po przelewie, co ciekawe, kupujący otrzymał mail 10 minut po, wykonaniu go, ze ja już dostałem pieniądze.. Tyle, że dostałem je 3 dni później! Przez te trzy dni dokładnie przestudiowałem warunki usługi płacę z Allegro. Co tam zobaczyłem? Że Allegro dysponuje dowolnie naszymi pieniędzmi do momentu przesłania ich na konto. Trochę mi to śmierdzi, dlatego zrezygnowałem z tej opcji. Mało kupuję, mało sprzedaję, jestem tradycjonalistą.. zostaje przy starych dobrych metodach... Tym bardziej, że nigdy nie miałem z tym kłopotu.

Patrix 14.06.2010 14:37

mgit daruj sobie ten 'podpis' . . .

M@X 14.06.2010 14:06

Pewnie gosc spredaje lewe konta i nie ufa niczemu, co jest chocby odrobine oficjalne :-P...

sobrus 14.06.2010 13:57

No właśnie problem jest z tym czy sprzedawca jest kompatybilny ;)
U mnie na razie nikt nie narzekał.

Ale mysle ze jezeli ktos sobie nie życzy korzystania z tego, to powinien napisać o tym w aukcji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22.