Cytat:
Napisany przez Pagerus
Polecam najnowszą serię tego anime - Initial D 4th Stage :) Na razie jest tylko dostępnych 6 odcinków na 14 - no ale zawsze coś :D
A oprócz tego jest jeszcze Initial D 1st Stage (26 odcinków), Initial D 2nd Stage (13 odcinków) i Initial D 3rd Stage (film) + Initial D Extra Stage i Initial D Battle Stage :D
Wszystko polecam - a historia wygląda mniej więcej tak - SPOILER - stara Toyotka z 86 roku dzięki umiejętnościom swego kierowcy wygrywa z takimi wozami jak choćby Nissan Skyline :D
|
A mógłbyś jakoś dać znać gdzie można to znaleźć (oczywiście w celach edukacyjnych) bo z anime o tej tematyce to tylko jakąś OAVke You are Under Arrest widziałem tylko.
A co do SPOILERA To po np. Engne Swapie, full modach i dobrym zestrojeniu silnik/turbo/sprzęgło/skrzynia biegów/weight reduction/zawieszenie jest to możliwe (tzn. pokonanie Skyline [nawet w dragu])
1. Toyotka jest dużo lżejsza od Nissana
2. Mam 100% pewność że mały samochód jest zwrotniejszy od większego
3. Np CRX jaką jeździłem (120KM) (seria bez mod) był dużo szybszy od GOLFA II GTi 16V sprowadzonego z niemiec (136KM) a ma "na koncie" nawet bmw E-36 320i (150KM) [i to tylko spod świateł, o zakrętach nie wspominając]
|