Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.09.2013, 08:38   #541
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
CeKa - wiec teraz jeszcze bardziej ci namieszam
Policjant NIE MUSI pokazywac ci wyniku pomiaru w ogole
co wiecej - skoro twoja zdolnosc percepcji nie pozwala na kontrolowanie predkosci z jaka jedziesz - nie powinienes jezdzic w ogole bo w sposob oczywisty stwarzasz zagrozenie
Policjanci pokazuja radar tylko i wylacznie, zeby uniknac glupich pytan
jak widac pewne jednostki spoleczne nadal szukaja dziury w calym
wiec raz jeszcze - nie czyjesz sie winny to idziesz do sadu nie przyjmujac mandatu

dodam jeszcze, ze coraz popularniejsze radary laserowe pozwalaja dokonac pomiaru predkosci nawet z okolo kilometra przy okazji umiejscawiajac DOKLADNIE CO DO METRA miejsce, w ktorym tegoz pomiaru dokonaly
dodam ze z takiej odleglosci nie masz szans zobaczyc ze mierza

dalej - napisales
Cytat:
(...)np. hamowałem i nie wiem w którym momencie mnie złapał radar i ile faktycznie w czasie pomiaru jechałem(...)
skoro hamowales w czasie pomiaru, to znaczy ze jechales jeszcze szybciej wiec tym bardziej powinienes przyjac mandat bez narzekania

jestes kombinator i szukasz dziury w calym probojac uniknac mandatow
jezeli faktycznie tak sie zachowujesz w czasie kontroli, jak tu opisujesz, to jestes po prostu oszustem - majac swiadomosc popelnienia wykroczenia nie przyznajesz sie do niego

dla mnie EOT, chyba ze pojawia sie sensowniejsze uwagi

a co do twojego kuzyna dodam, ze nie napisalem, ze cala sytuacja jest nieprawdziwa, tylko caly czas czepiam sie miejsca "nie pozwolil"
jeszcze raz podkreslam nie ma takiej mozliwosci a cala reszta tez chyba wytlumaczylem - jak nie zrozumiales to przeczytaj jeszcze kilka razy powoli
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.09.2013, 22:37   #542
pali8
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2013
pali8 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nimalu,
niepotrzebnie obrażasz kolegę nazywając go "oszustem", gdyż kolega jest tylko "ofiarą" obłąkańczych pomysłów, które głosi z pełnym przekonaniem, z głębi serca starając się Ciebie do nich przekonać. Radary są tylko pretekstem, stąd absurdalność wywodu, kompletny brak logiki i kolega CeKa aż się rwie do dobrze znanych tyrad na temat całego wymiaru sprawiedliwości. Zniszczono już Straż Miejską, cały czas konsekwentnie atakowana jest Policja oraz sądownictwo. Ostatecznym celem jest zastąpienie tych formacji zideologizowaną milicją oraz jakimiś kolegiami ludowymi czy narodowymi.

* Jeśli któryś z moderatorów zaweźmie podejrzenia, że mój post jest złośliwością, to daję słowo że tak nie jest.

** Jeśli któryś z moderatorów mój post uzna za stricte polityczny, to przyznaję że owszem tak właśnie jest, ale jest on podobnie polityczny jak wszystkie wywody CeKa i uczciwość wymagałaby wypieprzenia w kosmos całości a nie tylko mojego podsumowania.
pali8 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2013, 11:21   #543
gofer1
Data rejestracji: 21.08.2012
gofer1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
radary w Polsce są w większości po to aby policja czy strażnicy mogli nachapać kasy i punktów u komendanta
gofer1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2013, 20:21   #544
CeKa
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.03.2013
CeKa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja wszystko podałem jak na talerzu, to że nie trawisz, to problem Twojego żołądka.
Czepiasz się detali, takich jak "hamowalem" mogłem równie dobrze napisać "przyspieszałem" bo to był tylko przykład, a Ty ten przykład przyklejasz do mnie, i idąc dalej drogą swej logiki nazywasz mnie oszustem.
Wykręcanie się od winy, a ustalanie prawdy, to dwie różne sprawy.
Co Ty w ogóle piszesz o zabieraniu mi prawa jazdy ?
Ty to dopiero sobie lecisz stary.

Pali8 Bo przecież okazanie legalizacji urządzenia to paranoja i obłęd !
nie zamierzam ustanawiać zideologizowanej milicji etc, dla mnie liczy się tylko prawda i sprawiedliwość.

Spoko Panowie ja jasno widzę do czego dążycie Próbujecie mnie zdyskredytować swoimi insynuacjami, o tym że za szybko jeżdże, szukam dziury w całym, próbuje obalić ustrój, ustanowić własną władze etc. A to tylko dlatego że napisałem że Policjant powinien mieć i okazać dowód na legalność urządzenia którym się posługuje.

Ograniczyliście umysły, atakujecie, czepiacie się nieznaczących detali, poniżacie rozmówce, tylko dlatego że ma inny światopogląd.

Nie bez przyczyny.

PS

Nie zarzucaj braku logiki, tylko dlatego że do niej nie doskakujesz
Wyjaśniłem to już jak dziecku prościej się nie da.
Nie okazywanie legalizacji = ukrywanie dowodów przestępstwa.
CeKa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2013, 21:25   #545
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To nie wiesz ile jechales? Jak jechales duzo za duzo tez placzesz? A moze by sie wykpic bo policyjant miale zle zawiazane sznurowki?
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2013, 22:11   #546
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pisales w pierwszej osobie, wiec tobie przyklejam odpowiednia etykietke
i raz jeszcze, skoro nie dociera - prawo w tym kraju jest takie, jakie jest
nie znasz go to nie gadaj bzdur
prawo mozesz krytykowac, twierdzic, ze jest glupie i probowac cos zmienic (do tego sluza wybory a nie glupie gadanie)
ale przestrzegac musisz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2013, 16:32   #547
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wydadzą 4 miliony złotych, żebyś polubił fotoradary!

http://motoryzacja.interia.pl/raport...y,1948641,8265
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2013, 16:42   #548
pali8
Stały bywalec ;)

Cytat:
Część tej kwoty pochodzić ma z unijnego dofinansowania
Mówiłem.

Cytat:
A może zechcielibyście wspomóc starania inspektorów i wymyślić hasło przewodnie promujące kosztowną kampanię? Liczymy na waszą inwencję twórczą w komentarzach!
Ch** w d*** k***** i złodziejom.
Stary 17.09.2013, 17:34   #549
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Za jedyne 100 000 zł mogę w tym temacie napisać posta, że lubię fotoradary. Efekt będzie taki sam jak w przypadku wydania 4 milionów na kampanię PR - czyli żaden, pieniądze wyrzucone w błoto - ale za to oszczędność jaka!
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2013, 17:45   #550
pali8
Stały bywalec ;)

No nie, jeśli kampania będzie dobrze zrobiona, to będzie miała efekt. Niektórzy polubią.

Problem w dystrybucji środków. One powędrują do kilku śwagrów dysponenta, czyli nastąpi marksistowska koncentracja kapitału.

W były ustroju utrzymywano jedną agencję PR, zwaną aparatem ucisku. Rodziło to daleko idące oszczędności oraz po jednym ukazie z Warszawy następowała sprawiedliwa* dystrybucja wśród aparatu, od Wolina po Ustrzyki.

* vide pojęcie sprawiedliwości społecznej

Ponadto w minionym ustroju ja byłbym członkiem aparatu i miałbym konfitury. A obecny aparat mnie brzydzi.
Stary 17.09.2013, 22:18   #551
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przede wszystkim należy wyjść od tego, że radary nie są po to, żeby je lubić i każda kampania mająca na celu poprawę sympatii społeczeństwa do nich jest bezsensowna. Innymi słowy - to czy ktoś będzie lubił fotoradar który mija czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia dla jego działania. A fakt przyzwolenia społecznego na stawianie kolejnych urządzeń też nie ma tu wiele do rzeczy - jak dotąd nikt w tej materii oceną kierowców się nie przejmował, a w najbliższym czasie nie są planowane duże akcje dodawania nowych urządzeń (planowane zwiększenie ich liczby nie jest wielkoskalowe.

Rzeczywiście, każda dobrze zorganizowana kampania piarowska daje jakieś rezultaty, na pewno zawsze wyższe niż to wynika z samej rzeczywistości (element propagandowy zwielokrotnia efekt działania czystych faktów). Ale Polacy zbyt są zrażeni do wszelkich form kontroli, żeby ich propagacja miała przynieść wymierne korzyści. No i powtórzę raz jeszcze - tu nie można wskazać na żadne korzyści nawet gdyby kampania się powiodła, po prostu nie da się wskazać sensownie umotywowanego celu starań poprawy wizerunku miłościwie nam pobłyskujących na drogach mandatowych fotomatów.
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2013, 09:01   #552
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oczywiście że cała ta kampania ma jeden podstawowy cel -przytulić przez szwagrów 4 miliony i wymieniać się zegarkami
Temat wiele razy testowany-kampania z przedszkolami których nie ma ,z matematyką na maturze ,z kampanią Inspekcji Pracy z dyżurami na plaży itp itd.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2013, 12:56   #553
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przemysl fotoradarowi zawiodl placa tylko frajerzy
Stary 18.09.2013, 14:05   #554
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te 1,5 mld wpływów od początku były wirtualne, miały tylko uzasadnić medialnie wydanie dużych pieniędzy na postawienie nowych fotoradarów,a i teraz wpisane 86mln wpływów też jest patykiem pisaneNa razie niespełna 50 mln zł pstryknięto ***8212; tyle na koniec lipca zaksięgowała Inspekcja Transportu Drogowego z tytułu kar i mandatów.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.09.2013, 14:37   #555
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
rząd postawił na kampanię fotoradarową, która zniechęca kierowców do przestrzegania przepisów. - Zamiast jeździć bezpiecznie, wypatrują fotoradarów, zwalniają przed nimi, a po ich minięciu przyśpieszają
Czyli tak jak mowiem. W tym kraju nie da sie jezdzic zgodnie z przepisami. Bo nie i ch.j.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: