Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Radary w Polsce (https://forum.cdrinfo.pl/f5/radary-polsce-91711/)

grzeniu 03.12.2012 17:12

Nie demek - nie zawsze odpowiedź będzie CHCĄ OD NAS WYDOIĆ KASĘ.
Tak się staje od jakiegoś czasu, a tak nie było.

Jeśli sam rząd w budżecie zakłada księżycowe wpływy z mandatów drogowych, do tego 10x wyższe od realnych tegorocznych, to co to niby oznacza?
Może ty na razie żyjesz w innym świecie, ale poczekaj. Tak do pierwszego razu :D
Wejdziesz między wrony, zaczniesz krakać jak i one.

ed hunter 03.12.2012 17:09

Załącznik 60832

To już z pół roku przed Bożym Narodzeniem wisi ta choinka.

demek 03.12.2012 16:58

jakkolwiek przepisy bylyby dobre to i tak dalej w tym samym stopniu je beda lamac.
a odpowiedz bedzie zawsze ta sama CHCA OD NAS WYDOIC KASE

ed hunter 03.12.2012 16:55

Nie Demek, przepisy nie są najgorsze, ale nadgorliwość w ich stosowaniu i przez to łamaniu jest chora.

demek 03.12.2012 16:51

w polsce najbardziej ludziom przeszkadzaja przxepisy. powinni je zniesc calkowicie i zrobic wolna amerykanke.

ed hunter 03.12.2012 16:49

Ja nie jeżdżę jak ostatnia geriatryczna lebiega, jak trzeba, to pojadę tak nawet moim traktorem, że opony będą jęczeć prawie ciągiem, ale jeżdżę spokojnie, bo co mi da gnanie, jak potem w korku i tak stoję, jedynie większe zużycie paliwa.
"Ale są odcinki, nawet teren zabudowany, 3 chałupy na krzyż, żadnego sklepu, 50 na godzinę tam, to przewałka. 70 zgodzę się. Druga sprawa, to oznaczenie dróg w remoncie, każdy kto był w Niemczech wie jak to wygląda, przy mnie ostatnio jeden gość wjechał pod prąd, drugi ominął barierki w ostatnim ułamku sekundy. Jak ktoś jeździł po Niemczech szczególnie, to wie jak to jest oznakowane, trup by zauważył.

demek 03.12.2012 16:32

pisalem o tym wyzej....

grzeniu 03.12.2012 16:25

Własnie znalazłem linka w tym krakowskim piratem, co to go sąd uniewinnił a policję opierdzielił :D
Nie edytowałem tamtego posta, bo nikt by nie zauważył.
http://www.poboczem.pl/naszym-zdanie...owe,nId,718022

demek 03.12.2012 16:20

ja nigdzie nie powiedzialem, ze jestem jak kubica. moj instruktor wzial mnie na krakow gdzie mialem zdawac egzam i na roznych znakach sie nie wylozylem. ale naleze do osob mocno spostrzegawczych wiec moze dlatego.

odchodzimy od tematu...

grzeniu 03.12.2012 16:02

Wiesz demek, ja chętnie bym sprawdził twoją bystrość w realu. Może jesteś jak Kubica, ale raczej ci się wydaje.
Pojeździsz, zobaczysz sam.

demek 03.12.2012 15:55

i o to chodzilo. szybsze jezdzenie tym bardziej nie pomoze w zrozumieniu czegokolwiek. a przez jak to mowisz garstke wariatow mamy co mamy.

jou rozumiem ale jadac osobowka prawa strona tablicy mnie najprosciej mowiac wali. jest wszystko w slupku, bardzo czytelne.

joujoujou 03.12.2012 15:45

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1232757)
nie wiem po co minuta analizy jak wszystko wiadomo w 2 sekundy

Tak czułem, że nie zrozumiesz. ;p

grzeniu 03.12.2012 15:40

Widzisz demek, jadąc rowerem 20 no może 30 km/h nie zwracasz uwagi na wiele rzeczy, bo większość po prostu ciebie nie dotyczy.
Jadąc 5 razy szybciej dostrzeżesz to, o czym tu mówimy. Zapewniam cię że wtedy dzieje się dużo więcej i znacznie szybciej.

Już kiedyś pisałem, że konieczność przemieszczania się, i to coraz szybszego, jest naturalnym trendem cywilizacyjnym. Tego się nie zatrzyma, można jedynie starać się to umożliwiać inwestując np w drogi. Nawet nie w autostrady, ale robiąc obwodnice czy zwykłe drogi dwupasmowe.
Ci wszyscy potencjalni mordercy za kółkiem, to są normalni ludzie którym się śpieszy. Zapewniam cię, że oni wcale nie ciesza się z tego, że im się śpieszy.

PS Oczywiście mówię tu o normalnych ludziach, a nie o w sumie marginalnej licbie wariatów i stracenców. Tacy wszędzie się trafiają i z nimi trzeba walczyć.

demek 03.12.2012 15:35

nie wiem po co minuta analizy jak wszystko wiadomo w 2 sekundy

joujoujou 03.12.2012 15:19

Ilość załączników: 2
Co do przesady w ustawianiu znaków, Grzeniu ma rację.

Przytoczę przykład z granicy.

Jedziemy autostradą (załóżmy, że jest) z PL do Niemiec. Autostradą, więc powiedzmy że 140km/h.

Przekraczając granicę widzimy "tablicę powitalną" dla kierowców:

Załącznik 60830

Ile czasu potrzeba na przyswojenie informacji?

Pół sekundy może.

A jedziemy 140km/h.

==========================

A teraz wracamy do Polski, tą samą autostradą, tylko że widzimy tablicę postawioną przez naszych kochanych drogowców:

Załącznik 60831

Po minucie analizy zagraniczny kierowca przyjmie do wiadomości (my to wiemy, bo codziennie tu jeździmy). Po kolejnych pięciu minutach zagraniczny kierowca będzie pamiętał może 10% tych niezwykle przydatnych informacji. :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12.