![]() |
No to widzę, że coraz lepiej z dostępnością dobrego chleba, również dostępnego, że tak powiem powszechnie, a nie tylko w małych piekarniach, o których trzeba wiedzieć, żeby do nich trafić. Tym bardziej zastanawia mnie, czemu ludzie trują się tym czymś sprzedawanym w marketach i niektórych sieciowych piekarniach. Przecież aż takich różnic w cenach nie ma..
|
Kiedys smakowały mi wynalazki z reala. Nie jeżdże już tam to nie jem ;)
Teraz smakują mi domowe wypieki. Żaden chleb z piekarni sie nie umywa. Chyba że z takiej specjalnej 6zł/kg to moze... Także polecam zaopatrzyć sie w automat do wypieku chlebka i poeksperymentować. Tanio niesetety nie wychodzi (choć widze ze na allegro mozna zejść z kosztów), ale bardzo smacznie. Spójrzcie na przykład na aukcje tego pana: http://www.allegro.pl/item1032375534...u_drozdze.html Choć nie wiem czy nie lepiej kupić mieszanke osobno i drożdże osobno. |
Cytat:
Łuków też może być, ale nie wersje dla "supermarketów", to zupełnie inny produkt. Co ważne, większość produktów Indykpolu jest dostarczana do sklepów poprzez ich sieć dystrybucji, czyli nowoczesne, działające chłodnie samochodowe. Mój kolega ma masarnię na Podlasiu, 60% produkcji idzie "na Warszawę" i on serdecznie mi odradza spożywanie tego :) Nazwa nieistotna, bo sprzedaje to bez jego marki. |
Spożywanie parówek w ogóle ociera się o powolne samobójstwo..
Ja wiem, że to nawet smaczne, ale założę się, że niejeden (a pewnie i każdy) widząc, z czego jest to robione, musiałby się powstrzymywać od wymiotów... |
Parówki "Jedynki" z Indykpolu kupuję często z automatów z różnościami, które stoją obok automatów do "kawy" - smaczne są...
|
Ilość załączników: 1
Jedynki mi nie podeszły. Ale przez ten rok ;) udało mi się namierzyć produkt, którym się od pewnego czasu wręcz obżeram. Co więcej, żona po prześwietleniu zezwoliła na podanie produktu dzieciakom, co na pewno świadczy o jego walorach :hahaha:
A produkt to Szczęśliwa Siódemka Peklimaru - dla wtajemniczonych powiem tylko: 74% mięsa wieprzowego, bez dodatku z drobiu... Pakowane po 7 sztuk za niecałe 3,50 zł. Załącznik 54798 |
Cytat:
Opowiadał, że w latach 80 wziął się za produkcję wędlin, czyli towaru wówczas strategicznego. Podobno w jego sprawie obradowało aż Biuro Polityczne. Koniec końców, po wielu perturbacjach, znacznie ograniczono mu dostawy surowca wieprzowego i wołowego. Zatrudnił wtedy specjalistów, którzy na jego zlecenie opracowali technologię produkcji wędliny wyłącznie z kurczaka (problemem jest to, że kiełbasa z kurczaka nie jest spoista, bo nie ma tyle tłuszczu). Gdy zaczęły się przemiany, wygrał właśnie na tym, bo zgłosili się do niego Izraelczycy z zapotrzebowaniem na wędliny koszerne. Obecnie prowadzi m.in. jedyną w Polsce koszerną ubojnię drobiu. Proces uboju jest non-stop kontrolowany przez rabinów ... |
No dobra, osłabłem, poddaję się...
Zainteresował mnie zestaw klawiatury z myszką bezprzewodową Logitech Cordless Desktop Pro 2800 - cena niezła, z opisu wynika, że ma wszystko (chyba?) co potrzebuję. Przejechałem wszystkie okoliczne Saturny i sklepy dla idiotów, nie mają takich zestawów. Oczywiście lepiej kupić przez internet, ale osobiście wolę położyć wcześniej łapę na myszce, przyjrzeć się bliżej klawiaturce, a nie tylko oglądać piękne i małe zdjęcie produktu. Odpaliłem więc ceneo, ograniczyłem wyniki wyszukiwania do Warszawy i zacząłem dzwonić. Obdzwoniłem całą listę - nikt tego nie ma na magazynie żeby można było obejrzeć! Mogę to kupić, to mi ściągną w ciągu 2 dni, to sobie obejrzę... Nie ma już zwykłych sklepów komputerowych, w których można pomacać coś przed zakupem? |
Bankrutują. Jak w necie możesz kupić 20-30% taniej.
A co do samego sprzętu - weź pod uwagę LX850. Cena jak tandety, a jakość mocno konkurencyjna do Logitecha (i to tych wyższych modeli). |
Cytat:
Jeszcze możesz zobaczyć Komputronik albo Vobis, jeśli masz gdzieś w pobliżu, czasami mają trochę sprzętu wystawionego (zostają też markety, choć tam zwykle tańsze zestawy mają, ale zdarzają się i niespodzianki). |
Cytat:
|
[offtop]Rycho ma do sprzedania tanio i okazyjnie klawiaturę z przewodem (to nawet lepiej, bo jak niepotrzebny to sobie utniesz, a może akurat uznasz, że się przyda? W każdym razie klawiatura i 15 metrów kabla za dość niewielkie pieniądze, a myszka niepotrzebna, bo po co?[/offtop]
Zawsze możesz kupić przez internet i oddać po dwóch dniach. W najgorszym wypadku zapłacisz za przesyłkę w obie strony, a nie będziesz kupował myszy w worku :taktak: (Opcja z klawiaturą Rycha jest lepsza, choć znacznie droższa...) |
Na tym kablu od klawiatury Rycha możesz się powiesić
Jak już nie znajdziesz lepszego zastosowania :sciana: |
Dla naszej obsługi klient to ciągle zło konieczne
http://biznes.onet.pl/dla-naszej-obs...,1,prasa-detal Artykuł nędzny, ale samo badanie ciekawe, a i wnioski dość niestety dla nas oczywiste.. Swoją drogą to zastanawia mnie to.. Wydaje się miliony na tworzenie nowych produktów, miliony na ich reklamowanie i walkę z konkurencją, a całkowicie lekceważy się (w Polsce) ten ostatni i często najważniejszy etap bezpośredniego kontaktu z klientem. Mówię tu oczywiście o sklepach firmowych, typu salony Sony, czy samochodowe, ale w przypadku sieci sklepów jest dokładnie tak samo. To, czy klient wyjdzie zadowolony i czy w ogóle zdecyduje się na zakup wydaje się nikogo kompletnie nie interesować.. |
Wracając do tematu chleba...
Załącznik 55003 Załącznik 55004 100% żytni chleb bez drożdży na zakwasie, bochen 2 kg kupiony bezpośrednio w piekarni Grzybki za 6,50. :spoko: Ten chleb może leżeć kilka dni i nic mu to nie szkodzi. Cena chyba niewygórowana...? :> Chleb nazywa się Słowiański. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55. |