![]() |
No i gut :D z uwagą śledziłem ten temat i bardzo mnie zastanawiało, czemu nie chcieli zwrócić kasy. Tym badziej ze przeciez nie chodzi o coś wartego pare tysięcy tylko~~ 100zł....
To co robił sprzedawca to jakaś kpina. Gdyby jeszcze dał lepszą mysz to ok... ale gorszą? Może podaj nazwę sklepu zebym tam nigdy nie poszedł.... |
nie chodzi czy lepsza czy gorsza, cena sie liczy
|
to prawie na jedno wychodzi. teoretycznie powinno byc ze sprzet lepszy jest wart wiecej.
w praktyce najlepiej sprzedać drogo bubla ;) |
Cytat:
Nie jest winą sklepu a raczej sieci sklepów ze potraktowano mnie tak a nie inaczej. Winny jest pracownik, co nie zmienia faktu ze sklep zatrudnia ludzi niekompetentnych. Przez kilka lat zazwyczaj kupowałem w tym sklepie bo ceny niskie i problemów z serwisem nie miałem, ale niestety mieszkam w sosnowcu i jedyny odział był w Katowicach do jakiegoś czasu. Jak studiowałem w Gliwicach to tam wszystko załatwiałem. Po prostu oddział w Katowicach nie cieszy się dobrą opinią. Ta sieć sklepów to ProLine. PS Dziś kupiłem nową myszkę w innym sklepie. |
Trzeba podawać w takich wypadkach i się nie przjmować. To często okazuje się jedynym i w sumie najlepszym sposobem na walczenie z takim postępowaniem. Bo to sklepowi/sieci w pewnym momencie musi zacząć zależeć, aby jednak klientów traktować lepiej. A to, czy jest to wina pracownika, placówki czy całej sieci nie ma w tym momencie znaczenia. Dobór pracowników jest jednym z elementów zarządzania i trzeba być za to również odpowiedzialnym.
|
W zadnym wypadku nie uwierze ze to wina pracownika.
Wine ponosi kierownik ktory kaze tak pracownikowi mowic. Tu chodzi o kase, wiec co sie dziwic polakowi. On dla kasy wlasna matke sprzeda. |
Cytat:
Ale to przecież nie Polak (nawet przez małe p - a chyba o taką literkę powinienem się obrazić). |
Niektórzy uważają, że bycie Polakiem to obciach, więc są polakami. Trzeba na takich uważać, w sklepach też.
|
UOKiK radzi, jak uniknąć zakupowych "pułapek"
http://biznes.onet.pl/0,1947135,wiadomosci.html Bardzo ładnie - nieprawidłowości na każdym kroku, a UOKiK "radzi" konsumentom, żeby na to uważali. Bardzo miło z ich strony. Od razu czuję się lepiej robiąc zakupy, a sklepy z pewnością zaniechają takich praktyk. W końcu przy takich argumentach... |
Czy ktoś wie gdzie można znaleźć aktualną informację na temat "przeciętnego wynagrodzenia" w Polsce? I czy taka kwota jest podawana w netto czy brutto czy w kwocie stałej/uśrednionej?
THX |
Cytat:
|
|
Miałem ochotę na parówki. Wiem, wiem, można się struć tymi odpadami - zaryzykowałem...
Nabyłem drogą kupna 6 sztuk parówek - 'dobre' im było. Producent powinien dołączać do nich instrukcję obsługi... Bo wrzuciłem je do gorącej wody i się rozpadły... :( Woda rozpuściła całą chemię i aromaty identyczne z naturalnymi i powstała zupa... Nawet nie mięsna... Swoją drogą niezła jest ta dodawana chemia, bo woda stygnąc zaczęła tężeć. Ale się najadłem... |
Nie żartuj, byłeś w lidlu? :wow:
To teraz co w związku z tym? Podaj namiary producenta, handlowca...to im się zrobi jakieś kuku. A swoją drogą - pomyślałeś, że to dzięki takim jak Ty, tacy producenci ciągle mają co i dla kogo robić? ;) A jeszcze a propos parówek. Kupuję dla swojego psa parówki, ale tylko i wyłącznie jedne (żadne inne) i zawsze jak przyjadą teście, to teść mu je wyżre :haha: i mówi, że u nich takich dobrych parówek nigdzie nie ma :D |
Parówki z Lidla się nie rozpadają - niemieckiego kleju dodają. :szczerb:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:48. |