![]() |
Czy to normalne, że ubezpieczenie w tej samej firmie, na ten sam samochód i na tych samych warunkach, jest wyższe niż rok temu? (i to zauważalnie - o około 20%) Do tej pory niewiele bo niewiele, ale co roku wycena składki przychodziła niższa. W tym skoczyła i to znacznie..
Przy okazji - te nowe przepisy dotyczące OC już obowiazują? |
Jelenia szukali, ot co. :)
|
Załatwione :) uznali rozwiazanie z dniem 28 :) dostałem potwierdzenie moge spokojnie pić piwo :P
|
Wszystkie niedziele są dniami ustawowo wolnymi od pracy, zgodnie z Dz.U. 1951 nr 4 poz. 28.
Rozwiązanie : 1 - nie płacić, 2 - w odpowiedzi na ewentualne wezwanie do zapłaty przytoczyć Art.115 + powyższą Ustawę, 3 - nie sądzę aby podali sprawę do sądu, ale jeśli tak nie wygrają, bo sprawa jest dość prosta i jasna (chociaż z sądami nigdy nic nie wiadomo). pozdrawiam |
Witam.
Sprawa dla mnie ważna Miałem Oc w HDI okres ubezpieczenia 29.03.2010 do 28.03.2011 czyli wypowiedzenie należy złożyć do 27.03.2011 z tym że 27 to niedziela a w sobote HDI ma zamkniete , 25 wróciłem z pracy po 19tej też zamkniete wiec pismo wypowiedzenia złożyłem 28 w poniedziałek teraz każą mi płacić podwójne Oc bo ubezpieczyłem się gdzie indziej Jak to sie teraz ma do mnie , tzn pojadę tam w poniedziałek i będę przedstawiał swoje racje ale .. czy jak z tego nic nie wyjdzie to mogę sprawę do sadu oddać ? ew. jakieś rady i porady proszę , nie uśmiecha mi się darmozjadom co maja w sobotę zamknięte płacić 800zł ...oni powinni być dla ludzi a nie ludzie dla nich kur*a co za kraj editione znalazłem cos takiego Cytat:
|
Cytat:
Ty jeszcze grasz? :sciana: |
Cytat:
|
Gadanie, zameldować się u jakiegoś znajomego Wietnamczyka, co ma żonę Polkę ze wsi, gdzie samochód ma sołtys i ksiądz proboszcz, jeszcze się nie zderzyli, więc OC niższe. ;p
|
Cytat:
a ubezpieczyć to zależy od marki k***a |
A to może ja przy okazji wykopaliska;]
Gdzie teraz zarejestrować auto najtaniej/najlepiej bez żadnych zniżek (nie mam innego wyjścia) ? |
Hehe :D 3 lata wstecz .. jak ten czas leci to szok.
|
Cytat:
kolega to chyba w każdym temacie archeologicznym chciał zaistnieć k***a [/OT] |
jedno jest pewne OC jest nie dla Ciebie tylko dla tego kogo uderzysz więc niech on się martwi ściąganiem odszkodowania. Wg tej zasady OC może być w najgorszej nawet firmie:)
|
z***322;o***347;liwiec ||
|
Cytat:
a podatek dochodowy to faktycznie trzeba zapłacić tu znalazłem ładnie i klarownie wytłumaczone http://poradapodatkowa.pl/zaplacic_p..._miesiecy.html |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28. |