![]() |
mo***380;esz ale b***281;dziesz musia***322; zap***322;acic podatek od wzbogacenia
US wychodzi z za***322;o***380;enia ***380;e kupi***322;e***347; auto na handel i sprzeda***322;e***347; z zyskiem Auto bez podatku mozesz sprzedac po up***322;ywie 6 miesi***281;cy |
Wie moze ktos jak wyglada sprawa z odsprzedaza samochdou ?
Tzn. Kolega chce sprzeda***263; Scorpio bo nie stac go na paliwo ... || , za dosc male pieniadze . I teraz gdy je od niego kupie mam miesiac na przerejstrowanie go . A moje pytanie brzmi czy zanim je przerejstruje bede mogl je dalej sprzeda***263; ?? |
Cytat:
|
https://www.libertydirect.pl/
Z ciekawości sprawdziłem składkę i mi wyszło taniej :taktak: może zmienię ubezpieczyciela ??? |
pytanie jak boomerang...
ma kto***347; OC w HDI ? bo sie zastanawiam nad jakim***347; zamiennikiem PZU... przys***322;uguje mi jedynie zni***380;ka za brak zwy***380;ki :D kt***243;ra obowi***261;zuje kierowc***243;w do 25roku ***380;ycia |
Nie no wiem , ktos cos mi wspomianl ze jest taka firma ktora uwzglednia wiek i staz mlodego kierowcy ,dlatego sie pytam ^^
No wlasnie chodzi o to ze samo OC ~ 1600 z***322; :| |
nie ma takich :rotfl: z przyczyn oczywistych
1,5 to samo OC czy razem z AC? bo jak razem to wcale nie jest drogo, wrecz przeciwnie, jezeli to pierwsze auto tylko wez jakas znana firme - jezeli kogos klepniesz, to osoba klepnieta decyduje, czy wezwac policje (i moze to zrobic, zeby uniknac klopotow z wyplata) |
Moze odswieze troche temat .
Za pewien czas bede rejestrowal auto juz zupelnie na siebie . Czyli wszystkie rodzicielskie znizki odpadaja . Jak tak ogolnie sie rozgladałem to srednio za ubezpieczenie musial bym zaplacic 1,5k :szczerb: Znacie moze jakies firmy ubezpieczeniowe ktore nie biora pod uwage wieku i stazu kierowcy ? :sciana: |
Ja powoli przymierzam si***281; do kupna jakiego***347; u***380;ywanego Passata... tylko nie wiem czy w***322;a***347;nie nie przejad***281; si***281; do GutenMorgen***243;w...
|
... a 400 E za 20 letnie Audi to nie jest ***380;adna okazja!!!
|
Tylko w kwestii formalnej - nie pytaj, czy ma cen***281; minimaln***261; ustawion***261;, czy nie, tylko wklej sobie numer aukcji do polskiego ebaya (do szukajki) i masz przet***322;umaczone. :P
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...m=250101778915 Pierwszy, kt***243;ry poda***322;e***347; nie ma ceny minimalnej, drugi ma. Tak jak ju***380; koledzy wspomnieli, cena gwa***322;townie wzro***347;nie w ostatnich sekundach aukcji, licytuj***261;cy nie s***261; g***322;upi, cz***281;sto u***380;ywaj***261; snipa. :> |
na cz***281;***347;ci jasne....ale...to trzeba raczej mie***263; w***322;asn***261; lawet***281; i holownik coby zarobi***263;...
|
No ale samochodem bitym przeznaczonym na czesci raczej nie przyjade do Polski na kolach ... tylko laweta zostaje ... Jak bym chcial przyejchac na kolach trzeba o ile dobrze sie orientuej wykupic tablice i ubezpieczenie ktore kosztuje w granicach 140 E ... Sprawa jest warta swieczki ale trzeba wszystko sobie skalkulowac i na spokojnie przemyslec bo na raz dwa to tylko mozna sobie klopotow narobic :D
|
Cytat:
|
Oktawian89 jeśli chcesz kupić samochód z Niemiec to musisz tam osobiście jechać , najlepiej gdybyś miał tam rodzinę i oni by Ci czegoś szukali
a ty byś tylko wskoczył na tydzień objeździł wszystkie oferty i ewentualnie kupił , fajne okazje na chybił trafił to dało sie wyrwać na początku tego całego bumu na sprowadzane samochody teraz w ciemno dostaniesz jakiegoś składaka który zostawia cztery ślady :fiu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20. |