![]() |
Cytat:
Nigdzie nie napisał, że spędza tam 24/7; Nigdzie też nie napisał, że: "piszę, piszę, piszę... Żeby wszyscy znajomi wiedzieli, co w tej chwili robię"; No i takiego czegoś: "że akurat podrapałem się po jajach. Tak dużo piszę, że na czytanie mam coraz mniej czasu, tak mnie te ludzie interesują..." też nie napisał :) Świetnie mi pasuje ten dowcip: Cytat:
|
Cytat:
I nie chodzi tu o spiskową teorię dziejów, albo coś w tym guście, jeszcze raz powtarzam, że serwisy społecznościowe mają też sporo dobrych stron, choć tacy "geecy" (jakby bycie geekiem miało jakiś związek z uzależnieniem od komputera) jak pan M. G. są najlepszym przykładem na to, że o wypaczenie nietrudno... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas na forum też jest taka "tablica" - zwie się "Wyczytane usłyszane obejrzane wiadomości" :) Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zauważmy, że NK w Polsce powstała nie po to, żeby komunikowali się między sobą sąsiedzi, a raczej osoby, które nie widziały się od lat szkolnych. Dziś to jest sposób komunikacji gimnazjalistów ze sobą, chociaż widzą się codziennie w szkole i po niej też mogą się spotykać. Ten problem nie jest szeroko opisywany w polskiej literaturze przedmiotu, ale książek anglojęzycznych jest coraz więcej, bo tam zjawisko trwa przynajmniej dwa-trzy lata dłużej. Akurat Ciebie nie podejrzewam o brak świadomości tego, co robisz w sieci, ale autora przytaczanych przez Ciebie wpisów - jak najbardziej. Nie chodzi mi o to, że nie dostrzega on np. reklam na FB, ale o to, że człowiek ten jakoś tak podejrzanie idealnie wpasowuje się w taki obraz użytkownika sieci, jaki marzy się wręcz twórcom serwisów społecznościowych. Ale jeśli go spytasz - a gdzież, on podatny na manipulację? Cytat:
Jeśli jednak przyjmiemy nieco inną definicję, to ja się zgadzam, że pan Górecki jak najbardziej się kwalifikuje: Cytat:
|
Szkoda, ze to fake bo idealnie oddaje obraz :D
***8220;What are the differences between Mark Zuckerberg and me? I give private information on corporations to you for free, and I'm a villain. Zuckerberg gives your private information to corporations for money and he***8217;s Man of the Year.***8221; ... Julian Assange |
Julek to pewnie agent CIA.
|
Ilość załączników: 1
Jeżeli ktoś dalej nie rozumie idei tych serwisów niech spojrzy na ten rysunek || ;p
Załącznik 56606 |
Zrozumiałem, dlaczego nie rozumiałem idei tych serwisów - nie uważam, żeby z oddawania moczu robić jakiekolwiek zagadnienie. Teraz wiem, że są ludzie, którzy czują taką potrzebę i te serwisy są dla nich stworzone. Ale jeśli uważasz, że to zachęci mnie do korzystania, to zapewniam, że wręcz przeciwnie.
|
To tak trafne, że.. aż się znowu poważnie zastanawiam nad feonmenem niektórych z tych serwisów... (nie żeby chciał zaczynać nową dyskusję)
|
Do tego rysunku należy podchodzić z dużym dystansem ;p ;) ot tak wrzuciłem bo mnie rozśmieszył. Pokazuje to jak płasko można postrzegać pewne sprawy.
|
Cytat:
k***a idę spać, zbyt mądrze gadam. |
zjadłem dzisiaj na śniadanie jajecznicę.. zaraz jadę na siłownię.. potem...
zaraz.. powinienem był zrobić zdjęcie jajecznicy..? ??? |
Powinieneś. Inaczej nici z kliknięć Twoich znajomych w "jadłem to".
|
Eee tam, czasem fajnie jest zobaczyć na 'Fejsie' jak osoba poważana, jakiś szef w firmie klika "Lubię to":
"nie nawidze kiedy wiatr rozpierdala mi grzywke!"* Można się bardzo wiele rzeczy, po takich zainteresowaniach, dowiedzieć o ludziach. :rotfl: *Pisownia zachowana. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:22. |