Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Serwisy typu twitter, flaker, pinger, blip itp. - jaki sens? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/serwisy-typu-twitter-flaker-pinger-blip-itp-jaki-sens-83003/)

Ormianin 25.09.2009 08:48

trzeba zatem szybko ten pomysł opatentować i założyć Śmietnik Sp. z o.o. i zarabiać kokosy na śledzikowaniu, flądrowaniu i innym wędkowaniu,...

andrzejj9 25.09.2009 09:13

A najgorsze w tym to, że to mogłoby wypalić...

Jabba the Hutt 25.09.2009 10:48

Nie, bo chat CDRINFO na dłuższą metę nie wypalił. Chyba wolimy pisać do siebie w ten sposób. Tak jak teraz.

andrzejj9 25.09.2009 16:31

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1048564)
Nie, bo chat CDRINFO na dłuższą metę nie wypalił. Chyba wolimy pisać do siebie w ten sposób. Tak jak teraz.

To nie chodzi o przeniesienie śmietnika do internetu, ale przeniesienie internetu do śmietnika ;)

Czy inaczej - danie światu śmietnika :>

andy 25.09.2009 16:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Narzekanie na to, że inni narzekają jest naprawdę urocze.. Ale obawiam się, że autor nie dostrzega tego drobnego absurdu. Poza tym przyznam, że osobiście na równi z takimi rzeczywiście nieprzemyślanymi inicjatywami (i zbieraniem się tłumnie, żeby coś niby osiągnąć) drażni mnie rozpowszechnianie języka, jaki jest prezentowany na tej stronie. I tak jak jeszcze to pierwsze ma jakiś cel, tak to drugie świadczy jedynie źle o autorze. W tym przypadku dobrze uzupełnia to jedna z późniejszych odpowiedzi w komentarzach.

Podsumowując - nawet jeśli w tym, co autor pisze jest trochę racji, sam fakt, że to robi stawia go na równi z opisywanymi osobami na NK, a sposób, w jaki to robi, stawia go za nimi. Innymi słowy jak dla mnie wyśmiewa on mądrzejszych od siebie. Szkoda na takie wypowiedzi czasu..

Masz rację ale ja nie do tego biłem. Chodziło mi o pokazanie jaka jest społeczność (o ile można ją tak nazwać) śledzika. Zaraz po starcie serwisu na blogu nk pojawiło się mnóstwo wpisów typu: wywalcie to gówno, na ch.. mi to!, co za zje...y śledź.
Te wypowiedzi były nie tylko od 16 latków ale także i od DOROSŁYCH WYKSZTAŁCONYCH ludzi.

Do dzisiaj ciężko pojąć dlaczego takie kwiatki są tylko u nas? Facebook, MySpace, Twitter - dlaczego u nich się mogło udać?
Może po prosu my Polacy nie jesteśmy gotowi, przygotowani na nowinki technologiczne? Może powinniśmy siedzieć w epoce kamienia łupanego?

Na pewno dużo osób potrafiło by wykorzystać Śledzika w sposób normalny znaczy taki do jakiego został przeznaczony jednak przez grupę kilku tysięcy *****i (bo inaczej nie potrafię określić tych ludzi) pewnie sobie darują. Pisanie w każdym wpisie, żeby wywalili śledzika jest logiczne? Robienie łańcuszków takich jak ten:

http://asset.soup.io/asset/0474/6193_1bf0.jpeg //Dorośli ludzie!!

I dziwimy się potem, że na świecie się z nas śmieją...

andrzejj9 25.09.2009 17:10

Odnosiłem się przede wszystkim do poziomu wypowiedzi tej osoby. Jeśli chodzi o sam temat śledzika, to moje zdanie na temat twitterów i temu podobnych znasz, więc zwolennikiem na pewno tego nie będę. A cała akcja jego usuwania.. No cóż, ja po prostu nie zwracam na niego uwagi, ale rozumiem osób, dla których jest to robienie z NK serwisu o poziomie przeciętnego HydeParku. Każdy ma swoje racje. Najlepiej by było, gdyby tę opcję po prostu można było wyłączyć (a może i się da, nie interesowałem się).

andy 30.09.2009 10:14

mBank na Blipie
http://www.mbank.pl/o_nas/kontakt.html#tabs=1

ed hunter 15.11.2009 08:58

Niezły przykład jak krótka wiadomość może namieszać, co prawda to SMS, ale w duchu serwisów, jak najkrócej...

Dyplomatyczne zamieszanie wokół kota

Przypomniał mi się kawał:

Przychodzi telegram od wujka z Ameryki:

Martwcie się[STOP]Szczegóły w liście[STOP]

andrzejj9 09.12.2009 08:28

"Fvdfzsrsazxzzxcvbnmadgfhjjkqwrtyuuuiop" - co żona brytyjskiego premiera miała na myśli?
http://wiadomosci.onet.pl/2092178,12...ysli,item.html

No to jest dla mnie mniej więcej sens tych wszystkich Twitterów i innych..

Z drugiej strony chyba mnie przeraża, jak coś takiego czytam, bo widzę, jak wiele dzisiaj osób przeznacza swój czas (i swoje życie..?) na śledzenie życia innych osób (zamiast zajmowaniem się własnym). Poza tym jak dla mnie rozsądnie myślący człowiek, widzący coś takiego, w kilka sekund założy, że właśnie przed komputerem usiadło dziecko, czy nawet po klawiaturze przeszedł kot. Żeby od razu doszukiwać się w tym drugiego dna i analizować to na różne sposoby, to trzeba się bardzo nudzić...

andy 09.12.2009 08:53

Cytat:

No to jest dla mnie mniej więcej sens tych wszystkich Twitterów i innych..
Generalizujesz.

Ormianin 09.12.2009 09:18

I teraz wszystko jasne po co te Facebooki, Nasze Klasy i inne blipy...

Użytkownicy Facebooka podają dane jak na tacy

andy 09.12.2009 11:19

@Ormianin jak wiadomo wszystko ma dobre i złe strony. Niezaprzeczalnie serwisy społecznościowe w każdej formie ingerują w naszą prywatność.

Ormianin 09.12.2009 11:30

jasne, tylko w takim razie po co ktoś wymyślił ustawę o ochronie danych osobowych

andrzejj9 09.12.2009 12:15

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1064829)
I teraz wszystko jasne po co te Facebooki, Nasze Klasy i inne blipy...

Użytkownicy Facebooka podają dane jak na tacy

Nie wiem, co oni takiego odkryli, skoro wiadomo o tym już od dawna i takie dane są praktycznie na każdym serwisie społecznościowym. A to, że Facebook ma to dodatkowe zabezpieczenie niewiele w sumie zmienia (po co za problem podszyć się pod rzeczywistego znajomego podejrzanego na innym profilu i poprosić o dodanie do znajomych).

Ale może i trzeba o tym truć, żeby u niektórych uruchomić proces myślenia..

andy 09.12.2009 12:23

Cytat:

Napisany przez Ormianin
jasne, tylko w takim razie po co ktoś wymyślił ustawę o ochronie danych osobowych

No ale tutaj każdy dobrowolnie podał/wpisał swoje dane więc problemu nie ma...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:14.