Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siatkówka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siatkowka-53694/)

Adalis 12.08.2006 20:58

co za końcówka :D, a ta atmosfera w spodku...:jupi: :jupi: :jupi:

demek 12.08.2006 20:59

dobrze, ze wygrali
jednak styl zwyciestwa (nie oszukujmy sie) byl tragiczny
powtorka z 4 seta - na wlasne zyczenie amerykanie przegrali

Cytat:

Napisany przez Adalis
co za końcówka :D, a ta atmosfera w spodku...:jupi: :jupi: :jupi:

atmosfera w spodku niestety dostosowala sie do poziomu meczu

pawelblu 12.08.2006 20:59

Amerykanie wiekszego buraka na trenera to juz nie mieli ??

Prezesik 12.08.2006 21:00

Cytat:

Napisany przez Adalis
a ja się przypadkiem dzisiaj dowiedziałem sie,
że "może przyszła" teściowa ;) miała bilety na ten
mecz już w rękach ale stwierdziła że po co jej te bilety
bo przecież ją to nie interesuje wrrrrrrrr :'( .
Już ją uświadomiłem że następnym razem niech najpierw mi da znać a potem może robić
z biletami co chce...
A szkoda że tak wyszło bo napewno bym skorzystał...

Ech, te przyszłe teściowe ;)

No to emocje ładne nam zafundowali. :)
Ciekawe, jak będzie jutro. Trzeba wyciągnąć wnioski z błędów popełnionych dzisiaj. Trenerzy będą mieli co analizować.

Tak czy siak - najważniejsze jest zwycięstwo. Nie jest sztuką wygrać, gdy gra się ładnie i wszystko się udaje. Sztuką jest wygrać, gdy gra się nie układa. Dzisiaj Polakom ta sztuka się udała :jupi:

Gratulacje dla całej drużyny :)

ro29 12.08.2006 21:04

Witam !

@demek - na szczęście nie miałeś racji :D

I udało się - ale powiem Wam, że zawału można dostać oglądając naszych siatkarzy ;)
Mecz był średni - a momentami - zwłaszcza w drugim secie (pierwszego nie oglądałem) - kiepski i to bardzo ...
Później nasi trochę lepiej zaczęli grać, ale też pomogli im w tym rywale ...
Ale najważniejsze, że się udało i liczy się wynik ...

Oby jutro było lepiej :)

Pozdrawiam
ro29

Adalis 12.08.2006 21:06

Kurde ale nawet jak oglądam taki mecz w TV
to mnie dreszcze przechodzą a co by było jakby tam był :D.
Raz miałem okazje być w spodku na meczu,
były to mistrzostwach świata w hokeju gr.B gdzie atmosfera
była rewelacyjna ale to co dzieje sie na siatkówce przechodzi moje wyobrażenie :D

ro29 12.08.2006 21:19

Witam !

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Amerykanie wiekszego buraka na trenera to juz nie mieli ??

Zgadzam się - takie zachowanie się trenera USA w momencie kiedy zawodnik rywali leży i zwija się z bólu :( - naprawdę bardzo nieeleganckie ...

Cytat:

Napisany przez Adalis
a ja się przypadkiem dzisiaj dowiedziałem sie,
że "może przyszła" teściowa miała bilety na ten
mecz już w rękach ale stwierdziła że po co jej te bilety
bo przecież ją to nie interesuje wrrrrrrrr .
Już ją uświadomiłem że następnym razem niech najpierw mi da znać a potem może robić
z biletami co chce...
A szkoda że tak wyszło bo napewno bym skorzystał...

Cóż - nie każdy musi być fanem sportu, a nawet kibicem - ale jak czasem spotykam takie lekceważenie - zwłaszcza ze strony kobiet - czy starszych czy młodszych - to mnie coś bierze ...
Po prostu ktoś kto choć ogólnie nie rozumie sportu, rywalizacji, "patriotyzmu sportowego" nigdy nie zrozumie kibica ...( może przesadzam, ale sam mam to często w domu - a czasem trzeba się wyżalić :( )

Cytat:

Napisany przez Prezesik
(...)Tak czy siak - najważniejsze jest zwycięstwo. Nie jest sztuką wygrać, gdy gra się ładnie i wszystko się udaje. Sztuką jest wygrać, gdy gra się nie układa. Dzisiaj Polakom ta sztuka się udała

Masz sporo racji - liczy się zwycięstwo i właśnie jak coś nie idzie to czasem bardziej - tylko, że trzeba sobie odpowiedzieć, czemu tak nam nie idzie ?? Dziś się udało - ale jutro ??
Słuszna uwaga - według mnie - padła dziś z ust komentatorów - w naszej drużynie często brak jest pomysłu na grę - koncepcji - wszystko odbywa się na zasadzie zmian - a brak porozumienia podczas gry na linii trener - zawodnicy, chyba związany jest głównie z barierą językową - co mnie akurat nie dziwi - dla mnie to zawsze jest podstawowy "minus" trenerów z zagranicy ...

Pozdrawiam
ro29

Prezesik 12.08.2006 21:40

Cytat:

Napisany przez ro29
Masz sporo racji - liczy się zwycięstwo i właśnie jak coś nie idzie to czasem bardziej - tylko, że trzeba sobie odpowiedzieć, czemu tak nam nie idzie ?? Dziś się udało - ale jutro ??
Słuszna uwaga - według mnie - padła dziś z ust komentatorów - w naszej drużynie często brak jest pomysłu na grę - koncepcji - wszystko odbywa się na zasadzie zmian - a brak porozumienia podczas gry na linii trener - zawodnicy, chyba związany jest głównie z barierą językową - co mnie akurat nie dziwi - dla mnie to zawsze jest podstawowy "minus" trenerów z zagranicy ...

Z barierą językową sobie akurat nasi siatkarze moim zdaniem dobrze radzą i wydaje mi się, że z Lozano rozumieją się lepiej niż z wcześniejszymi polskimi trenerami.
Ja bym upatrywał przyczyn słabszej dyspozycji w koncentracji i ogólnie w psychice. Nie umiemy grać jako faworyci. Nie ukrywajmy, że dla zdecydowanej większości kibiców Polska była faworytem tego meczu. Brak skupienia, rozkojarzenie, małe zaangażowanie. To było widać dzisiaj na boisku.
Gdyby trener miał problemy z komunikacją z zawodnikami, nie wstrząsnąłby na tyle drużyną, której nic nie wychodzi, by walczyła do końca i wygrała mecz. Trzeba zauważyć, że przecież trzeci, czwarty i piąty set wygraliśmy tym samym składem, którym wcześniej sromotnie przegraliśmy dwa sety.
Zupełnie inaczej wygląda sytuacja, gdy gramy w roli "chłopca do bicia". Wtedy nawet jak przegrywamy, to po dzielnej walce i nikt nie ma większych pretensji. To było widać na przykład w meczach z Serbami.

Można powiedzieć, że są mecze słabsze i lepsze. Dziś był słabszy w wykonaniu naszej reprezentacji i oby teraz były tylko te lepsze ;)

andrzejj9 12.08.2006 22:48

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Z barierą językową sobie akurat nasi siatkarze moim zdaniem dobrze radzą i wydaje mi się, że z Lozano rozumieją się lepiej niż z wcześniejszymi polskimi trenerami.
Ja bym upatrywał przyczyn słabszej dyspozycji w koncentracji i ogólnie w psychice. Nie umiemy grać jako faworyci. Nie ukrywajmy, że dla zdecydowanej większości kibiców Polska była faworytem tego meczu. Brak skupienia, rozkojarzenie, małe zaangażowanie. To było widać dzisiaj na boisku.
Gdyby trener miał problemy z komunikacją z zawodnikami, nie wstrząsnąłby na tyle drużyną, której nic nie wychodzi, by walczyła do końca i wygrała mecz. Trzeba zauważyć, że przecież trzeci, czwarty i piąty set wygraliśmy tym samym składem, którym wcześniej sromotnie przegraliśmy dwa sety.
Zupełnie inaczej wygląda sytuacja, gdy gramy w roli "chłopca do bicia". Wtedy nawet jak przegrywamy, to po dzielnej walce i nikt nie ma większych pretensji. To było widać na przykład w meczach z Serbami.

Można powiedzieć, że są mecze słabsze i lepsze. Dziś był słabszy w wykonaniu naszej reprezentacji i oby teraz były tylko te lepsze ;)

Kilka razy już o tym pisałem, ale dokładnie tak - wszystko leży w psychice. Polacy są wystarczająco dobrzy, żeby wygrać z drużyną klasy amerykańskiej i jedyne, co może im w zwycięstwie przeszkodzić, to oni sami - konkretnie psychika. Jak zaczynają wygrywać i.. 'wpadają w rytm' to grają. Jak zaczynają przegrywać i nie wierzą w zwycięstwo to koniec..

Już od kilku lat powtarzam, że to jest rzecz, nad którą przede wszystkim w polskiej drużynie należałoby popracować..

demek 13.08.2006 18:58

dzis ciut lepiej niz wczoraj ale dalej nie tak jak grac powinni

Prezesik 13.08.2006 18:58

Du***380;o lepiej to dzisiaj wygl***261;da :)

Fakt, ***380;e Amerykanie dzisiaj s***322;abiej graj***261;..

demek 13.08.2006 19:24

eeeee za szybko graja - jeszcze chwila i po meczu
zdenerwowalbym sie gdybym tam byl a mecz trwal godzine i 10 minut :P

Prezesik 13.08.2006 19:27

Teraz wida***263;, ***380;e wczoraj chcieli***347;my im pokaza***263; s***322;ynn***261; polsk***261; go***347;cinno***347;***263; :)

demek 13.08.2006 20:40

kurde pomylilem sie :(

mecz trwal godzine i 7 minut... :D

ro29 16.08.2006 22:43

Witam !

Niestety - w pierwszym meczu turnieju World Grand Prix w Bydgoszczy nasze "Złotka" przegrały z Włoszkami 0:3 :( :(
A tak dobrze się zaczęło - już prowadziły 16:8 w pierwszym secie ... a później równia pochyła ...

Ale trzymamy kciuki w następnym meczu z USA ;)

Pozdrawiam
ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.