Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siatkówka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siatkowka-53694/)

andrzejj9 09.07.2005 21:12

Ale im tyłki łoimy :D

pawelblu 09.07.2005 20:09

Od poczatku widac ze miazdzymy ich psychologicznie mimo iz graja u siebie ||

Wydaje mi sie ze wygramy bez wiekszych problemow ...

EDIT: Qrwa nie ma wizji !!!

Burak_PL 09.07.2005 12:15

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Oj wymeczyli to zwyciestwo z Kuba, wymeczyli ... choc ogolnie grali niezle. Na tyle dobrze ze mecz moglby sie skonczyc przed 5 setem.

oni teraz mogą wygrac albo przegrać na własne życzenie :D nawet Brazylia jest w zasięgu :D

pawelblu 09.07.2005 00:32

Oj wymeczyli to zwyciestwo z Kuba, wymeczyli ... choc ogolnie grali niezle. Na tyle dobrze ze mecz moglby sie skonczyc przed 5 setem.

Burak_PL 09.07.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez demek
chcialbym:)

wszyscy by chcieli :D

demek 08.07.2005 23:18

chcialbym:)

Burak_PL 08.07.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez demek
wiadome bylo ze serbowie dostana bo chcieli grac z nami.....oby im sie to czkawka odbilo:)

3:1 dla Polski moj typ :D

demek 08.07.2005 22:36

wiadome bylo ze serbowie dostana bo chcieli grac z nami.....oby im sie to czkawka odbilo:)

Burak_PL 08.07.2005 22:30

Polska ma wielką szanse na medal z Serbiawygrali 2 razy a 2 razy rpzegrali na własne życzenie oby teraz wygral i:D

andrzejj9 08.07.2005 22:20

Ze zwycięstwa Polaków się cieszę, chociaż nie mogłem oglądać. Natomiast widziałem dzisiaj przez kilka minut jakiś mecz USA - Tajlandia (bodajże) kobiet i... tak właściwie to szkoda to komentować.. nie wiem, co to za rozgrywki były, ale chyba też jakieś ważne, a tak gra była po prostu żałosna. To byle jaka rozgrywka szkolna lepiej wygląda niż to.. Brak bloku, odbioru, kiepski atak i tragiczna zagrywka na poziomie już nawet nie szkolnym.. Ja naprawdę nie rozumiem, jak takie drużyny mogły ze sobą grać niby na poziomie światowym. Co to było??

Burak_PL 08.07.2005 22:09

ja licze na porażke Serbii i zwycięstwo potem Polski z nimi :D

rosol 08.07.2005 21:24

POLSKA vs. KUBA 3:2 !!!!!!!!!!!!!

Oj... gdyby nie nasz przodowy zawodnik Mariusz Wlazły marnie by było z nami, ale na szczescie pokonalismy Kube i teraz ciekawe z kim jutro zagramy. Nie zapominajmy o innych dobrych zawodnikach takich jak Grzyb, Świder, Szymański, Gruszka. Oni tez w dużym stopniu przyczynili sie do wyniku meczu.
Zapomnialem jeszcze o fatalnej zagrywce naszych zawodnikow. Przez takie pukanie pilka na druga strone boiska tracimy bardzo duzo punktow i to sie zemsci w finale badz polfinale. Chlopaki powinni sie wreszcie nauczyc porzadnie serwowac !!

Czy ktos ma jakies aktualne wyniki meczu BRAZYLIA vs. SERBIA?? Bo nie mam aktualnie kablowki ani satelity tylko siatkowke a na necie nic nie znalazlem...

EDIT:
BRAZYLIA vs. SERBIA 3:1
Jutro gramy z Serbami.

Piterniel 05.07.2005 17:17

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No rzeczywiście chyba masz problem.. Ale to nie na forum z tym, tylko do odpowiedniego specjalisty ... ;)

[joke, joke, joke ;) ]

;p
Strasznie mi się ten fryz podobał :P. Teraz tylko kwestia znaleść jego foto :)

andrzejj9 05.07.2005 16:45

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Słuchajcie i mam problem ;)
W ostatnim meczu Polska-Argentyna grał taki Pan w długił włosach - dość młody. Ułozone miał zelem chbya numer 7 - nie pamiętacie jak się nazywał. Najbardziej zalezy mi na zdjeciu jego fryzury :P

No rzeczywiście chyba masz problem.. Ale to nie na forum z tym, tylko do odpowiedniego specjalisty ... ;)

[joke, joke, joke ;) ]

andrzejj9 05.07.2005 16:39

Cytat:

Napisany przez para
Zgadzam się z tobą w 100%, ale może podasz jakieś konkrety.
Bo jak trenować siłę, wytrzymałość, skoczność to wiem, ale psychikę to nie mam pojęcia.

Pozdrawiam

Tylko dużymi ogólnikami, bo jednak wszystko zależy od konkretnej sytuacji, związanych z nią potrzeb i - przede wszystkim - osób, z którymi ma się do czynienia, a ja nie znam na tyle polskich siatkarzy w sensie ich osobowości i pewnych indywidualnych cech, żeby móc od razu stwierdzić, co w ich przypadku byłoby skuteczne.

Natomiast generalnie - relaksacja, wizualizacja i - w odpowiedniej formie i ilości - medytacja. Generalnie zacząłbym od stworzenia pozytywnego wariantu całego spotkania i - po przećwiczeniu go w praktyce - jego zrealizowanie w myślach. Nie chcę tutaj wdawać się w szczegóły, bo nie o to chodzi, ale już dawno temu badania naukowe udowodniły, jaką siłę mają nasze myśli. Ma to miejsce to tego stopnia, że jesteśmy w stanie na przykład wytrenować doskonałą celność przy rzutach w kosza, nie trenując w rzeczywistości.

Do takiego ćwiczenia dodałbym bardzo ważny, a jednocześnie bardzo skuteczny element - tzw. "gest mocy". To technika stworzona przez Anthony Robbinsona, raczej nie stosowana jeszcze w siatkówce, ale według mnie wręcz idealna do tego. Siatkówka to gra gestów - czasami w celu przekonania sędziów do swojej racji, czasami po prostu, żeby poczuć jedność drużyny, zmobilizować się do dalszej gry - walki. I tu rewelacyjnie można by zastosować właśnie ten gest mocy. Sprawić, aby mimowolne już u siatkarzy gesty i zachowania, dodatkowo mobilizowały ich do gry i wywoływały w ich myślach poczucie zwycięstwa.

To da się zrobić, a opiera się na mechanizmach podobnych do tych zaobserwowanych już przez Pawłowa (ekpseryment z psem). Trzeba tylko posiadać odpowiednią wiedzę na ten temat i nie bać się jej zastosować, a tego... szczerze mówiąc nie sądzę, żebym się w polskiej siatkówce doczekał ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31.