Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siatkówka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siatkowka-53694/)

andrzejj9 12.07.2005 12:53

Cytat:

Napisany przez para
To masz na myśli chyba gimnazja sportowe.
Narysuj na parkiecie kwadrat 1m x 1m i zaserwuj w niego po kolei 3 razy to zobaczymy

Ale polscy siatkarze często mają problem z trafieniem w prostokąt 9 na 6 m czy ile tam boiska do siatkówki mają ;)

Ale serio - patrząc teraz obiektywnie to serw zawsze był bardzo słabą stroną naszych graczy. Wystarczy popatrzeć na statystyki jakiekogolwiek meczu, a widać, że pod względem ilości punktów w ten sposób straconych dwu lub trzykrotnie wyprzedzamy drużyne przeciwną. Gdyby tak te punkty w każdym meczu liczyć, to często okazuje się, że gdyby nie one, przegrany mecz mógłby zakończyć się naszym zwycięstwem. A to już jest problem..

para 12.07.2005 12:43

To masz na myśli chyba gimnazja sportowe.
Narysuj na parkiecie kwadrat 1m x 1m i zaserwuj w niego po kolei 3 razy to zobaczymy

andy 12.07.2005 12:34

Taki serwis jaki prezentują niektórzy siatkarze reprezentacji Polski występuje w gimnazjum 2-3 klasa. Żeby siatkarz na takim poziomie nie umiał mocno zaserwować to jest parodia :|
Takie jest moje zdanie.

Pozdro

demek 12.07.2005 12:27

Cytat:

Napisany przez michal_zb
W to nie wątpie, bo on tylko te piłki przebijał, ale pokazał wiele innych zagrań, o których możesz tylko pomarzyć (no chyba że się mooocno mylę to przepraszam)

rozmawiamy o servisie a nie o innych zagraniach.........:)

michal_zb 12.07.2005 07:54

Cytat:

Napisany przez mp666
a co do kadziewicza i serwowania, to wierz mi, tak jak on w meczu z kuba to ja tez potrafie, chcesz sie przekonac to przyjedz na zlot, zalatwie siatke i zorganizujemy mecz. nie wiem moze Ty jakis inny mecz ogladales ?

W to nie wątpie, bo on tylko te piłki przebijał, ale pokazał wiele innych zagrań, o których możesz tylko pomarzyć (no chyba że się mooocno mylę to przepraszam)

Burak_PL 12.07.2005 05:19

Cytat:

Napisany przez demek
2ga i 3cia strona tego tematu:) pozatym cos malo osob na liscie bo tylko 12 ..... a chcialbym zeby andrzej9 jechal bo ma pojecie o siatce i umie grac:D byle by 6 osob do grania bylo i bedzie dobrze :) po 3 sie gra super :D

chętnie bym pojechał z wami pograć ale nie mam możłiwości a i jeszcze jedno gdzie będzie zlot bo nie czytałem topicu o zlocie :)

demek 12.07.2005 00:50

2ga i 3cia strona tego tematu:) pozatym cos malo osob na liscie bo tylko 12 ..... a chcialbym zeby andrzej9 jechal bo ma pojecie o siatce i umie grac:D byle by 6 osob do grania bylo i bedzie dobrze :) po 3 sie gra super :D

pops 12.07.2005 00:28

no to ktos jeszcze ze zlotowiczow pisze sie na meczyk ?
zeby potem nie bylo, ze tylko ja i demek bedziemy odbijac.

demek 12.07.2005 00:19

siatke ja mam:) na zlocie bede :D

pops 12.07.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez michal_zb
sory, ale możesz sam tam stanąć i zacząć servować... Wszyscy (prawie) tylko potrafią krytykować... mówić jacy to oni są do dupy, bo oddali "wygrany mecz"...itd

ej no chlopie, nie napisalem nigdzie, ze oni sa dupy i nigdzie tez ich nie skrytykowalem, wprost przeciwnie, uwazam, ze dobrze sie stalo, bo lozano mial okazje zobaczyc "polska specjalnosc" w calej krasie i teraz bedzie mogl odpowiedznio zareagowac, wciaz o nim mysle, ze jest jednym z najlepszych fachowcow na swiecie i mam nadzieje, ze bedzie potrafil "uleczyc" naszych siatkarzy.
a co do kadziewicza i serwowania, to wierz mi, tak jak on w meczu z kuba to ja tez potrafie, chcesz sie przekonac to przyjedz na zlot, zalatwie siatke i zorganizujemy mecz. nie wiem moze Ty jakis inny mecz ogladales ?

michal_zb 11.07.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez Predi
mala poprawka - czwarte miejsce na turnieju ale nie na swiecie :| :D

Fakt - pomyłka... chociaż PRAWIE wszystkie najlepsze drużyny spotkały się w tym roku w LŚ. Liczę na to, że w Rzeszowie zaprezentują się z jak najlepszej strony i będziemy mogli świętować
:polska::fala::polska:

demek 11.07.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez michal_zb
sory, ale możesz sam tam stanąć i zacząć servować... Wszyscy (prawie) tylko potrafią krytykować... mówić jacy to oni są do dupy, bo oddali "wygrany mecz"...itd
czwarta drużyna na świecie, to chyba nie jest źle ???
owszem, drugie miejsce było na wyciągnięcie ręki, no ale w końcu wygrywa lepszy - jak widać Serbowie są lepsi od nas i, niestety, to im należało się 2 miejsce

zagrywka wcale nie musi byc z wyskoku zeby byla trudna......

ro29 11.07.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez michal_zb
owszem, drugie miejsce było na wyciągnięcie ręki, no ale w końcu wygrywa lepszy - jak widać Serbowie są lepsi od nas i, niestety, to im należało się 2 miejsce

Witam !
Trochę w tym racji - tylko, że tam grali nie amatorzy i za niezłe pieniądze - i od nich oczekiwać można poświęcenia i zaangażowania od pierwszej do ostatniej minuty.
A niestety nasi za szybko uwierzyli, że są już w finale - i nie potrafili się skoncentrować, wydobyć z siebie wszystkich umiejętności.

Tak ja to widzę

Pozdrawiam

ro29

Predi 11.07.2005 22:28

Cytat:

Napisany przez michal_zb

mala poprawka - czwarte miejsce na turnieju ale nie na swiecie :| bedzie to widac podczas turnieju w Rzeszowie, gdzie zaloze sie wcale nie bedzie widac tej klasy i czwartego miejsca :|

podobnie bylo przeciez z siatkarkami - mistrzynie europy, ale juz na drugi dzien zaczely tylko mecze w plecy grac :| wiec gdzie sie ulotnila ta ich klasa?

juz porownywalem mecz siatki do rzutu moneta i zdania chyba nie zmienie :D

michal_zb 11.07.2005 22:13

Cytat:

Napisany przez mp666
bylo, minelo, teraz mamy nowy mecz i jak widze jak serwuje kadziewicz to mi ziemniaki w piwnicy gnija.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:20.