Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Tanie połączenia lotnicze (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tanie-polaczenia-lotnicze-88718/)

joujoujou 02.03.2009 14:02

Jeszcze nie trza, ale już niedługo - patrz na poprzedniej stronie tematu. ;p

icemac 02.03.2009 14:00

w "rajanie" trza za kible płacić w samolocie :sciana:

nimal 02.03.2009 13:35

tego nie napisalem :>
a to, co napisalem, potiwerdzam z cala stanowczoscia ;p

ed hunter 02.03.2009 11:51

Znowu to samo. LOT najgorszy, bo polski. Nie leciał a wie, bo się nasłuchał. :rotfl:

Ani ci ten LOT polski, ani najgorszy, ba nawet nie najdroższy. Wiem, bo leciałem. :]

nimal 02.03.2009 11:42

co nie zmienia faktu, ze (poza sezonem szczytu swiatecznego itp) tanie linie sa najtansze
dodatkowe opalaty irytuja, ale po zsumowaniu calosci i tam dajmy na to 20 funtow za return to mniej niz chcocby reklamowana ostatnio przez lufthanse 399pln za miasto w europie
przeciez posilem w czasie lotu nie kosztuje tych dodatkowych 300pln?

i tak nic nie przebije LOTu - najdrozsze, najgorsze, punktualne jak pkp, zero dodatkow... czysta poezja :D
nigdy nie lecialem, ale nasluchalem sie wystarczajaco

grzeniu 28.02.2009 21:56

ale wtedy doliczą ci za dwie kryki :haha:

joujoujou 28.02.2009 19:16

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1007936)
Czekamy na wprowadzenie miejsc stojących, 4 osoby na metrze kwadratowym, płatne dodatkowo 20 ***8364; od łba :]

Lepiej od nogi - zawsze można ogłosić, że niepełnosprawni z jedną nogą mają dzięki temu 50% zniżki. :cojest:

grzeniu 28.02.2009 18:04

Korzystanie z trapu przy wsiadaniu i wysiadaniu też po 10 ***8364;.

ed hunter 28.02.2009 15:32

Czekamy na wprowadzenie miejsc stojących, 4 osoby na metrze kwadratowym, płatne dodatkowo 20 ***8364; od łba :]

joujoujou 28.02.2009 14:55

Nie śpię. :nie:

A to, co cytujesz tylko potwierdza tezę o nowym trendzie - obniżaniu kosztów podróży przez podnoszenie cen. :P

demek 28.02.2009 12:16

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1007891)
Odgrzeję dyskusję.

Dziś rano już myślałem, że przespałem ponad miesiąc i obudziłem się 1 kwietnia.

Ryanair chce pobierać opłaty za korzystanie z toalet!

A to jest najlepsze: Prezes Ryanaira

Przypomnę poprzednie metody "obniżania kosztów podróży" stosowane przez tych złodziei:

- pobieranie opłaty (30 euro) za sztukę bagażu rejestrowanego,
- pobieranie opłaty (15 euro) za zakup biletu kartą kredytową,
- 20 euro za każdą dodatkową sztukę bagażu podręcznego (choćby to była malusieńka damska torebka, aparat, laptop, cokolwiek),
- 10 euro za odprawę na lotnisku.

budzimy sie! nie spij juz :D

Cytat:

W zeszłym tygodniu linie ogłosiły, że do końca 2009 roku zlikwidują w ramach oszczędności odprawę bagażu przez personel lotniskowy, zastępując ją odprawą online przez samych podróżnych.

O'Leary wyjaśnił, że takie posunięcia mają na celu umożliwienie "dalszego obniżania kosztów podróży".

joujoujou 28.02.2009 11:51

Akurat można się nie odprawiać na lotnisku, trzeba jednak spełnić pewne warunki:

-mieć tylko jedną sztukę bagażu podręcznego (i nic więcej),
-wydrukować sobie boarding pass.

ed hunter 28.02.2009 11:43

nawet jak ktoś by chciał lecieć bez bagażu, to i tak nie uda mu się kupić biletu inaczej niż płacąc kartą (w Polsce bilet można kupić jedynie przez internet, nie można zapłacić przelewem - tylko karta) a ciekawe jak można nie odprawić się na lotnisku? :szczerb:

joujoujou 28.02.2009 11:27

Odgrzeję dyskusję.

Dziś rano już myślałem, że przespałem ponad miesiąc i obudziłem się 1 kwietnia.

Ryanair chce pobierać opłaty za korzystanie z toalet!

Cytat:

[...] Być może przy drzwiach do toalet zostaną umieszczone automaty umożliwiające skorzystanie po wrzuceniu równowartości funta [...]
A to jest najlepsze: Prezes Ryanaira
Cytat:

[...] O'Leary wyjaśnił, że takie posunięcia mają na celu umożliwienie "dalszego obniżania kosztów podróży". [...]
Przypomnę poprzednie metody "obniżania kosztów podróży" stosowane przez tych złodziei:

- pobieranie opłaty (30 euro) za sztukę bagażu rejestrowanego,
- pobieranie opłaty (15 euro) za zakup biletu kartą kredytową,
- 20 euro za każdą dodatkową sztukę bagażu podręcznego (choćby to była malusieńka damska torebka, aparat, laptop, cokolwiek),
- 10 euro za odprawę na lotnisku.

Pierwszy 22.10.2008 11:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 973939)
Z Katowic do Pragi samolotem? A to zdąży wystartować? ;p :rotfl: Weź chłopie autobusu poszukaj.

dlaczego nie? sam leciałem na tak krótkiej trasie ~400km w linii prostej(Bratysława->Koszyce, skyeurope)
bilet+opłaty kupiony 3 tygodnie wcześniej wyszedł ok. 20zł drożej niż autobus... który sie wlecze 6h minimum - samolot pół godziny:taktak:
Niestety jak wiadomo skyeurope wycofał się z Polski:( a jeśli dobrze pamiętam latali do Pragi z Krakowa bądź Katowic.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:51.