Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2003, 02:35   #61
RAVENSHEART
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
RAVENSHEART zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
shyja napisa***322;(a)
Pasqdna muza ten Metal, ale nie to, że chce kogoś urazić, po prostu nie da sie słuchać czegoś takiego
Jest kilkanascie odmian metalu trzeba trafić na właściwa ,a wciągnie

(ja kiedyś absolutnie nie trawiłem,a teraz bardzo lubię-SZCZEGÓLNIE Z ELEMENTAMI OPEROWO-SYMFONICZNYMI LUB GOTYCKIMI)

Ravensheart
RAVENSHEART jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2003, 02:47   #62
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
murt napisa***322;(a)
Dla relaksu to ja sobie codziennie slucham samochody na dwupasmowej ulicy Najlepsze sa karetki oraz straz pozarna. Niestety/stety to przymus.
Ja za to jak załącze jakąś fajną techniawkę w aucie przy odpowiednim natężeniu dźwięku, to nie mam takiej przyjemności słuchania muzyki miasta
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2003, 02:49   #63
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
shyja napisa***322;(a)
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, jeżeli chodzi o inne gusta muzyczne, le to już troche dla mnie za wiele jak można "nie trawić" takiej niezłej muzy, i nie mówie tu tylko o techno, mam na myśli też trance, house, drum 'n base i wogóle całą muzę klubową.

Metal... brr...
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe
Stary 08.02.2003, 02:58   #64
Krzycho83
Racer

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe
Techno też ma swoją klasykę . Pierwsze utwory powstawały w latach '80, przetrwały tyle lat i od tamtej pory nastąpił ogromny rozwój, który trwa do dziś i ma ogromną rzeszę zwolenników
Stary 08.02.2003, 03:42   #65
shyja
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
shyja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)

Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku
Stary 08.02.2003, 09:02   #66
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

a) dyskusja przupomina wojne amd vs intel
b) o gustach sie nei dyskutuje - a juz klotnie na ten temat uwazam za wybutny brak dojzalosci i paru innych elementow
c) wydaje mi sie ze niektorzy dyskutanci nie poznali dobrze tego co krytykuja
zart) lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem )

wiec dzieci - spokoj prosze - pusccie sobie to co was relaksuje, uspokaja nerwy (jest cos takiego w techno? bo chill-out to raczej techniawkowego nie slyszalem) i wroccie do tematu - ale z glowa a nie emocjami
Stary 08.02.2003, 11:19   #67
shyja
Wyjadacz ;)

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem )

Że o gustach sie nie dyskutuje to wiedział już Kartezjusz, to zdaje się on pierwszy powiedział: "De gustibae non disputantum" , a co do kompozytorów czyli Dji muzyki Techno też nie masz racji bo znam trzech i wiem, że jednak sie muszą troche napracować, i nie mówie tu o remiksach ale o nowej nucie.

Nie wiem dlaczego chcesz zamknąć dyskusje skoro panuje tu pewna kultura
Stary 08.02.2003, 11:24   #68
-Sid-The-Rat=>

to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki

Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 08.02.2003 o godz. 11:29
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2003, 11:30   #69
shyja
Wyjadacz ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

Hehe, ale łach Niezła polewka, chciałbym zobaczyć taką dyskusję, bo jeżeli ślą takie texty to rzeczywiście jest z nimi coś nie tak, ja jak na razie niczego takiego niezauważyłem, a jeżeli coś takiego będzie to osobiście poprosze Cię o zamknięcie jej.
Stary 08.02.2003, 11:47   #70
Krzycho83
Racer

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki
Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty . A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).
Stary 08.02.2003, 11:52   #71
shyja
Wyjadacz ;)

Cytat:
Krzycho83 napisa***322;(a)
Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty . A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).

Dokładnie!!! Zgadzam się z przedmówcą, jak kiedyś zobaczyłem ten cały sprzęt DJa to mi kopara na ziemię opadła. Nie wiedziałem co do czego służy.

BTW: Muzycy z zespołu Brooklyn Bounce mają pełne wykształcenie muzyczne i tytuły Inżynier dźwięku.
Stary 08.02.2003, 12:00   #72
-Sid-The-Rat=>

dla kogos kto choc raz naglasnial koncert sprzed dj'ow jest oczywistoscia ale to nic nie znaczy

jak zwykle generalizowalem - wiem ze sa technicy (jak to odmienic?) sorry muzycy grajacy techno z wyzszym i trudnym wyksztalceniem (inzynier dzwiku to a) swiadectwo OGROMNEGO 'czucia' muzyki b) pewna kasa w zawodzie) - to ejst oczywiste - jest tez naturalnie na odwrot - sa solisci w wielkich filcharmoniach ktorzy sa zupelnymi samoukami

oki - sprecyzuje swoja wypowiedz - chodzi mi o to ze wiekszosc (niestety) muzyki techno to nic innego niz chlam i kicz - bo biora sie za to ludzie ktorzy mysla za skoro tego tylke jest na swiecie i wszyscy to robia TO JA TEZ MOGE! i owszem - moga...
szkoda - bo sa utwory (techno i nie tylko) ktore mnie - zatwardzialamu rockmanowi sie podobaja - bo sa swiadectwem geniuszu i wielkiej wyobrazni
wielka szkoda tylko ze tona w powodzi - przepraszam - chaly...

chcialbym sie jakos z tej dyskuzji wycofac - bo z zasady nie lubie dyskutowac nie tylo 'z' gustami ale i o nich...
Stary 08.02.2003, 13:21   #73
Plemnik
Forumator

O wlasnie... dzieki Sid napisales to co ja chcialem napisac i ja juz tego robic nie musze hehe.

Wpadlem w pulapke pewnego rodzaju zbytniego lenistwa wypowiedzi - oczywiscie nie chcialem generalizowac, jasne ze i wsrod techno wykonawcow sa prawdziwe talenty. Moje uogolnienie wzielo sie stad ze wiekszosc fanow techno to wlasnie milosnicy jego najprostszej formy - trudno temu zaprzeczyc prawda. Cos to musi oznaczac ze jest to muzyka mocno laczona ze srodowiskiem dresow (czyli niespecjalnie wyrobionych delikatnie mowiac odbiorcow). Ale jeszcze raz - jasne jest dla mnie to ze nie dotyczy to kazdego utwory i wykonawcy. Co wiecej - przyznam ze nie mam wielkiej wiedzy o techno - jeden kolega probowal mnie na nie nawrocic i faktycznie pokazal mi obszary tej muzyki w ktorej sluchac to cos - tyle ze ta muzyka ktora pokazal nie miala nic wspolnego z setkami uderzen na minute a o czyms takim wspomnial kolega. Byly to wysmakowane, dosc wolne i klimatyczne utwory.

Moj kumpel (a wlasciwie to siory ale to nie istotne) ma taki klubik w ktorym kiedys zrobilismy sobie jaja z ludzi - dwie godziny pracy na jego Amisi (chyba) 4000 pozwolilo nam stworzyc muze przy ktorej techno fani bawili sie pol nocy - a my mielismy niezla polewke - ani on ani ja nie mamy a) wyksztalcenia muzycznego b) talentu c) nawet zamilowania do tej muzyki a i tak udalo nam sie stworzyc muze ktora zyskala uznanie tych 'znawcow techno'. Wystarczyla prosta zasada - wolno-szybko wolno-szybko i prostacki refrenik na syntezatorku (najczesciej zreszta wyciety z czegos innego) po ktorym nastepowalo bum bum bum....

Moja poprzednia wypowiedz mogla byc zrozumiana jak deprecjowanie wartosci tej muzy a nie o to chodzi - twierdzilem tylko i twierdze ze przez swoja 'powszechnosc' i fakt latwosci tworzenia (zeby nagrac nawet slaby kawalek powiedzmy rockowy trzeba miec kilku ludzi wiedzacych co robic z instrumentami - w techno wystarczy minimum checi i komp) glowny nurt / ten najbardziej slyszalny / to masowka robiona hurtem...

Pozdrawiam i licze ze juz wyjasnilem o co mi szlo.

BTW Sid nie ma co grozic zamkniecie topica kiedy nikt nikogo nie obraza choc faktycznie dyskusja jest bezcelowa w kontekscie co sie komu podoba - dlatego mowilem o czym innym - wartosci muzyki w sensie jej zywotnosci i przekazywania czegos dalej.
Stary 08.02.2003, 13:31   #74
Plemnik
Forumator

Cytat:
shyja napisa***322;(a)
Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku
no zaraz - to 'umc umc' tez jest zaliczane do techno prawda? Ale nigdzie nie twierdze ze to jedyny rodzaj techno.

Ja wiem czy ze wszystkiego sie wyrasta? Chodzilo mi o to ze mozna spotkac 50-60 letnich rockmanow a juz o takich disc-man trudno a to tez przeciez byla bardzo popularna muza. I nie sugerowalem ze techno wyroslo z disco bo tak chyba zrozumieliscie - porownalem tylko zjawisko popularnosci(nie oceniam disco negatywnie tylko jako muzyke popularna tak jak znaczna czesc techno - ale nie jego calosc).

Koncze bo niebezpiecznie zbaczamy w strone a ja slucham tego i to jest najlepsze i rulez hehehe.
Pozdrawiam i zycze przyjemnosci ze sluchania swojej kochanej muzy ;-))
Stary 08.02.2003, 13:41   #75
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze ujmijmy to tak!!

TECHNO do samochodu i na dyske!!
METAL do sluchania w domu (moze byc na dyske, u mnie jest club dla metalowcow)
ROCK i SOUL dla relaxu
Hip-Hop odpada calkowicie (do niczego sie nie nadaje)
Reszta muzy ..... to juz wasz wybor co z tym zrobicie

Moje zdanie jest takie ale nie bijcie mnie za to ze tak napisalem!! 8)

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: