Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon komórkowy Samsung c100 - warto kupić ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-komorkowy-samsung-c100-warto-kupic-61166/)

epol 13.02.2006 17:27

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
hmm znalazłem jeszcze cos takiego http://www.plusgsm.pl/telefony/samsung/d600/ samsung d 600 co o nim myslicie ?

Mnie telefon zadziwia, swietne cacko, ale szkoda mi kasy na niego :> No i brakuje mu kilku opcji ;)

@ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac.

Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki.
Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE.

Widze, ze niezla "awanturka" sie zrobila ;)

Pytal ktos juz jak to jest z tym przejsciem do Ery? Reklamuja, ze dadza wiecej niz konkurencja. W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era :> Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci :smutny:

I druga sprawa jak to jest z ta wymiana fonu w Germanosie? Pytal ktos? Mam ochote na S75 lub moze na M75 :>

devil-80 13.02.2006 18:37

w germanos dają zniżkę ok 120 zł jak przyjdziesz ze starym fonem,nie musi on być sprawny byle był kompletny tzn telefon+ładowarka,oczywiście zniżka w zależności od modelu jaki wybierzesz:)Poza tym nic nie wiem o tym przejściu do ery,pewnie nic ci nie dadzą ciekawego,mi chcieli dac tylkożniżkę 40% na abonament ,bez nowego telefonu i umowa na 2 lata,jako przedłużenie abonamentu,więc innym pewnie nie dadzą więcej.

ro29 13.02.2006 19:30

Witam !
Cytat:

Napisany przez epol
(...)
@ro29 - Siemens nie ma standardowo kodow aparatu (nie liczac SX1), wiec pozostaje Ci zdjecie sim-locka (razem z tym jest kasowany kod aparatu). Do zrobienia sim-locka w A65 trzeba ciac TP, wiec gwarancja zostaje anulowana. No chyba, ze uzyje ktos Martecha wtedy chyba nie trzeba ciac.

No to mnie trochę zmartwiłeś - szczególnie, że zdjęcie Simlocka wymaga takich operacji (które z tego co słyszałem, nie zawsze kończą się pomyślnie) - myślałem, że tak jak w innych modelach kabelek, program i po sprawie. No chyba, że ten Martech - ale nie wiem czy to mają w komisach (a na pewno nie we wszystkich). Oczywiście na razie nie planuję ściągać, ale jakby co to niewesoło to wygląda.
Cytat:

Napisany przez epol
(...)
Jakis czas uzywalem A65 i nie zauwazylem tego, aby bylo echo. Wystepowalo to jak uzywalem Motoroli z nizszej polki.(...)

To echo to chyba dotyczyło A70 ...
Cytat:

Napisany przez epol
(...)
Fakt A65 jak dla mnie jest zbyt wolny, ale to tylko seria "A" za ~100zl. Nie mozna juz tego np darowac niektorym modelem SE.(...)

Nie dziwię się, mi to na razie nie przeszkadza, ale jak ktoś dużo korzysta to może to być dla niektórych osób irytujące.
Cytat:

Napisany przez epol
(...) W marcu konczy mi sie umowa i przechodze z numerkiem do Popa, wiec moze przejde sie w rachunkiem i zobaczymy co mi da swietna Era :> Bardzo watpie by mi dali wiecej niz dawala Idea. No wlasnie, Idea, az sie lezka w oku kreci :smutny: (...)

Do POP'a ;) - oj, oj - ja bym się do tego nie przyznawał na Forum - co prawda to trochę lepiej niż ORANGE GO (jakby mieli startery POP'a jak kupowałem to też bym wziął), ale to jednak według niektórych najgorsza sieć ... || || ||
A myśląc o starej IDEI też trochę żal - byl moment, że mieli niezłe oferty na czele z POP'em - cóż teraz nie jest już tak pięknie ...jest ....pomarańczowo (tylko jakieś kwaśne te pomarańcza) ;)

Pozdrawiam
ro29

Oktawian89 13.02.2006 19:36

Mam 1 problem:
Mianowicie nie moge zgrac na karte pamieci muzyki mp3 ;/
Niby sie skopiowała ale jak patrze na telefonie to jej nie widac/

Telefon wlaczany podlaczam kablem do pc , wyswietla mi sie dysk wymienny i tam kopuje wg. producenta do danego katalogu ;/ i jej nie widać ;/

Smartek 13.02.2006 20:00

Cytat:

Mam 1 problem:
Mianowicie nie moge zgrac na karte pamieci muzyki mp3 ;/
Niby sie skopiowała ale jak patrze na telefonie to jej nie widac/

Telefon wlaczany podlaczam kablem do pc , wyswietla mi sie dysk wymienny i tam kopuje wg. producenta do danego katalogu ;/ i jej nie widać ;/

mam nadzieje, ze wiesz, ze jesli tel jest podlaczony do kompa [usb] to wtedy nie widzi karty? (telefon).

Oktawian89 13.02.2006 20:12

Wiem , ale nawet po odlaczeniu kabla nie było widac pliku :( i nie wiem co jest
tak samo jak np kolega przeslal mi za pomca bluetatcha (nie wiem jak to sie pisze)? kilka dzwonkow real telefon je rozpoznawał , bylo pokazane jaki to typ plikow a mimo to nie chiał ich odtworzyć ;/ : nie mozna odtworzyc dzwieku" i nie wiem co jest grane ;/
szukalem czegos po forach ale nic konkretnego nie znalałżem ;/
pozdro

Smartek 13.02.2006 20:31

jak tego problemu nie rozwiazesz to radzilbym isc z tym do serwisu i niech pomagaja!
albo sprobuj zaaktualizowac soft (wtedy gwarancji sie nie traci)

pisze sie "bluetooth"
pozdro ;)

Oktawian89 13.02.2006 20:36

narazie 1 raz go ładuje .... wiec go nie ruszam ... ale jutro dam mu popalić jak cos dalej bedzie nie tak to lece na serwis ..
pozdro ;)

Smartek 13.02.2006 20:49

Cytat:

narazie 1 raz go ładuje .... wiec go nie ruszam ... ale jutro dam mu popalić jak cos dalej bedzie nie tak to lece na serwis ..
pozdro ;)

baterii nie trzeba formatowac w tym fonie :)

Oktawian89 14.02.2006 00:10

no nie wiem ... naładowałem normalnie .. wlaczylem na 3 min muze i mam 89 % baterii ;/
wiec chyba ja sformatuje ... , mp3 juz łądnie sie zgrywaja :P i jest spoko
pozdro ;)

MaciejT 17.02.2006 00:51

Era TakTak: podwojne doladowanie, odslona druga (Heyah, odslona pierwsza): http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=13676

Teraz szczesliwi uzytkownicy POP, GO, i Simplus moga cieszyc sie, ze uzytkownicy TakTaka oraz Heyah skacza z radosci (uzytkownicy TakTaka skacza z radosci juz po raz drugi).

devil-80 17.02.2006 10:07

ale tylko dla tych którzy jeszcze z tej promocjii nie skorzystali;)

Ricki 17.02.2006 11:44

Ładnie na mikołaja dwa razy więcej i teraz znowu. Brawo Era

ro29 17.02.2006 12:48

Witam !
Cytat:

Napisany przez MaciejT
Era TakTak: podwojne doladowanie, odslona druga (Heyah, odslona pierwsza): http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=13676

Teraz szczesliwi uzytkownicy POP, GO, i Simplus moga cieszyc sie, ze uzytkownicy TakTaka oraz Heyah skacza z radosci (uzytkownicy TakTaka skacza z radosci juz po raz drugi).

A ja się nie cieszę, bo jestem użytkownikiem Orange GO, ale do szczęśliwych użytkowników się nie zaliczam ...- bo prostu jest jak jest ...
Mam nadzieję, że Orange zrozumie, że oprócz cen podstawowych trzeba zaoferować jakieś dodatki - co prawda czasem się pojawiają - jak teraz te rozmowy w Orange/stacjonarne za 30 groszy - tylko, że niestety brak naliczania sekundowego (chyba ??), obniża wartość tej oferty.

Chyba zaczął się ruch w cenach, bo Sami Swoi, obniżyli ceny połączeń do innych sieci komórkowych - i naprawdę teraz jeśli ktoś głównie rozmawia i nie potrzeba mu jakiś dodatkowych usług itd. - to jest to naprawdę najlepsza oferta cenowa. Tylko te najdroższe sms'y ...

A co do moich problemów z Siemens'em A65 ;)
W kwestii baterii sprawa się wyjaśniła w taki sposób, że jeśli przez 3 dni bardzo mało go używałem (dwie rozmowy odebrane, chyba z 4 sms'y) - i prawie nic nie przestawiałem - to miałem jeszcze 60% mocy. Więc podejrzewam, że w takiej sytuacji wytrzymałby jeszcze z 3 dni co najmniej. Oczywiście jak zacząłem wczoraj trochę w nim zmieniać itd. to spadek był już bardzo szybki. Oczywiście wiem, że to ogólnie normalne - tylko jak na mój gust zdecydowanie za mocne - gdybym np. ten telefon potrzebował naprawdę intensywnie - to chyba trzeba by go było codziennie - albo max co dwa dni, ładować.
Natomiast sprawa zasięgu - w mieszkaniu, czy w innym budynku mam zawsze brak jednego >, a często i >> - natomiast poza domem, na otwartej przestrzeni brakuje tylko > - albo najczęściej jest max. Więc nie jest źle chyba.

Natomiast zgadzam się z opiniami wyrażonymi także w tym poście, że Siemensy z tej "półki" są dość wolne - cóż ...

Mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś wymieniał w tym lub podobnym modelu obudowę ?? Na razie nie planuję tego, ale jakbym trafił kupić coś taniego to bym chętnie wymienił - ta już ma trochę rysek. Jak to zrobić (aby czegoś nie zepsuć ;) ) I czy jej wymiana nie spowoduje ew. utraty gwarancji ?

Pozdrawiam
ro29

epol 19.02.2006 12:38

Cytat:

Napisany przez ro29
Do POP'a ;) - oj, oj - ja bym się do tego nie przyznawał na Forum - co prawda to trochę lepiej niż ORANGE GO (jakby mieli startery POP'a jak kupowałem to też bym wziął), ale to jednak według niektórych najgorsza sieć ... || || ||
A myśląc o starej IDEI też trochę żal - byl moment, że mieli niezłe oferty na czele z POP'em - cóż teraz nie jest już tak pięknie ...jest ....pomarańczowo (tylko jakieś kwaśne te pomarańcza) ;)

Nie wiem jak w Orange, ale w POPie taryfa jest oki. 1gr za sms w sieci, 30gr/min w sieci (sekundowka jest) czego chciec wiecej? Moze tylko Era ma ciut taniej no i SS, ale to juz inna sprawa :)

Tylko niech mi nie mowia uzytkownicy Hei, ze maja lepiej :P

Aaa, z Orange Go mozna sie przenies do POPa.

Cytat:

Napisany przez MaciejT

W sumie to mam chyba wiecej doladowania gratis na numerze z POPa (korzystam z abonamentu i popa) niz tamci u konkurencji :P Praktycznie co doladowanie dostaje 30% lub 40% wiecej :)

Cytat:

Napisany przez ro29
Mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś wymieniał w tym lub podobnym modelu obudowę ?? Na razie nie planuję tego, ale jakbym trafił kupić coś taniego to bym chętnie wymienił - ta już ma trochę rysek. Jak to zrobić (aby czegoś nie zepsuć ;) ) I czy jej wymiana nie spowoduje ew. utraty gwarancji ?

Nie mam teraz tego modelu przed soba, ale wydaje mi sie, ze trzeba odkrecic srubki, aby zdjac przedni panel, wiec gwarancje utracisz.
A swoja droga podrobki sa kiepskiej jakosci.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:10.