Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon komórkowy Samsung c100 - warto kupić ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-komorkowy-samsung-c100-warto-kupic-61166/)

Oktawian89 09.02.2006 21:25

Nie wiem ale z tego co tak ogolenie sie orientowałem to ten SE bedzie chyba najlepszym wyborem... , tak jak mowiłem zalezy mi na b.dobrym aparacie mp3 i wymiennej karcie pamięci
Nie ukrywam , ze czekam na wypowiedz znawcy tematu @Epola :)
pozdrawiam ;)

Smartek 09.02.2006 21:22

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Podepnę sie pod temat

Mianowicie zastanawiam sie nad wzięciem telefonu na abonament w PLUSGSM , tylko z jakiem telefonem ? Zastanawiałem sie nad Sony Ericsson K750i ... ? Za przemawia aparat 2 megapixele
i mp3 oraz karta pamięci zewnętrzna ...
Jaki telefon byście mi poradzili ?
Pozdrawiam ;)

ten SE jest bardzo dobry moim zdaniem, mam go od 2 tygodni i zauwazylem tylko jedna wade, a mianowicie brak mozliwosci wyciszenia dzwieku aparatu (a czesto komus pokryjomu trza zrobic ;)).
zdjecia wychodza b. fajne i ladne, bateria trzyma okolo 6dni
pozdro ;)

Oktawian89 09.02.2006 21:20

Podepnę sie pod temat

Mianowicie zastanawiam sie nad wzięciem telefonu na abonament w PLUSGSM , tylko z jakiem telefonem ? Zastanawiałem sie nad Sony Ericsson K750i ... ? Za przemawia aparat 2 megapixele
i mp3 oraz karta pamięci zewnętrzna ...
Jaki telefon byście mi poradzili ?
Pozdrawiam ;)

devil-80 09.02.2006 20:46

a ma ktoś może sony ericsona k700i i może mi odpowiedzieć na pare pytań:czy są raporty,i czy jak pisze sms-a i np wyjdę wciskając czerwony telefonik,to jak później wróce to będzie jego treść(tak jak w nokii)czy muszę zapisać wiadomośc (tak jak w motorolli)

Smartek 09.02.2006 20:32

Cytat:

Napisany przez mallow
W jakiej cenie ten ****ens? :)

http://allegro.pl/showcat.php?id=144...r=t&view=gtext

mallow 09.02.2006 20:21

W jakiej cenie ten ****ens? :)

devil-80 09.02.2006 15:32

a może tak jest tylko w tym twoim a70?jak tak to oznacza,że coś z nim nie tak,a jak jest tak we wszystkich to wina tego modelu,może jakaś wada.Jednak co Nokia to Nokia :D

Kris 09.02.2006 15:02

MajciejT - dzięki, ale dziwne, że ten problem występuje w A70, a Nokia wspomniana nie ma takiej 'przypadłości'...

MaciejT 09.02.2006 13:54

Efekt echa to kwestia odleglosci telefonu od stacji bazowej, i zwiazane z tym opoznienia w przesylaniu sygnalu. Trafia sie na roznych telefonach, poniewaz istotne jest tu miejsce, w ktorym przebywasz podczas rozmowy (wiadomo, piwnica, duza hala albo grube sciany zmniejszaja sile sygnalu) oraz odleglosc do najblizszej stacji bazowej.

Problem byl juz omawiany na roznych forach.

Sam fakt, ze stacje bazowe GSM1800 maja w specyfikacji zasieg do 4 km nie oznacza, ze jakosc rozmowy osoby oddalonej od stacji o kilometr bedzie taka sama jak osoby oddalonej od niej o 3,8 km. Nie mowiac juz o wymuszonym trybie kodowania rozmowy, ktory takze ma wplyw na jakosc (EFR = mniejszy zasieg, lepsza jakosc rozmowy, HR = wiekszy zasieg, gorsza jakosc rozmowy).

Kris 09.02.2006 12:16

Cytat:

Napisany przez MaciejT
(...)
Ostatnio widzialem na zywo Siemensa A70. Jak na nowy telefon jest calkiem prosty, ale wrazenie sprawia bardzo pozytywne.

Tak, mam, prosty telefon, mały, lekki, wydaje się solidnie zbudowany, ale wkurza rozmówców efekt echa - słyszą siebie, nie pomaga przyciszenie telefonu - to samo przez zestaw słuchawkowy... I jeszcze jedno - nie można jednocześnie rozmawiać przez zestaw i ładować telefonu - jedno złącze (jeśli ktoś wie jak to rozwiązać, to proszę o sugestie).

Nie ma to jak stara Nokia 6310... zero problemów, rewelacyjna jakość dźwięku i bateria długo trzymała... :serdusz:

devil-80 09.02.2006 11:32

hmm wczoraj mi działał,nie mam i nigdy nie miałem żadnego siemensa;),nie oznacza to że są do bani czy coś,poprostu wolę nokię,są prostsze i mi pasują,teraz planuje kupić sony ericsona k700i ale zobaczymy jak to pójdzie.Pozdrawiam

ro29 09.02.2006 01:50

Witam !
@MaciejT i @devil-80 - dzięki za pomoc - znalazłem - jutro sprawdzę czy działa - teraz już nie chcę nikogo po nocy budzić ;)
A co do instrukcji - mam zarówno drukowaną, jak i na kompie (choć to chyba to samo) - z tym, że są to chyba jakieś trochę skrócone wersje - bo nie mogłem tego znaleźć ...
A ten podany link nie działa chyba ...

Pozdrawiam
ro29

P.S. @devil-80 - masz może tego Siemensa - tak z ciekawości pytam :)

devil-80 09.02.2006 01:25

Zeby otrzymywać raporty w siemensie a65 trzeba kliknąć na kopertę następnie Msg.setup (ostatnia pozycja)następnie SMS profiles (3 pozycja od góry)potem SMS następnie Change sett(2 pozycia) a nastepnie zaznaczyć Status raport(5 pozycia) to znalazłem,może ci coś pomoże,nawet jak masz menu po polsku;)
a tutaj masz link do instrukcji obsługi tego telefonu ;)
http://download.benqmobile.com/repos...a_body_NET.pdf

MaciejT 09.02.2006 01:05

Menu -> Wiadomosci -> Ustawienia -> Ustaw SMS -> Profile SMS -> (domyslny) -> Edytuj -> Raport przyjec "v"

jakos podobnie powinno byc

ro29 09.02.2006 00:29

Witam !
Więc ostatecznie się zdecydowałem i nabyłem używanego Siemensa A65 || || ||

Jak narazie z nim lekko "walczę" - jak wiadomo to moja pierwsza komórka więc trzeba się wciągnąć ...
Jeśli ktoś wie jak w tym modelu ustawić opcję potwierdzania doręczania sms'ów (bo chyba taka jest ??) - to byłbym wdzięczny za pomoc - bo jakoś nie mogę znaleźć ...

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy wypowiadali się w tym temacie - a czy podjąłem słuszną decyzję - czas pokaże ;) Pierwsze wrażenia nie są złe, oczywiście uwzględniając jego możliwości ...

ro29

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17.