![]() |
Tu masz test A57 (po czesku, ale w necie sa translatory czesko-angielskie):
http://www.mobilmania.cz/Mobilnitele...08294&CAI=2108 Co do pl slownika, hmm, moze ktos z forumowiczow wie i nam powie ;) |
Siemens A57 ma polski slownik T9. Oficjalnie polski slownik T9 Siemensy maja od serii x45, a nieoficjalnie od x35. Niestety w serii x75 pojawily sie tez polskie znaki w T9, ktorych nie mozna zlikwidowac :/
|
Witam !
Cytat:
A co sądzicie o A50 lub A52 ?? A co do tego Samsunga C100 - może jutro będę się targował - zobaczymy co z tego wyniknie || Pozdrawiam ro29 |
Witam !
Mam proste pytanko - co byście wybrali z tych dwóch opcji: - Samsung C100 (omawiany w tym poście ;) ) - cena 135 zł raczej ostateczna - po gwarancji, bateria ma 2 lata, ale pewność pochodzenia, stan min dobry z plusem - Siemens A65 - ma jeszcze 16 miesięcy gwarancji, dość pewny z papierami (gwarancja, faktura) - cena około 135 - 140 zł I czy to ponoć prawda, że Siemensy się wieszają dość często ?? Pozdrawiam !!! ro29 EDIT: ten Siemens jest do wzięcia za 115 zł - ale musze się szybko decydować A w grę wchodzi jeszcze ew. Nokia 3510i z komisu za 139 zł ;) |
Jeśli ma to być pierwszy telefon GSM :) to zdecydowanie Nokia. Jest tam proste menu więc nawet poczatkujący się połapie. Jeśli może być czarnobiały wyświetlacz to polecam model 6510 za ok 120-150 zł, mały ale za to z GPRS i IRDA. Jeśłi coś z kolorowym wyświetlaczem to na Allegro widziałem nowe Nokie 3100 za 199 zł z gwarancją 24 miesiące. Aha jeśli zaś chodzi o starter to polecam taktak. Sam kupiłem u Tej Pani startery TT jakiś tydzień dwa temu i od 5 lutego będzie na nich aktywna taryfa Happy taniej po 8 miesiącach czyli rozmowy poza sieć za 59 gr sms 16 gr, a wewnątrz sieći + Heyah + stacjonarne można wykupić pakiet bez limitu czasowego (plus i orange 30 dni) gdzie minuta kosztuje 29 gr a sms 7 gr. Polecam
|
Cytat:
Ale nie tylko Nokia produkuje telefony ;) A jakoś do TAK - TAK nie mam przekonania - nie wiadomo kto nawet w tej firmie rządzi itd. - coś jakoś mnie to lekko odrzuca. A ceny na początek wcale nie mają najlepsze. A z tych dwóch to co wybrać ?? I może ktoś powie coś o Siemens'ach, a szczególnie tym modelu A65 ?? ;) ro29 |
tez duzo poglosek o wieszaniu sie siemensow slyszalem, ale nie wiem jak to konkretnie wyglada w tym modelu..
znam 3 osoby, ktore maja siemensa c65 i dosc czesto narzekaja, ze im sie fon zawiesza :(, choc moj poprzedni sx1 nigdy mi sie nie zawiesil, a jesli juz to w bardzo extramalnych warunkach :) (ale on ma symbiana, wiec moze odstawac od reszty siemens'ow).. jednakze - jesli mialbym na Twoim miejscu wybierac zdecydowalbym sie prawdopodobnie na niego :) pozdro ;) PS - moj SE K750i smiga, ze az milo :D |
Seria 65 Siemensa ogólnie się często wieszała ( słynne wieszanie się CX65 przy rozmowie przychodzącej i samoczynne podgłaśnianie dzwonków ) .. jednak rozwiązywało to upgrade firmware. Sam mam Siemensa S55 od ponad 3 lat. Nie zawiesił się ani razu... nawet przy ostatnich dość silnych mrozach.
|
Ja osobiscie noki 3510i bym nie bral, bo to straszny wynalazek, nadal bralbym na twoim miejscu c100 ale baterie pewnie bedziesz mial do wymiany(za jakis czas) a ta troche bedzie kosztowala
|
|
Witam !
Sprawa tego Siemensa za 115 zł już jest nieaktualna - choć w sumie trochę jednak tego żałuję - w dobrym stanie z gwarancją, dość tanio ... ;) Mogłem kupić ale cóż .. Może się jeszcze coś trafi - ale skoro jak napisał @Dorian są z nimi problemy - sam nie wiem - ten S55 też jest fajny - ale już droższy. Cytat:
A na serio - ta 3510i jakoś mi na pierwsze wrażenie nie odpowiada - zarówno wygląd, jak i fakt, że wziąłem ją do ręki i pierwsze wrażenie było kiepskawe ... A co do tego Samsunga C100 - wyczytałem na Forum Elektrody, że ktoś je odradzał, szczególnie, jeśli planuje się je nosić w kieszeni spodni -...bo się potrafią uszkodzić (złamać). Trochę mnie to zaniepokoiło ... Co o tym myślicie ?? W kwestii zaś baterii - w sumie to są jednak drogie - szczególnie w porównaniu do np. Siemens'ów. I czy taki znacznie pojemniejszy model - jak podałeś @Dorian - można bez obaw stosować ?? I czy standartowa ładowarka da sobie z nim radę - w sumie raczej tak, bardziej boję się czy telefon to wytrzyma ? ;) Pozdrawiam ro29 |
Ja nie wiem Ro;)Nigdy nie stosowałem "nieoryginalnych" baterii. Podałem link do tych samsungowskich, Loki pisał,że może być drogo - a tu cena baterii wg. mnie znośna . Sam mam w Siemensie od tych ponad 3 lat oryginalną baterię. Kontrast wyświetlacza na 40 % i przy rozmowach 20 min. na dzień bateria trzyma mi ok 5 dni bez ładowania.
Gdybym ja sobie kupował kupiłbym to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84536449 Taki telefonik zapewnia mi wszystko co tak naprawdę potrzebuję. Jest ładny, klasyczny i stonowany. I gdyby mi S55 padł - taki bym właśnie sobie kupił. Co do S55 to polecam - jednak wyświetlacz to 256 kolorów - jednak jak Ci to nie przeszkadza - to za cenę tych 150 kilku zł. masz IRDE, Bluetooth, polifonię i naprawdę niezły telefon. |
nie wczuwaj sie az tak bardzo w kupno pierwszej komorki..
a to, ze sie komus w kieszeni "zlamala" to na pewno jeden z nielicznych przypadkow.. po kupnie se k750i stwierdzam, ze SonyEricsson jest jedna z najlepszych firm produkujacych telefony komorkowe pozdro ;) |
W życiu bym nie kupił telefonu za ok. 1000 zł ( a tyle ten SE minimalnie kosztuje ) ... no chyba,że w promocji za 150 np.
Mi telefon służy do dzwonienia i smsowania. Do innych rzeczy mam inne osobne urządzenia. Po co mi nędzny aparacik , który poza zoomem i mierną korekcją ekspozycji nic nie ma, po co mi odtwarzacz mp3 w komórce, który zeżre 3/4 baterii w czasie gdy czekam na ważny telefon. Zupełne minimum przy dobrym wyświetlaczu, dobrej baterii i dobrej jakości wykonania - gwarantowałoby niskie ceny i zadowolenie klientów. Powinien poswstać telefon klasy tego SE K750 i tylko bez aparatu i bez mp3. Cena spada do 500 zł w detalu i kupuję od razu. |
Cytat:
Co do tych baterii ;) - ten link jest właśnie do takich zastępczych - miałem na myśli fakt, że pod słowem oryginalna rozumiem, baterię o takiej samej pojemności jak oryginał - i firmowana znakiem Samsung - np to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82525125 A to co podałeś nie tylko, że jest innej firmy (to akurat nie problem) - ale jest 3x bardziej pojemna - i sam nie wiem, czy to jest tak korzystne dla telefonu - a szczególnie mam na myśli kwestie ładowania. Podany Siemens jest na pewno fajny - ale dla mnie cena zaporowa to około 140 - 150 zł - tak żeby mi około 200 zł starczyło na telefon i starter i pierwsze ładowanie na 3 miesiące - więc z wiadomych względów odpada ;) I zgadzam się z Tobą - @Dorian, co do kupna komórki za ponad 1000 zł - też bym w życiu takiej nie kupił - nawet jakbym tyle miał. No chyba, że jak napisałeś w promocji za powiedzmy 99 zł :) W sumie według mnie dziś już za te 300-400 zł - jak kogoś stać - można nabyć naprawdę dobry telefon - i będzie on miał wszystko co potrzeba, a nawet więcej :) Pozdrawiam ro29 EDIT: masz trochę racji - @Smartek - jakbym się tak nie "wczuwał" to może już dziś miałbym tego Siemensa A65 za te 115 zł i nie tracił czas na myślenie || Albo od tygodnia tego Samsunga ... Ale cóż taki jestem że czasem za dużo się zastanawiam - po prostu za duży dziś jest ...wybór :\ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:59. |