![]() |
a ma ktoś może sony ericsona k700i i może mi odpowiedzieć na pare pytań:czy są raporty,i czy jak pisze sms-a i np wyjdę wciskając czerwony telefonik,to jak później wróce to będzie jego treść(tak jak w nokii)czy muszę zapisać wiadomośc (tak jak w motorolli)
|
Podepnę sie pod temat
Mianowicie zastanawiam sie nad wzięciem telefonu na abonament w PLUSGSM , tylko z jakiem telefonem ? Zastanawiałem sie nad Sony Ericsson K750i ... ? Za przemawia aparat 2 megapixele i mp3 oraz karta pamięci zewnętrzna ... Jaki telefon byście mi poradzili ? Pozdrawiam ;) |
Cytat:
zdjecia wychodza b. fajne i ladne, bateria trzyma okolo 6dni pozdro ;) |
Nie wiem ale z tego co tak ogolenie sie orientowałem to ten SE bedzie chyba najlepszym wyborem... , tak jak mowiłem zalezy mi na b.dobrym aparacie mp3 i wymiennej karcie pamięci
Nie ukrywam , ze czekam na wypowiedz znawcy tematu @Epola :) pozdrawiam ;) |
a powiedzcie mi jak jest z tymi wiadomościami w SE??i jak długo trzyma bateria,przy takim średnim użytkowaniu,i zabawie.
|
Cytat:
mp3 wiadomo - sony ma "walkman", wiec jakosc na pewno dobra (nie korzystam, bo mam iRivera), a karta pamieci jest 'obecna'.. poczytaj testy, opinie, a epol pewnie Ci jakiegos siemensa doradzi, wiec nie wiem czy warto czekac na jego opinie ;) (chodzi mi o obiektywnosc..) |
Zapomnialem sie jeszcze psytac jaka siec szanowny kolega ro29 wybral :)
Osobiscie jestem za TAK TAK. Mialem POP, ale to co zrobil Orange z ta oferta jest dla mnie niepojete (chodzi mi o zniesienie 1 gr/sms) :( No i postanowilem zrezygnowac z ich uslug, bo nic wiecej mnie tam nie trzymało... Jestem bardzo zadowolony z TT - 19 gr/min do 5 wybranych numerow (Era/Heyah/Stacjonarne). Stawka podstawowa za niedlugo zmniejszy mi sie do 69/16gr. Jak dla mnie same plusy ;) Bramka jest dla mnie zupelnie wystarczajaca - 10 sms i 1 mms starczy mi w zupelnosci. Inni operatorzy maja swoje bramki wiec najmniejszych problemow nie mam. Co do bramki Orange (dla zarejestrowanych) to bardzo rzadko smsy dochodzily, a jezeli juz, to bardzo spoznione (czasem nawetdo 12 godzin :klnie:. Ogolnie bardzo polecam TT, obecnie chyba najlepsza oferta na rynku prepaid... @ro29 - zycze jak najlepszych wrazen z zakupu. Choc osobiscie wybral bym Sagem MY-X1. Ma go moj tata własnie w TT, za 100+50 zl. Bateria trzyma wysmienicie (tydzien), dzwoni i smsuje, a coz wiecej potrzeba dla własnie tych starszych uzytkownikow ktorzy nie wymagaja zbyt wiele... Jedyne co w sagemach jest porazka... to slownik T9 - brak mozliwosci dodawania własnych wyrazow (jezeli na liscie nie ma tego konkretnego). Ale i tak wole recznie pisac smski zwlaszcza ze mam juz klawiaturke opanowana na pamiec. Osobiscie marzy mi sie teraz Motorola MPX200. Ma wszystko czego chce... Dzwoni, SMSuje, ma karte pamieci i odtwarza MP3. Dla mnie bajka ;) Tylko kasy brak niestety :( ale jak sprzedam mojego Sagema MY-X6 to moze uda mi sie dozbierac ;) Pozdro! :) PS @Smartek. Na twoim miscu ugryzlbym sie jeszcze w jezyk. Nie wiem czy widziales zdjecia z Nokii seri N. Ja osobiscie nie wiec jeszcze nie wiem co i jak, ale widzialemjuz ze wstawili optyke Carl-Zeiss ;) |
z tego co wycztałem to bateria w k700i trzyma ok 3 dni,więc jak dla mnie odpada,bo pewnie by mi po 2 dniach padła:(poza tym ma jak kazy telefon kilka wad:brak możliwości rozbudowy pamięci,no i niekiedy są problemy z tym dżojem,i ponoć jeszcze jedna wada ,brak możliwości zmiany sygnału smsów oraz sygnału potwierdzenia doręczenia smsa(ale nie wiem czy to prawda).Więc pewnie jak będe zmieniał telefon ,to będe miał trudny wybór,może mi coś zaproponują ciekawego,zresztą mam jeszcze ok 3-mcy.
|
devil-80 faktycznie w k700i moze sie nie dac zmienic sygnalu SMSa bo tak bylo w poprzednich telefonach SE (T630, T610 itd.), masz standardowo kilka sygnalow i mozesz wybierac pomiedzy nimi, a dzwiek doreczenia jest chyba taki jak sms'a :).
co do baterii - nie mam pojecia, ale mysle, ze jest podobno do tej co w moim k750i, a mi trzyma dosc dlugo (5-6dni), w tescie na gsmonline mozna przeczytac: "Zapotrzebowanie na energię w K700i jest równie imponujące jak jego wyświetlacz. Pomimo zastosowania bardzo dobrego ogniwa litowo-jonowego, jego pojemność 700 mAh jest zdecydowanie za mała. O podawanych przez producenta 15 dniach czuwania można spokojnie zapomnieć i szykować się trzeba raczej na 2, góra 4 dni, jeśli niewiele rozmawiamy." wiec jednak miales racje, nie jest zaciekawie :(. Brak rozbudowy pamieci to powazna wada i kazdy kto chcialby uzywac telefonu do mp3 itp. powinien zaopatrzyc sie w telefon, ktory to umozliwia - bez tego ani rusz. Ale nie martw sie na zapas - przez 3 miesiace moze sie jeszcze duzo zmienic i mozliwe, ze model k750i spadnie do rozsadnej ceny.. pozdro ;) |
dzięki za odpowiedź,i własnie na to liczę,że przez te 3 m-ce spadnie cena k750i ,a może pojawi się coś innego w miarę rozsądnej cenie.Pozdro
|
hmm znalazłem jeszcze cos takiego http://www.plusgsm.pl/telefony/samsung/d600/ samsung d 600 co o nim myslicie ?
|
Cytat:
i ma lepszy aparat.. pozdro ;) |
Zastanow si emoze na Sagem MY-X8 ;)
|
Cytat:
|
no właśnie wygląd to ten telefon ma niezbyt ciekawy,totalna porażka,no i np. mnie nie przekonuje ta firma.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18. |