![]() |
Mam Simka S55 od 3 lat i z klawiszami nigdy , przenigdy nie miałem problemu:) A,że fon fajny potwierdzam , że trzyma baterię ( mimo,że to 700 mAh ) 5 dni też potwierdzam. I mimo,że są na rynku telefony o ekranikach w dziesiątkach tysięcy kolorów jakoś nie mogę S55 zamienić na nic innego. Ma wszystko czego potrzeba , możliwości patchowania softu przy użyciu kabla serwisowego, powiększenie pamięci ... jednym słowem gdyby nie ekranik cudo ... jednak do tych 256 kolorków idzie się przyzwyczaić - wystarczy nie mieć wielobarwnej tapety coby w oczy brak barw nie wpadał .
|
Cytat:
Cytat:
S55 to bardzy fajny fon :serdusz: Jesli komus nie zalezy na kolorkach to go brac. Mialem kilka takich sztuk i bateryjki trzymaly mi do 5 dni. Jedyna jego fabryczna wada to wypadajace, urywajace sie klawisze czego "zwykly zjadacz chleba" nie zauwaza :> |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o zawieszanie - jeśli telefon zawiesiłby mi się raz czy dwa w miesiącu - i po wyłączeniu i włączeniu było by ok - to nie było by to jeszcze tragicznie (pomijam, że mogło by sie to zdarzyć w momencie, kiedy byłby mi pilnie potrzebny ;) ) Raczej martwiąc się o kwestie zawieszania miałem na myśli zwisy typu co 2-3 dni itd. A co do ciągłej pracy - na pewno nie będzie tak, że będę miał komórkę włączoną 24h/ 7 dni w tygodniu - chociażby na noc będę ją wyłączał. Pozdrawiam ro29 |
wlasnie, nie wczuwaj sie tak... telefon to nie samochod, mozna latwo zmienic gdy Ci nie bedzie odpowiadal
Co do tematu, radzilbym Ci brac tego Siemensa, ale juz jest nieaktualny. Odnosnie zawieszania sie telefonow prawda jest taka, ze wiekszosc jednak sie zawiesza. Przy mnie nawet znaczna wiekszosc. Wszystko rozchodzi sie o to, ze stopien skomplikowania telefonu jest obecnie za duzy. Wpychane sa coraz to nowe funkcje i urzadzenia, a niestety dalej niekiedy trzeba z takiego telefonu zwyczajnie zadzwonic... Najlepsza opcja jest posiadanie telefonu w ktorym samemu mozna wgrywac nowsze oprogramowanie. Gorzej, jesli trzeba udac sie do serwisu, aby tam na gwarancji wgrali najnowsze dostepne oprogramowanie. Najgorzej natomiast, jesli nie masz gwarancji ani mozliwosci wgrania samemu... Zawieszanie sie telefonu mozna wielorako interpretowac. Sa takie, ktore po jakims czasie (np miesiacu) nieustannej pracy (bez wylaczania) potrafia sfiksowac (np wibra sama sobie dziala, albo podswietlenie zostaje na stale, albo telefon sam sobie cos zmienia/przeskakuje przez menu, ewentualnie dzwoni i miga diodami bez potrzeby). Wtedy wystarczy wyjac baterie na 2 sekundy, wlozyc, i po sprawie. Sa tez takie sytuacje, ze telefon wylacza (Siemens)/resetuje (Nokia) sie po wykonaniu jakiejs operacji/wcisnieciu klawisza. Tu sprawa jest bardziej "kulturalna", gdyz od razu widac ze cos sie dzieje, i mozna zareagowac. Gorzej jest w przypadku pierwszym z wyzej wymienionych, poniewaz telefon moze obrac strategie "dzisiaj nie dzwonie, chocby nie wiem co", i tego nie wyswietlic... Osobiscie jestem zadowolony, ze od czasu do czasu telefon mi sie wylaczy. Lepsze to niz gdyby zwariowal w jakis inny sposob. Oczywiscie stopien zawieszalnosci zalezy nie tylko od sposobu oraz intensywnosci uzytkowania, mozna przeciez trafic na jakis "gorszy egzemplarz" (to juz tez przerabialem - 2 identyczne Nokie zakupione dzien po dniu, jedna fiksowala co jakis czas, srednio co miesiac pracy, a druga nic). Baterie najlepiej miec nowe i oryginalne (prawie nowy telefon to i prawie nowa bateria). Ostatnio widzialem na zywo Siemensa A70. Jak na nowy telefon jest calkiem prosty, ale wrazenie sprawia bardzo pozytywne. |
Cytat:
Co do tych baterii ;) - ten link jest właśnie do takich zastępczych - miałem na myśli fakt, że pod słowem oryginalna rozumiem, baterię o takiej samej pojemności jak oryginał - i firmowana znakiem Samsung - np to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82525125 A to co podałeś nie tylko, że jest innej firmy (to akurat nie problem) - ale jest 3x bardziej pojemna - i sam nie wiem, czy to jest tak korzystne dla telefonu - a szczególnie mam na myśli kwestie ładowania. Podany Siemens jest na pewno fajny - ale dla mnie cena zaporowa to około 140 - 150 zł - tak żeby mi około 200 zł starczyło na telefon i starter i pierwsze ładowanie na 3 miesiące - więc z wiadomych względów odpada ;) I zgadzam się z Tobą - @Dorian, co do kupna komórki za ponad 1000 zł - też bym w życiu takiej nie kupił - nawet jakbym tyle miał. No chyba, że jak napisałeś w promocji za powiedzmy 99 zł :) W sumie według mnie dziś już za te 300-400 zł - jak kogoś stać - można nabyć naprawdę dobry telefon - i będzie on miał wszystko co potrzeba, a nawet więcej :) Pozdrawiam ro29 EDIT: masz trochę racji - @Smartek - jakbym się tak nie "wczuwał" to może już dziś miałbym tego Siemensa A65 za te 115 zł i nie tracił czas na myślenie || Albo od tygodnia tego Samsunga ... Ale cóż taki jestem że czasem za dużo się zastanawiam - po prostu za duży dziś jest ...wybór :\ |
W życiu bym nie kupił telefonu za ok. 1000 zł ( a tyle ten SE minimalnie kosztuje ) ... no chyba,że w promocji za 150 np.
Mi telefon służy do dzwonienia i smsowania. Do innych rzeczy mam inne osobne urządzenia. Po co mi nędzny aparacik , który poza zoomem i mierną korekcją ekspozycji nic nie ma, po co mi odtwarzacz mp3 w komórce, który zeżre 3/4 baterii w czasie gdy czekam na ważny telefon. Zupełne minimum przy dobrym wyświetlaczu, dobrej baterii i dobrej jakości wykonania - gwarantowałoby niskie ceny i zadowolenie klientów. Powinien poswstać telefon klasy tego SE K750 i tylko bez aparatu i bez mp3. Cena spada do 500 zł w detalu i kupuję od razu. |
nie wczuwaj sie az tak bardzo w kupno pierwszej komorki..
a to, ze sie komus w kieszeni "zlamala" to na pewno jeden z nielicznych przypadkow.. po kupnie se k750i stwierdzam, ze SonyEricsson jest jedna z najlepszych firm produkujacych telefony komorkowe pozdro ;) |
Ja nie wiem Ro;)Nigdy nie stosowałem "nieoryginalnych" baterii. Podałem link do tych samsungowskich, Loki pisał,że może być drogo - a tu cena baterii wg. mnie znośna . Sam mam w Siemensie od tych ponad 3 lat oryginalną baterię. Kontrast wyświetlacza na 40 % i przy rozmowach 20 min. na dzień bateria trzyma mi ok 5 dni bez ładowania.
Gdybym ja sobie kupował kupiłbym to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84536449 Taki telefonik zapewnia mi wszystko co tak naprawdę potrzebuję. Jest ładny, klasyczny i stonowany. I gdyby mi S55 padł - taki bym właśnie sobie kupił. Co do S55 to polecam - jednak wyświetlacz to 256 kolorów - jednak jak Ci to nie przeszkadza - to za cenę tych 150 kilku zł. masz IRDE, Bluetooth, polifonię i naprawdę niezły telefon. |
Witam !
Sprawa tego Siemensa za 115 zł już jest nieaktualna - choć w sumie trochę jednak tego żałuję - w dobrym stanie z gwarancją, dość tanio ... ;) Mogłem kupić ale cóż .. Może się jeszcze coś trafi - ale skoro jak napisał @Dorian są z nimi problemy - sam nie wiem - ten S55 też jest fajny - ale już droższy. Cytat:
A na serio - ta 3510i jakoś mi na pierwsze wrażenie nie odpowiada - zarówno wygląd, jak i fakt, że wziąłem ją do ręki i pierwsze wrażenie było kiepskawe ... A co do tego Samsunga C100 - wyczytałem na Forum Elektrody, że ktoś je odradzał, szczególnie, jeśli planuje się je nosić w kieszeni spodni -...bo się potrafią uszkodzić (złamać). Trochę mnie to zaniepokoiło ... Co o tym myślicie ?? W kwestii zaś baterii - w sumie to są jednak drogie - szczególnie w porównaniu do np. Siemens'ów. I czy taki znacznie pojemniejszy model - jak podałeś @Dorian - można bez obaw stosować ?? I czy standartowa ładowarka da sobie z nim radę - w sumie raczej tak, bardziej boję się czy telefon to wytrzyma ? ;) Pozdrawiam ro29 |
|
Ja osobiscie noki 3510i bym nie bral, bo to straszny wynalazek, nadal bralbym na twoim miejscu c100 ale baterie pewnie bedziesz mial do wymiany(za jakis czas) a ta troche bedzie kosztowala
|
Seria 65 Siemensa ogólnie się często wieszała ( słynne wieszanie się CX65 przy rozmowie przychodzącej i samoczynne podgłaśnianie dzwonków ) .. jednak rozwiązywało to upgrade firmware. Sam mam Siemensa S55 od ponad 3 lat. Nie zawiesił się ani razu... nawet przy ostatnich dość silnych mrozach.
|
tez duzo poglosek o wieszaniu sie siemensow slyszalem, ale nie wiem jak to konkretnie wyglada w tym modelu..
znam 3 osoby, ktore maja siemensa c65 i dosc czesto narzekaja, ze im sie fon zawiesza :(, choc moj poprzedni sx1 nigdy mi sie nie zawiesil, a jesli juz to w bardzo extramalnych warunkach :) (ale on ma symbiana, wiec moze odstawac od reszty siemens'ow).. jednakze - jesli mialbym na Twoim miejscu wybierac zdecydowalbym sie prawdopodobnie na niego :) pozdro ;) PS - moj SE K750i smiga, ze az milo :D |
Cytat:
Ale nie tylko Nokia produkuje telefony ;) A jakoś do TAK - TAK nie mam przekonania - nie wiadomo kto nawet w tej firmie rządzi itd. - coś jakoś mnie to lekko odrzuca. A ceny na początek wcale nie mają najlepsze. A z tych dwóch to co wybrać ?? I może ktoś powie coś o Siemens'ach, a szczególnie tym modelu A65 ?? ;) ro29 |
Jeśli ma to być pierwszy telefon GSM :) to zdecydowanie Nokia. Jest tam proste menu więc nawet poczatkujący się połapie. Jeśli może być czarnobiały wyświetlacz to polecam model 6510 za ok 120-150 zł, mały ale za to z GPRS i IRDA. Jeśłi coś z kolorowym wyświetlaczem to na Allegro widziałem nowe Nokie 3100 za 199 zł z gwarancją 24 miesiące. Aha jeśli zaś chodzi o starter to polecam taktak. Sam kupiłem u Tej Pani startery TT jakiś tydzień dwa temu i od 5 lutego będzie na nich aktywna taryfa Happy taniej po 8 miesiącach czyli rozmowy poza sieć za 59 gr sms 16 gr, a wewnątrz sieći + Heyah + stacjonarne można wykupić pakiet bez limitu czasowego (plus i orange 30 dni) gdzie minuta kosztuje 29 gr a sms 7 gr. Polecam
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17. |