![]() |
Za gorąco, źle, za zimno, źle, no to tylko Wyspy Kanaryjskie zostają.
|
Nie no, a chacie jest dobrze. Udaje się nocami schodzić do akceptowalnych temperatur. Teraz przy uchylonych oknach (kilku znaczących) mam 22,6. Da się spać bez przykrycia.
|
Nie tyle źle, co nietypowo :> Zdecydowanie mi pasuje taka pogoda, jak mi się zrobi zimno, to zawsze mogę przymknąć okna albo nawet wleźć pod kołdrę. Owszem, na gorąco wymyślono klimatyzację, ale to taki półśrodek, zużywanie energii żeby się pozbyć nadmiaru energii.
|
Temperatura podchodzi pod 17 stopni. A oprócz tego, oczywiście, leje.
|
Jest o kilka stopni za dużo, ale to czepianie się, Więc jest idealnie.
|
No i jak z tymi upałami ? bo u mnie coś nie widać :)
|
Upału to nie było, jakieś 25, ale to było upierdliwe 25.
|
Piękna burza wczoraj była ;) Dzisiaj przynajmniej da się żyć, wczoraj powietrze można było siekać jak cebulkę :P
|
U mnie od dwóch dni przed południem skwar, po południu i dalej jeśli nie burza, to przynajmniej silne ochłodzenie i deszcz. Obecnie 16 stopni i leje od jakichś czterech godzin. A wszystko wskazuje na to, że jutro jak zacznie padać, tak skończy w czwartek po południu.
Słowa złego na to nie powiem, susza hydrogeologiczna może choć o włos zelżeje, a mi ogórki pięknie obrodzą :fiu: |
Dzisiaj byliśmy w suchym, sosnowym lesie w podwarszawskim Józefowie, upał nie istniał, nawet nie było czuć, że jest za ciepło, no chyba, że na słońcu ktoś się uparł być. Dodatkowy plus takiego lasu, to praktycznie zero gryzących robali, a wieczorem zapach żywicy... :)
|
U mnie jak zapowiedzieli tak mam , około 12-14 stopni i deszczowo
|
Też mam 14. A padać jak zaczęło w nocy, tak nadal pada, chwilami ostro.
|
U mnie jeszcze 26, ale ta fala już się do mnie zbliża :spoko:
|
Dzisiaj było wreszcie przyjemnie, nie +30 od rana jak przedtem. Taka pogoda mogłaby być przez całe wakacje.
|
No i leje temp około 12 stopni
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:57. |