![]() |
Cytat:
@ Arepo To też jest dla mnie istotnym elementem całej tej sprawy - jak ludzie za tym stojący mogą rano spojrzeć na siebie w lustrze.. Studiuję marketing, znam się na socjotechnikach, studiowałem metody sprzedaży i wpływania na konsumentów i posiadam pewną wiedzę, którą potrafiłbym wykorzystać w identyczny sposób. Ale nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to rzeczywiście robić. Oszukując innych ludzi w celu własnego zysku?! ps. Robiłem też swego czasu projekt mający na celu udowodnienie możliwości manipulacji przy sprzedarzy sprzętu komputerowego. Było to jeszcze zanim powstała omawiana tutaj firma, a badania przeprowadzałem między innymi na forum. Poszukam tego i może tu jako ciekawostkę umieszczę. Bo wnioski z badań były jednoznaczne.. |
nie slyszysz po raz ostatni i tego mozesz byc pewien bo zostalo jeszcze dobrych kilkaset tysiecy ludzi nie majacych komputera badz majacy jakis stary lub tez bardzo stary a nie majacy pojecia o sprzecie komputerowym i sadze ze jeszcze bardzo wiele osob sie da nabrac na ten "superkomputer"
NIESTETY a jak to ukrucic? np niech napisze kilka osob z tym samym problemem czyli firma komputery sp zoo do kolejnej gazety a nie tylko wyborczej np rzeczpospolita lub tez wprost bo oni chetni pisza o takich rzeczach |
Witam
Również kilka dni temu znalazłem tą ulotkę w skrzynce pocztowej, naturalnie z adresem sklepu w Gdyni. Słyszałem już dużo wcześniej o tej firmie i ulotka w przeciągu kilku sekund znalazła się w koszu. Obecnie sprawa nie szokuje mnie już tak bardzo jak za pierwszym razem. Co jakiś czas pojawiają się kolejne doniesienia o przestępczej działalności tej firmy, a ja nie jestem w stanie uwierzyć jak to jest możliwe, że nikt jeszcze tego nie ukrócił. Na stronie uwagakomputery.pl w TYM miejscu jest artykuł z Komputer Świata, w którym niejaki Mariusz Modzelewski po prostu urządza sobie kpiny z odpowiedzi na zadawane mu pytania i jeszcze rysuje świetlaną przyszłość, która czeka jego firmę - Komputery. Ciarki po plecach przechodzą. Na szczęście jest tam także napisane, że sprawą już interesuje się kilka Urzędów chroniących prawa konsumenckie i miejmy nadzieję, że rozwiążą sprawę raz na zawsze. Nie wiem jak można żyć z pieniędzy zdobytych w taki sposób, ten człowiek nie ma wstydu. Dziwię się jednak ludziom, którzy podpisują z nimi umowę. Nie wyobrażam sobie, że ktoś kupuje w naszym kraju sprzęt za parę tysięcy złotych nie mając o tym zielonego pojęcia. Nie wyobrażam sobie, że idzie tylko do jednego sklepu i nie kalkuluje dokładnie wszystkich kosztów. Nie wyobrażam sobie, że wierzy, iż dostanie w prezencie urządzenia warte kilka tysięcy (np.: cyfrowa kamera video) za darmo !. Oszustwo jest tutaj przecież tak bardzo widoczne, że aż kłuje w oczy. Nie mówię tutaj tylko o aspektach technicznych sprzętu, ale o samej umowie i otoczce jaka jej towarzyszy. Każdy, kto choć raz podpisywał ***8222;świadomie***8221; jakąś umowę od razu by stamtąd uciekł. Mam nadzieję, że po raz ostatni słyszę o tej rynsztokowej firmie, która powinna już bardzo dawno temu zniknąć z naszego rynku, a właściciel ponieść wysokie konsekwencje swoich czynów. pozdrawiam |
Cytat:
a jaką widać perfidię na emerytów skierowaną - linie autobusowe podane i co trzeba zabrać, praktycznie zero wymagań, emeryt tłusty kąsek - roboty nie straci :fiu: a sporo emerytów z nudów kupuje komputery :taktak: a i jeszcze wśród tekstów wyróżnia się jeden: PODŁĄCZENIE DO INTERNETU ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
owszem nie kazdy musi sie znac na wszystkim a w tym przypadku na komputerach...ale zawsze mozna wziasc wykaz czesci i isc do innego sklepu prawda? sama umowa gdzie wyraznie widac juz oszustwo gdyz twoj podpis praktycznie pozbawia cie prawa do jakichkolwiek roszczen zeruja na ludzkiej glupocie co juz na samym poczatku tej dyskusji napisalem ludzie w naszym nie czytaja co podpisuja i takie sa potem finaly takich akcji |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
lol ale sobie pogrywaja :/
a ludzie daja sie nabierac.... a co do laptopa to prezentacja fajna ale rzeczywiscie nigdzie nie ma danych technicznych |
A tak z ciekawosci wyslalem do uwagi z TVNu 3 linki (2 firmowe tego wlasciciela i ten jeden ostrzegajacy). Zobaczymy czy sie zainteresuja.
|
:| ehh
|
właśnie znalazłem w skrzynce ulotkę z tej serii
http://img373.imageshack.us/img373/4...tery7ze.th.jpg najciekawsze jest dobrze schowane http://img373.imageshack.us/img373/2...erta6ly.th.jpg ta ulotka to typowy przykład naciągania zgodnie z prawem. z lewej maksymalna konfiguracja z prawej minimalna rata - rata za co i na ile czasu? na rok czy 30 lat? płacona co miesiąc, tydzień czy codziennie? kpina. |
Za prezentacje mają u mnie 5+ ale za ilość danych o komputerze -1. W ten sposób super komputerem można nazwać np pentium 100MHz... wystarczy go włożyć w ładną obudowe. Zresztą obudowa pewnie lipna i nawet nie leżała koło Chefteca itp ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |