Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

DarkSlide97 07.01.2015 15:39

http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...t,t,id,tm.html

To jest przyszłość. Jak widać dzięki tym złym torrentom co tylko bandyci z nich korzystają ktoś się jednak wzbogacił. Tylko hieny z wytwórni boli że nie dostały na nowy jacht :rotfl:

andrzejj9 06.01.2015 20:28

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1308859)
Przeczytal kto kolwiek oryginalny artykol z gazety a nie polskie mierne tlumaczenie ? nie rozchodzi sie o to czy chciala ratowac kaczki bo postapila wlasciwie sprawa rochodzi sie o to w jaki sposob to zrobila zatrzymala sie na srodku autostrady BEZ swiatel awaryjnych bez oznakowania zagrozenia i dlatego zgineli ludzie przez jej glupote i za to otrzymala wyrok skazujacy , bo powinna zatrzymac sie na pasie wylaczonym z ruchu ubrac kamizelke wlaczyc awaryjne oznakowac zagrozenie i dopiero ratowac swiat i kaczki .

A ty przeczytałeś o ile motocyklista przekroczył prędkość? Jadąc przepisowo miałby zdecydowanie więcej czasu na reakcje.

Oczywiście, że ona zrobiła źle/głupio, ale nie tylko to przyczyniło się do wypadku (co nie znaczy, że ją to w pełni usprawiedliwia - nie usprawiedliwia).

Jarson 06.01.2015 17:19

Zaraz zaraz, przecież zrobiła to co większość (nie wszyscy) ekologów... Zabrała się za ratowanie zwierzątek nie zastanawiając się przy tym, czy nie zaszkodzi znacznie bardziej ludziom...

Osobiście znam tylko jedną osobę zaangażowaną na całego (czytaj - żyjącą z tego) w ekologię, która nie robi tego albo a) dla swojego własnego, osobistego zysku lub b) bezmyślnie, nie patrząc, czy forsowane rozwiązanie nie szkodzi aby bardziej ludziom niż przynosi zysku "przyrodzie". Kurcze, jakie ta osoba ma fajne pomysły, które naprawdę można wdrożyć, w przeciwieństwie do pomysłów "zróbmy wielką drabinę na Marsa, żeby wynieść się z Ziemi i nie przeszkadzać Matce Naturze; a drabina nie rakieta dlatego, że przy starcie każdej rakiety ginie 17 komarów, a warstwa ozonowa wzbogaca się o kolejną dziurę o średnicy 6,597 metra"...

misiozol 06.01.2015 14:33

Przeczytal kto kolwiek oryginalny artykol z gazety a nie polskie mierne tlumaczenie ? nie rozchodzi sie o to czy chciala ratowac kaczki bo postapila wlasciwie sprawa rochodzi sie o to w jaki sposob to zrobila zatrzymala sie na srodku autostrady BEZ swiatel awaryjnych bez oznakowania zagrozenia i dlatego zgineli ludzie przez jej glupote i za to otrzymala wyrok skazujacy , bo powinna zatrzymac sie na pasie wylaczonym z ruchu ubrac kamizelke wlaczyc awaryjne oznakowac zagrozenie i dopiero ratowac swiat i kaczki .

basia21 06.01.2015 13:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1308828)
Zasada dwóch sekund polega na tym, że to ona zrobiła, nie powinno mieć znaczenia. Jedziesz w takiej odległości i z taką prędkością, żeby móc zareagować na wszystko - łącznie z nagłym zatrzymaniem.

Właściwie odpowiadałam Edowi. Niepotrzebnie kliknęłam odpowiedź z cytatem.

andrzejj9 06.01.2015 07:54

Cytat:

Napisany przez basia21 (Post 1308748)
Dziewczyna zadziałała pewnie impulsywnie. Ja też kiedyś zbierałam z jezdni psa. Co prawda nie z autostrady, ale jechałam dość ruchliwa ulicą. Czy spojrzałam w lusterko, co dzieje sie za mną (?!) Sama nie wiem. Patrzyłam, jak przejeżdża nad nim jeszcze ogromna ciężarowka. Nawet nie zwolniła. Leżał na przeciwległym pasie. Kolejny samochód już się zatrzymał. O dziwo! Też baba! Co mnie zdziwiło, stał sznur aut i nikt nie zatrąbił. Psiak jest u mnie do dziś, choć weterynarz na gwałt chciał go uśpić, bo miał połamana miednicę.

Zasada dwóch sekund polega na tym, że to ona zrobiła, nie powinno mieć znaczenia. Jedziesz w takiej odległości i z taką prędkością, żeby móc zareagować na wszystko - łącznie z nagłym zatrzymaniem.

basia21 05.01.2015 21:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1308741)
"Ciekawa" sprawa. Jak się czyta, to wina kobiety wydaje się ewidentna, ale.. no właśnie - nie tylko jej. Ona zrobiła głupio, ale mimo, że to jest autostrada, to nie zwalnia to nikogo od jazdy z prędkością, która umożliwia reagowanie na rózne wydarzenia (zasada 2 sekund itd.). A przekroczenie przez motocyklistę prędkości o około 50% zdecydowanie było bez wpływu na to, co się stało..

Trudna (i tragiczna) sprawa..

Dziewczyna zadziałała pewnie impulsywnie. Ja też kiedyś zbierałam z jezdni psa. Co prawda nie z autostrady, ale jechałam dość ruchliwa ulicą. Czy spojrzałam w lusterko, co dzieje sie za mną (?!) Sama nie wiem. Patrzyłam, jak przejeżdża nad nim jeszcze ogromna ciężarowka. Nawet nie zwolniła. Leżał na przeciwległym pasie. Kolejny samochód już się zatrzymał. O dziwo! Też baba! Co mnie zdziwiło, stał sznur aut i nikt nie zatrąbił. Psiak jest u mnie do dziś, choć weterynarz na gwałt chciał go uśpić, bo miał połamana miednicę.

revolver0 05.01.2015 21:18

Tutaj jest ważną kwestią prędkość auta i odstęp, oraz czy ona nagle zahamowała?

andrzejj9 05.01.2015 21:13

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1308728)

"Ciekawa" sprawa. Jak się czyta, to wina kobiety wydaje się ewidentna, ale.. no właśnie - nie tylko jej. Ona zrobiła głupio, ale mimo, że to jest autostrada, to nie zwalnia to nikogo od jazdy z prędkością, która umożliwia reagowanie na rózne wydarzenia (zasada 2 sekund itd.). A przekroczenie przez motocyklistę prędkości o około 50% zdecydowanie było bez wpływu na to, co się stało..

Trudna (i tragiczna) sprawa..

ed hunter 05.01.2015 20:45

Powinna jeszcze mieć przeszczep mózgu, od kaczki.

revolver0 05.01.2015 20:31

Ciekawe.... Chciała ratować kaczki. Zabiła dwie osoby

ed hunter 05.01.2015 18:49

Szok. Pół wieku żył z kawałkiem auta wrośniętym w ramię

Cytat:

W 1963 roku Lampitt prowadząc swojego nowego Forda Thunderbird***8217;a zderzył się czołowo z ciężarówką. Wypadek miał tak koszmarny przebieg, że początkowo świadkowie byli pewni, że kierowca osobówki zginął na miejscu. Arthur miał jednak ogromne szczęście. Po przewiezieniu do szpitala okazało się, że najpoważniejszym urazem było złamane biodro.

Przez kolejnych 41 lat Arthur Lampitt wiódł szczęśliwe życie zapominając o wypadku z 1963 roku. Dopiero w 2004 roku, gdy udał się do pobliskiego sądu, bramki bezpieczeństwa wykrywające metalowe przedmioty wszczynały alarm za każdym razem, gdy mężczyzna przez nie przechodził. Dokładniejsze sprawdzenie wykrywaczem metali wykazało, że w ramieniu mężczyzny musi tkwić jakiś metalowy przedmiot.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ie,nId,1583760

@joujoujou, Ahmed znalazł te nożyczki? :>

ed hunter 04.01.2015 09:58

Z tuneli pod Wisłą leje się woda i nie bardzo chyba wiedzą co z tym zrobić, ja bym zawrócił Wisłę kijem. :szczerb:

Wawelski 03.01.2015 23:33

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1308394)
"Thudno dziś podać konkhetny tehmin otwahcia II linii metha" - przyznała Hanna Gronkiewicz-Waltz w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

Jak ładnie któryś kabaret pojechał "Hanka wygrała wybory i od razu zabrała się do solidnej roboty. Najpierw przesunęła termin oddania metra". Syzyfowa praca? Znowu się napracowała, żeby przesunąć?

Patrix 03.01.2015 20:55

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1308394)
"Thudno dziś podać konkhetny tehmin otwahcia II linii metha" - przyznała Hanna Gronkiewicz-Waltz w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

Dla przypomnienia mem:

http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...s-56972674.jpg

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32.