Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

ed hunter 13.09.2012 19:54

Kraśko właśnie powiedział w telewizorze, że ma dobre informacje, bo gaz nie podrożeje, a benzyna nie będzie po 6 złotych, do końca roku, ale co tam, lemingi usłyszały, że się poprawia. :rotfl:

legion 13.09.2012 19:56

no to własnie poprawa lepiej juz byc nie moze :D propaganda dzwignia nastroju spolecznego :D

pali 13.09.2012 20:08

Piotr Kraśko - wróg rydzykowego pisiora

Prezesik 14.09.2012 16:23

UOKiK zgodził się na połączenie "n" z Canal +

Jabba the Hutt 15.09.2012 07:45

http://muzyka.dziennik.pl/news/artyk...a-swiecie.html

pali 15.09.2012 12:49

Mickey Mouse Hamas

A tymczasem jak sobie w radio słucham izraelscy politycy zaczynają mocno wykorzystywać marcowy sondaż, z którego wyszło że ponad połowa Izraelczyków jest za nalotem na irańskie instalacje nuklearne.

Zetoxa 16.09.2012 10:59

polecam bardzo artykuł z RP o nieznanym wielu Polakom, wrześniu 39 na Kresach:czytaj:
http://www.rp.pl/artykul/774489,9317...sach-.html?p=1

Zetoxa 17.09.2012 11:37

O budowaniu bram powitalnych dla krasnej armii słyszałem i czytałem,
robili to przede wszystkim komuniści i Żydzi (choć ci drudzy raczej w mniejszości),
ale o burzeniu tych bram przez Wojsko Polskie nie słyszałem :spoko:
biedna Polska próbowała walczyć z rebelią na Kresach i chwała jej za to,
że próbowała :spoko:

ed hunter 17.09.2012 11:48

Niestety biedny Żyd i komunista, to w tamtych czasach prawie to samo. :]

Kogoro 17.09.2012 17:58

Cztery miesiące bez internetu. Sąd: to niesprawiedliwość cyfrowa

Podoba mi się termin - niesprawiedliwość cyfrowa.

sobrus 18.09.2012 07:55

W Polsce jest wielka niesprawiedliwość cyfrowa :(

ed hunter 18.09.2012 11:12

W Polsce jest przymusowa telewizja cyfrowa, której mieszkańcy gór nie odbiorą w dużym procencie przypadków, a właściwie, to mieszkańcy dolinek, którzy nie widzą nadajnika, analogowa jakoś z odbić szła, z cyfrową będzie bryndza.

sobrus 18.09.2012 11:21

Skoro już poruszyłeś ten temat to Nka niedługo przestanie istnieć.
Musze poszukać innej "obowiązkowej" platformy, bo przecież na satelicie TVP, TVN, Polsat i reszta kanałów "premium" - są kodowane.
Jedyna niekodowana stacja to chyba TV Trwam.

To bardzo ważne żeby kodować reklamy i telewizję publiczną. Jeszcze jakiś pirat mógłby je obejrzeć za darmo. :taktak:

:sciana:

Prezesik 18.09.2012 11:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1222701)
W Polsce jest przymusowa telewizja cyfrowa, której mieszkańcy gór nie odbiorą w dużym procencie przypadków, a właściwie, to mieszkańcy dolinek, którzy nie widzą nadajnika, analogowa jakoś z odbić szła, z cyfrową będzie bryndza.

Typowe czarnowidztwo. Jeszcze coś do końca nie zostało wdrożone, a już się mówi, że na pewno nie będzie dobre.

Ja znam jedynie przypadki gdzie cyfrowy sygnał poprawił jakość odbieranego sygnału. Choćby u moich rodziców. Analogowo nie dało się oglądać. Dlatego założyli talerz.
Teraz na tej samej antenie, na której poprzednio nic nie działało wszystko śmiga idealnie. Sygnał jest na 100%

To samo u wujka, który mieszka w Sudetach. Dookoła tylko góry. Analogowo nic nie działało. Teraz "jest idealnie". Cytuję jego słowa, bo sam tego na oczy nie widziałem ;)
Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1222703)
Skoro już poruszyłeś ten temat to Nka niedługo przestanie istnieć.
Musze poszukać innej "obowiązkowej" platformy, bo przecież na satelicie TVP, TVN, Polsat i reszta kanałów "premium" - są kodowane.
Jedyna niekodowana stacja to chyba TV Trwam.

To bardzo ważne żeby kodować reklamy i telewizję publiczną. Jeszcze jakiś pirat mógłby je obejrzeć za darmo. :taktak:

:sciana:

Ale że co? Telewizja publiczna nie jest kodowana. Wystarczy zwykła antena do odbioru. A kanały premium, że są kodowane, to co w tym dziwnego?
Dlatego właśnie są premium. Chcesz oglądać - płacisz. Nie chcesz - nie płacisz.

W tych wszystkich platformach najbardziej mnie denerwuje, że trzeba wybierać konkretny pakiet i płaci się za wszystkie programy. Wolałbym sobie wybrać różne kanały, które oglądam i płacić tylko za nie.

sobrus 18.09.2012 11:56

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1222714)
Ale że co? Telewizja publiczna nie jest kodowana. Wystarczy zwykła antena do odbioru. A kanały premium, że są kodowane, to co w tym dziwnego?
Dlatego właśnie są premium. Chcesz oglądać - płacisz. Nie chcesz - nie płacisz.

TVP na satelicie jest FTA? O zwykłej antenie nie mówię, bo u mnie nie odbiera (dolinka). A TVN albo Polsat i inne takie też można dostać z satelity za darmo?
Napisałem "premium" w cudzysłowiu bo to są programy które powinny być dla każdego za darmo, a tymczasem są kodowane i dostępne jedynie na płatnych platformach.
Spójrz na stacje niemieckie. Na satelicie jest ich zatrzęsienie - każda za darmo. A z polskich chyba tylko Trwam i TV Polonia ...

Premium to dla mnie Canal+ albo HBO. Płacę - to chce widzieć za co (brak reklam itp).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:08.