![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 60139 |
Straszył taksówkarza atrapą pistoletu i został posłem:
http://forumprawne.org/prawo-karne/6...-wolnosci.html Ktoś orientuje się który to gagatek? |
Ta firma to tylko ze starymi grami na Amigę mi się kojarzy. :D
|
Sie zobaczy :>
Nie podoba mi się design, wygląda jakby sieć była skierowana do młodych deebili kul lajcik fejsbuk moja paczka @sklep a wystarczy otworzyć cennik żeby od razu zauważyć, że SMSy i internet mają droższy niż w Play fresh sprzed 3 lat. Zasięg też nie robi dobrego wrażenia - obsługuje chyba tylko nadajniki Play. |
to co, przenosimy się z Pleja do Virgin :taktak:
|
Oczywiście że nie warto. Przecież inni będą musieli zareagować.
Ciekawe co powie Play na wiadomość, że nie jest już "super-świeży-cool", tylko dołączył do grona "drogich skostniałych staruchów ze słabymi ofertami" :> |
Cytat:
Nie warto się od razu rzucać... |
Nowy operator komórkowy już działa!
http://virginmobile.pl/ całkiem fajna i konkurencyjna oferta :taktak: |
proponuję utworzenie
Ochotniczej Rowerowej Milicji Obywatelskiej ale ścieżki zdrowia z pałami to raczej ci, co stali gdzie indziej |
na kazdej ddr powinien stac pan z pala i odpowiednio informowac delikwentow ;-)))
|
ty wstrętna małpo, :P
ja często chodzę dróżkami rowerowymi bo to asfalt, a nie pokrzywiona kostka. |
dzisiejszy dzien rozpoczal sie sku...ale
ale humor mi poproawil wybitnie fakt, ze dzieki mnie trzech lemingow (pieszych na drodze dla rowerow) dostalo kwity po 50zl bo akurat szedl patrol...ktory nie wiedzial, ze to wykroczenie az im nie powiedzialem... |
Trochę się nie zgodzę. Zysk brutto też stanowi podstawę do obliczenia podatku. :D
O dochodach częściej się mówi w przypadku DG czy gosp. dom. Zysk jest tym samym, ale częściej w odniesieniu do firm. Sens jest ten sam. Mi chodzi o zasadę ogólną, bez wkraczania w podstawy rachunkowości. Jeśli już mówisz o wartościach netto i brutto to rozróżnia się dochód/zysk brutto (przed opodatkowaniem) i dochód/zysk netto (po odliczeniu podatku). Mamy jeszcze zyski kapitałowe, nadzwyczajne, operacyjne itp. itd. Można przyjąć, że w artykule posługując się terminem "dochód" nie podali precyzyjnie o co chodzi i można domniemywać, że chodzi o to, co firma zarobiła. Jeśli by napisali "zysk operacyjny" to wtedy wiadomo, że jeszcze trzeba od tego "trochę" odliczyć. Jeśli to "zysk normalny" to można przyjąć, że firma się nie rozwija... itp. Mogłem też coś popieprzyć, na studiach miałem to parę lat temu... a łeb odwykł od ekonomicznych terminów. Zawszę mogę pomęczyć drugą połówkę, ona jest na bieżąco i ma do tych tematów talent. :mruga: |
trochę się nie zgodzę :nie:
Dochód, czyli zysk brutto Dochód jest to różnica między przychodami a kosztami. Stanowi on podstawę obliczenia podatku. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:38. |