![]() |
|
LOL :D
ehh, Ameryka... dlaczego mnie to nie dziwi?? :D http://fakty.interia.pl/ciekawostki/...kojota,1017655 |
Rewolucja na uczelniach - studia b***281;d***261; p***322;atne
http://wiadomosci.onet.pl/1648726,11,item.html |
ciekawe ile os***243;b zrezygnuje ze studi***243;w skoro wszystkie, nawet dzienne b***281;d***261; p***322;atne?
...***380;e niby kredyt?! i na dzie***324; dobry ***322;adowa***263; si***281; w to g***243;wno... :glupek: |
w innych krajach jest platne i jest dobrze....
darmowe dla tych gdzie dochod w rodzinie bedzie nizszy niz iles tam i bedzie git |
Cytat:
Najlepsze szkoły i dzisiaj są już płatne. Pozostałe w większości na dodatkowe opłaty nie zasługują. Tak przynajmniej ja to widzę i jeśli za wprowadzeniem opłat nie pójdzie ścisłe określenie pewnych standardów kształcenia, to jestem - przynajmniej na teraz - temu pomysłowi przeciwny. |
Cytat:
taaaa... tylko zalozmy ze mam 550pln na osobe, wiec sie nie ***322;apie, moje siostra ttez studiuje, oboje za miejscem zamieszkania, nawert najblizsza uczelnia i co wtedy ?? Nie studiuje bo mnie nie stac..., albo ja albo siostra... We***380; teraz op***322;a***263; akademik (250) Wyzywienie niech bedzie 150 (zupki chinskie) ksero druk (sprawka, instrukcje do labolatoriow itp) 50 bilet do domu i z domu 50 (raz w miesiacu jade) bilet miesieczny 50pln + materia***322;y luksusowe ;): telefon 30pln, internet 30pln no i jeszcze studia..... i teraz rachunki w domu i zycie poch***322;ania ok 1100 ( z 2200pln) i co wtedy. Ani stypendium socjalnego, ani zaplaty za studia, jedynie marne naukowe.... wiec sory, ale wtedy nie bedzie rownych szans... bo dzis kogo stac to idze na p***322;atne, kogo nie to na dzienne... Boli mnie to bo gdybym musia***322; p***322;acic za studia to musialbym chyba z nich rezygnowac... a wydatki ktore mam znacznie przewyzszaja podane... moze ze wzgledu na chec nauczenia sie czegos wiecej (ko***322;a naukowe i zwiazane z nimi wydatki ok. 150-200 miesiecznie), samorzad -ok 100 (rachunki za telefon), Studiuje na 2 kierunkach ( jedstem na politechnice od 8 rano do 20 wieczor) z bursy.akademika wychodze ok 7 wracam o 21, jeszcze musze miec czas na nauke (sprawka, nauka instrukcji), a do tego mam jeszcze czas na jakas prace, coprawda przy komputerze, ale zawsze jaki***347; grosz (moze 300 moze 400 czasem sie uda wiecej na miesiac.. ), ale i tak wychodze na 0.... jedyne co mam do przodu to praca na wakacjach, za pieniadze z ktorej moge sobie cos zakupic (ubrania, buty itp) To byla moja sytuacja, ale czy wy myslicie ze jestem jeden, sam... nie wielu jesrt takich jak ja... i to odemnie z roku nawet.... popadaja w d***322;ugi bo nie maja jeszcze stypendium socjalnego (w grudniu dostaja za 3 miesiace - zabiera i tak polibuda bo najczesciej za akademik olaty wniesione tylko w czesci) wszyscy jestesmy abstynetami(chyba ze ktos stawia ;)) ... imprezy sie omija... bo to kosztuje.... wiec nie dziwcie sie ze nie popieram tego.... wogole.. |
System Windows ma 22 lata
|
Cytat:
|
czy z tym pomyslem PO wyskoczylo teraz?
a studenci na nich i tak glosowali... |
teraz ka***380;dy d*e*b*i*l* ko***324;czy studia. PO zmianach b***281;d***261; ko***324;czy***263; bogaci d*e*b*i*l*e i inteligentni o w***322;a***347;ciwych POgl***261;dach. inni nie zobacz***261; kredytu.
|
tak, a reszte niedoszlych studentow zamkna w kolchozach
|
S***281;dzia aresztowa***322; wszystkich obecnych na sali s***261;dowej...
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...a-sali,1018667 LOL... Ameryka... i wszystko jasne :D |
Cytat:
|
ja bym im jeszcze spalowal i skonfiskowal komorki ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06. |