![]() |
Poziom rynku się podniósł a na giełdach spadki, bo rating USA obniżyli :/
|
Cytat:
kiedy powstawał (XIII, XIV wiek) wchodziło się do kościoła schodami w górę, dziś schodami w dół. Poziom Rynku urósł ponad 2 metry w tym czasie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wprowadzą super wysokie mandaty i policja zacznie brać w łapę na całego, by żyło się lepiej. Wszystkim. :]
|
Ale były :) Ktokolwiek się bogaci - mandaty chyba nie do tego służą.
|
Gminnych fotoradarów już nie ma.
|
@ed
u mnie w miescie znam 3 miejsca, gdzie radiowozu nie widac, a ktore sa zgloszone jako miejsca gdzie moga stac a ludzie sobie nic z tego nie robia zeby bylo smieszniej, jedno od drugiego jest oddalone o 100 metrow, trzecie jest po drugiej stronie ulicy. nie wiem co sie stalo z fotoradarem przenosnym, chowali go w krzakach a 200m zatrzymywali, do radiowozu i od razu foteczka na ekranie z predkoscia. nie zakazali czasem tego? co do karania kwota zalezna od zarobkow to ok ci co maja niech bula wiecej. ale jak to sprawdzic? @patrix mamy tak glupie prawo, ze gdyby tego nie ujawnili to i tak by ktos szczekal. tak zle i tak nie dobrze @sobrus pieniadze z mandatow policji ida do urzedu wojewodzkiego, nie do gminy. do gminy ida ze strazy miejskiej i gminnych fotoradarow. @andrzej nie trzeba informowac, ze sie kogos nagrywa, to sie tyczy tylko rozmowy telefonicznej. |
Cytat:
|
Cytat:
w dzisiejszych czasach, zaraz po urodzeniu się, najlepiej od razu dwuletnią. |
Takie czasy-kiedyś mówiono ''czy się robi czy się leży.....'' :D teraz wyścig szczurów jest trzeba być solidnym, młodym i posiadać praktykę k***a W POlicji tak samo - trzeba mieć wyniki.
|
To nie jest źródło dochodów policji, chyba że lewizny.
To idzie na Urząd Miasta czy jakoś tak, czyli w studnię bez dna. Oni dostają z góry wytyczne - kosić ile wlezie, najlepiej w miejscach gdzie nikt się nie spodziewa. Budżet w ciągłej potrzebie k***a |
A po co normalnym ludziom takie plany? Komu oni chcieli prezent zrobić? *****e.
Co do łapania z ukrycia to ok, ale jak przestanie to być źródłem dochodów policji. Bo niestety u nas łapią w idiotycznych punktach, zamiast tam gdzie naprawdę potrzeba. Ja właśnie tak dostałem mandat gnająć 84km/h w prawie że szczerym polu na odcinku prostym i pustym po horyzont. Oj nałapali tego dnia nałapali, aż pobocze było rozjeżdżone. I nawet wcale się z tym nie kryją, że to po prostu dobry zarobek dla gminy. Dlatego oczywiście dostałem maksymalną przewidzianą przez taryfikator karę pieniężną. Wszystko fajnie, ale jak tego samego dnia widziałem paru wariatów w drogich furach wyprzedzających "na czołowe zderzenie", to policji jakoś nie było. Woleli siedzieć w polu w krzakach z suszarką. Mój brat też będzie miał teraz sprawę w sądzie, bo policjant próbował mu wmówić że przejechał na czerwonym. Sęk w tym że brat jechał w ogóle z innego kierunku. Nawet drugi funkcjonariusz nie był przekonany co do winy, ale że niższy stopniem to siedział cicho. Cham nie dał za wygraną, wkurzył się bo brat sie nie przyznał, spisał brata z żoną (bo miała uwagi - a więc przeszkadzała funkcjonariuszowi) i będzie sprawa w sądzie. I jeszcze pyskował prostak. Dopóki policja będzie tak działać, to masakra. Chyba nie po to są żeby się ich bać? |
Cytat:
To ja się zapytuję, po czyjej stronie stoi teraz nasz kraj ? Cytat:
Cóż... głupota nie boli :ysz: --- To wszystko to wina tych ludzi, którzy stanowiska obsadzili tzw. "specjalistami" - wiele ich teraz... |
Ja tam jestem za większymi karami jak i również fotoradarami i ''łapania z ukrycia'' sam rzadko przekraczam 100/h przeważnie jeżdżę 90ką - mi się nie spieszy- do pracy/z pracy jadę ok.15min. i a jak zajmie mi to więcej to nie ma tragedii :D prawko mam 21lat samochodem najszybciej jechałem 130/h a MZką 250ETZ zamknąłem licznik k***a
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |