![]() |
Cytat:
|
Cytat:
i? tego co poslal nagranie w eter bym wypier...l na zbity pysk, jak chce sie opierdzielac w pracy to nie niech sie strozowaniem zajmie @ed sek w tym, ze wiekszosc jezdzi sporo szybciej wcale nie majac potrzey sie spieszyc |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem nie powinno być dużo fotoradarów, policja powinna, tak jak na Słowacji, łapać z ukrycia (stara Skoda :)) i mandaty procentowe do zarobków. Na świecie to działa, u nas też by mogło, ale u nas jest PRL Bis. |
Jeżeli pozycja z kasą za mandaty jest w budżecie zapisana to trudno się dziwić że każda z nakładających instytucji musi plan wykonać- dziki kraj za klasykiem z PO bym rzekł:)
|
|
U nas tak dbają o ludzi, że gdyby mogli to by pavulon rozdawali za free jako 'lek na migrenę' :P
|
w sobote bylem na pogrzebie kolegi mojego ojca
w poniedzialek zle sie poczul w pracy, dociagnal do konca dniowki mimo, ze kierownik go odsylal do domu, na drugi dzien poszedl do lekarza, ekg i cala reszta, niy wsio ok, pewnie przemeczenie, L4 do konca tygodnia. w poniedzialek poszedl do pracy, kierownik widzial, ze dalej cos nie tak wiec znow go odeslal do lekarza, baba stwierdzila, ze mu nie da L4 wiec dostal urlop. we wtorek gadala z nim moja bacia, wieczorem byl na rybach, wrocil, zmarl podczas snu. mial 51 lat. co sie stalo to nie wiem, moze robili sekcje, nie pytalem... |
Być może tak będzie, nie wiem to nie ode mnie zależy.
Wina lekarki ewidentna. |
sobrus pozwać ich !:klnie:
|
A ja dalej będę narzekać.
Historia z mojego otoczenia. Mężczyzna źle się poczuł i poszedł do lekarza. Lekarka stwierdziła lekki stan przedzawałowy i odesłała go do domu, że jak się źle poczuje to niech dzwoni do szpitala. Nie doszedł, zmarł na klatce schodowej. Tydzień temu był pogrzeb. Niektórzy nigdy nie powinni zostać lekarzami, a z drugiej strony obecnie szpitale nie mają ochoty przyjmować pacjentów. |
Będę się upierał przy swoim - ten przypadek nie jest inny. :nieee:
============================ A przy okazji - nie narzekać na polską służbę zdrowia - mogło być gorzej, jak w IE. http://www.rte.ie/news/2011/0811/brennant.html 79 letni człowiek zasłabł w domu. Przewieziony na pogotowie przeszedł szereg badań, w tym EKG. Pozostawiony bez należytej opieki zmarł w szpitalu po kilku godzinach. Lekarz badający go w izbie przyjęć (EKG - jw) nie zauważył zawału serca! |
ale ten przypadek jest inny bo...robili od razu kanalizacje, jest wykopane duzo glebiej, nowy poziom jest w jakims celu. bylem zerknac jeszcze raz, podniesione jest celowo na taka wysokosc
|
To normalne - obserwowałem to lata temu w moim rodzinnym Gdańsku - każda przebudowa podnosi poziom. :mruga:
Zresztą to nie tylko przez ostatnie dziesięciolecia - pogadajcie z historykami (nawet nie to - przewodnicy po mieście wystarczą, byle mieli jaką taką wiedzę) w którym miejscu setki lat temu był "oryginalny" poziom gruntu - AFAIR widać to świetnie przy którymś z zabytków na krakowskim rynku. |
no wlasnie nie wiem
choc z drugiej strony to sie tak rzuca w oczy, ze to moze nie byc pomylka...wiec dlatego sie dziwie, po cholere az tyle wyzej |
no dziwne... :hmm:.
To co oni ślepi? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |