![]() |
Dowodem na ich istnienie jest to, ze nie porwali andy'ego jako obiekt... Nie wytrzymaliby, gdyby odpowiadal na kazde pytanie cytujac ich wypowedzi ;-)...
|
@Banana, andy, @all : co do tych obcych form życia i nas samych - wszyscy mamy po trochu rację :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może i to kilka czynności więcej niż wpisanie loginu i hasła z pamięci, ale na pewno bezpieczniejsze bo wątpię abyś potrafił zapamiętać kilkadziesiąt lub kilkaset(zależy ile masz haseł, pinów), no chyba że używasz jednego hasła do wszystkiego... - najgorsze co można zrobić. Kolejnym plusem KeePass'a jest generator haseł, można wybrać jakie znaki mają się znaleźć, jaka ma być długość itp. itd. |
Cytat:
Naprawdę to co robisz ma być wygodniejsze od wpisania po prostu hasła ręcznie? ;) (ja wiem, że dochodzi podstawowa kwestia bezpieczenśtwa i trudności z pamietaniem bardziej skomplikowanych haseł - ale ten opis mnie trochę rozbawił :) ) |
Cytat:
ONI są wszędzie k***a |
"Dowodem na istnienie inteligentnego życia w kosmosie jest to, że się ono z nami nie kontaktuje" ;p
|
Myślicie, że ONI was czytają? :hmm:
Na pewno czytają...może nawet wypisujecie tu (może i ja też) to, co wam każą. To teraz już wiem, przez kogo tak naprawdę, jesteśmy zmanipulowani...i dalej aż boję się domyślać, za czym ONI jeszcze stoją. :sciana: |
@Patrix to jest Twoja ocena. Nie możesz nazwać tego najszybszym rozwojem, gdyż obecnie jedynie (na Ziemi) człowiek wytwarza coś zwanego kulturą i jest zdolny do pracy (bo jak rozumiem to wpisujesz w to pojęcie na czas dyskusji). Możesz stwierdzić fakt, tempa nazwać nie - nie ma skali porównania, by stopniować.
Nie umiem wyjaśnić swoich racji. Przepraszam. |
Cytat:
|
Cytat:
j/w pisałem, jak widzisz nie napisałem, że reszta to zło - w ogóle. :P Zaprzeczysz ? |
"Postacie humanoidalne wymyślono na potrzeby SF,
a jednak nie da się zaprzeczyć, że jest to najefektywniejsza postawa na naszej planecie,(...)" |
Cytat:
Ja napisałem tylko, że my dzięki formie takiej jaką mamy jesteśmy w stanie rozwijać się najszybciej, co zresztą widać... Równie dobrze pod nosem możemy mieć gdzieś życie na innym poziomie inteligencji - zwierzęta, a jak tak to i coś innego czym się żywią. Bakterie mogą żyć nawet w najbardziej wrogim środowisku, w najbardziej niespodziewanych miejscach, bez światła i tlenu... Ja tam klapek na oczach nie mam. |
@andrzejj9 Znane są dość długo bakterie żyjące w gejzerach - zwróć jedynie na poziom skomplikowania tychże organizmów.
@Patrixu daj człowieka do życia w morzu, powietrzu - gdyby ryby/skorupiaki/ptaki itp były złe (tj niedostosowane), dobór naturalny by je zniszczył. Jesteś antropocentrykiem C, H i O i naszej planety. Człowiek nie jest najlepszy na planecie :] Ws podbojów - naturalne jest rozszerzanie swoich wpływów; chyba że jesteśmy zbyt mało wartościowi. |
Cytat:
Cytat:
http://infra.org.pl/fenomen-ufo/ycie...bcy-cudotworcy |
Cytat:
Cytat:
Używam KeePass'a podobnie jak autor w/w wpisu. KeePass u mnie rezyduje w trayu, automatycznie odpala się z systemem i jest w trybie zablokowanym. Wchodzę sobie np. na stronę www.facebook.com zatrzymuje kursor na loginie i wybieram skrót klawiszowy Ctrl+Alt+K po którym pokazuje mi się okno Keepassa proszące o klucz główny do bazy, wpisuje go klikam ok i mam okno główne KeePassa. Naciskam Ctrl+F(uniwersalny skrót do wywołania wyszukiwania) wpisuję facebook i klikam ok. KeePass znajduje mi wpis i teraz mogę: A) Manualnie skopiować login i hasło; B) Wciskając Ctrl+V dokonuje "auto type" na tym wpisie i KeePass przekazuje login i hasło do formularza automatycznie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |