![]() |
Obejrzałem sobie w sobotę relacje z tej szopki i do tej chwili nie mogę otrząsnąć się z niesmaku...
Przede wszystkim to było bodajże 17 spotkanie prezydentów z Europy Środkowo-Wschodniej, a Obama był tylko honorowym gościem tego spotkania. Nawet na oficjalnej stronie prezydenta próżno szukać listy gości, zamiast tego całą notę zapełniają urywki z przemówienia Obamy. Oglądałem jak goście podchodzą kolejno do Obamy, ściskając mu dłoń a komentatorzy w TVN nawet nie mówili kto zacz, bo nie wiedzieli - zastanawiali się na wizji kto to taki. Ewidentnie Obama wystąpił w charakterze gospodarza, a nie gościa, co dobitnie zaakcentował opóźnieniem, aby przyjechać jako ostatni. Organizatorem tego spotkania był oczywiście Sikorski, w którego rękach jest cała polityka polsko-amerykańska, bo Sikorski "zna się". Niestety nie zna się i nie jest traktowany poważnie przez Amerykanów. To karierowicz pisowski, którego kompetencje w polityce z Amerykanami dobrze ilustruje historia, jak pojechał spotkać się H. Clinton - która wyjechała z miasta, zamiast stawić się na umówionym spotkaniu... Jedyne co pokazaliśmy to uniżenie i służalczość, jak w republice bananowej. Pokazaliśmy też, że nie mamy pojęcia co my w ogóle od USA chcemy. Dziennikarze na siłę szukali tematów: gaz łupkowy dzięki któremu będziemy mieli "taniej" - co jest kretyńskim argumentem, nieszczęsne wizy, czyli postawa parobka... Masakra. Tę wizę dostaje każdy bez problemu, kto jedzie tam turystycznie, uczyć się czy do wartościowej pracy. Jeśli jeździ co chwila, to dostaje wizę na 10 lat. W kontekście tego wszystkiego "roboczy diner" Komorowskiego to dla mnie o jedną wpadkę za dużo. Błędy ort. przełknąłem, ale tego prowincjonalizmu nie daruję. Gdyby Gierek publicznie mówił do Breżniewa w języku polskawo-rosyjskim, to lud by ten kraj podpalił. Biedny kraj biednych głupich ludzi. A jedyna krytyka w polskich mediach to obrazkowe historyjki. |
Wystarczy porównać info w mediach naszych i amerykańskich (np.CNN )w których było kilka migawek niespełna minutowych-ja nawet widziałem news z PL na koniec wiadomości brutalnie skasowany reklamą Nokii Communicator :haha:-już mogli chociaż iPhone reklamę odpalić:haha:
Jedyny powód tej wizyty to zbliżające się wybory w USA -i głosy których bardzo niepopularny w USA Barak potrzebuje od Polonii. Padłem z ubawu po deklaracji stacjonowania na stałe pododdziału armii USA na stałe w liczbie 5-ciu żołnierzy(SŁOWNIE PIĘCIU ŻOŁNIERZY) i samolotów 1-(SŁOWNIE JEDEN) raz na kwartał :rotfl::rotfl::rotfl: |
O co Ci pali chodzi? Jak człowiek głody, to i diner wciąć musi, bo się sfokusować nie może. Na pewno potem był krótki brifing, na którym każdy miał swój target, który omówił. Nie wiem czy już media doniosły o tym iwencie, czy gdzieś jest może jakiś kontent? Może gdzieś na hołmpejdżach webów coś jest. Nie szukałem, ale jak zagogluję, to pewnie wylukam.
:/ |
@Patrix wrzucanie samego filmiku bez podania komentarza jest lekko niesprawiedliwe. Chciałbym przeczytać na jakiej podstawie(o ile taka była) ich zatrzymali, na jakiej podstawie wyprosili wszystkich.
Jeżeli chodzi o sam sposób aresztowania to nie wydaje mi się zły, zrobili to bardzo kulturalnie(serio). |
Też oburzony nie jestem (a po niektórych podobnych filmikach byłem). Zrobione to było względnie porządnie.
A tańczący ludzie.. Niby drobiazg, ale zastanawia mnie, czy ci, którzy robią tego typu prowokacje (bo trudno inaczej to traktować) chcieli by, aby w przypadku jakiegoś dziwnie zachowującego się terrorysty służby również nie reagowały, bo przecież nie robi nic złego. Oczywiście trudno podejrzewać, że ktokolwiek z tych tutaj miałby być taką osoba, ale.. na kogo, jeśli nie zachowującego się inaczej niż reszta mają zwracać uwagę służby? |
Cytat:
Link do YT pojawił się tu: http://www.wykop.pl/link/760059/uwag...przestepstwem/ Może takiej "gleby" im nie powinni fundować + skucie, tylko odprowadzić wszystkich "awanturników" z tego miejsca, w większej części sami sobie winni, bo zostali pouczeni, dopiero jak olali pałki to te się za nich wzięły. Druga sprawa, tam policji okazuje się respect, ci goście faktycznie są tam bardzo opanowani i bardzo zdecydowali w działaniach, znają się dobrze na psychologii, jak komu taki ryknie "stop, stand still or I will shoot", to zbój się kładzie sam na glebę, bo wie, że jak nie posłucha to mu rzepkę odstrzelą... (w najlepszym wypadku). Z tego co czytałem, tam ludzie mają dużą wolność, jak nie są na bakier z prawem. Cytat:
Ja bym sobie na tą policję chyba zaczekał... |
Cytat:
I pewnie za złamanie zobowiązania grozi natychmiastowe wyrzucenie z pracy. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023303,...wiadomosc.html |
To już ze 2-3 tygodnie temu o tym pisano.
|
Ritek, kotleta odgrzałeś :sciana:
|
Cytat:
Tuskich cudów ciąg dalszy... miałem i pewnie nie będę mieć :sciana: |
Do roboty jazda!
|
Nie dość, że studia za friko, to jeszcze kasę biorą.
Co prawda też raz byłem na jakichś głupich studiach z budżetu, no ale młody i głupi byłem, wstydzę się tego i postarałem się w podatkach oddać co nie moje. Dla jasności: nauka, studia z budżetu są oczywiście cenne, ale w krajach rozwiniętych społecznie, a nie w kraju kapitalizmu łupanego. Aha, Patrix: satyra polityczna jest fajna, ale gdy służy ona przeciwko jednej stronie, na rzecz drugiej strony, to jest to obrzydlistwo jakich mało. Punkt odniesienia. |
pali, sposób w jaki to zrobiono jest zły, bez vacatio legis !
Jeśli chodzi o moje zdanie - państwówki są, to się na nie chodzi, stypendia są, to się je dostaje i nic nikomu do tego. :P Cytat:
Ironia... a dla nas 'niby' atom nieunikniony... zrobimy to samo co Niemcy, tylko za 15-20 lat. Ciekawe jaki jest ten długodystansowy całkowity profit odejmując koszty przygotowania/zbudowania/wdrożenia/eksploatacji/składowania/wygaszenia/zamknięcia/rekultywacji ... |
No.. w Gadżetomani to mogą o tym pisać..
Ja wiem, że ta decyzja ogłoszona została oficjalnie, ale wiem również, że jest niewykonalna. Przynajmniej na ten moment rozwoju technologicznego. Jeśli Niemcy nie mają w zanadrzu schowanych kilku odkryć na miarę nobla, to takie plany skończą się na.. planach... |
Cytat:
Cytat:
Z Kogoro pogadaj, on w POLITYCE podobne tezy rozwija (w zasadzie nie rozwija, bo nie potrafi uzasadnić...) Gdy mi szok przejdzie, że ktoś tak może myśleć w Europie, w XXI wieku, to dla Kogoro może wytłumaczę, też sobie przeczytasz... No ale przynajmniej jak dla mnie wykazałeś, że studia opłacane z budżetu to złe rozwiązanie. Procent ludzi rozumiejących ideę bezpłatnych studiów jest mniemam pomijalny, a reszta to sępy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:14. |