![]() |
Cytat:
Mocne.. chyba nawet trochę za mocne... Niemniej jako ostrzeżenie - dobre.. niestety... Ale przerażające jest dla mnie czasami jak kruche jest ludzkie ciało.. Spodziewałbym się wstrząsu mózgu, jakiś obić, ale nie czegoś takiego... |
Wyglądało to tak, że rdzeń przedłużony wyszedł raczej bez szwanku (oddychał i połykał) ale miał otwartą twarzoczaszkę, uszkodzoną krtań (możliwe że i gardło i tchawicę). Pływał w syfiastej wodzie, leżał na betonie, stracił w cholerę krwi (pewnie coś jeszcze by się znalazło) - nie wróżyło to dobrze.
Ciekawe są dwie rzeczy: - mózgoczaszka cała (czoło wygląda na nietknięte), - takie złamania kości są bardzo rzadkie (z tego co pamiętam z opisów Łasińskiego). W sumie lepiej dla niego by było, gdyby został uszkodzony rdzeń i zginął na miejscu. A najlepiej gdyby: nie skakał lub trafił do wody. BTW Filmik ma przynajmniej 2-3 lata. |
Też mam wrażenie, że lepiej gdyby zginął na miejscu..
A najlepiej gdyby w ogóle go tam nie było... |
Chińczycy pakują się i sprzątają na A2
Cytat:
|
Sympatycznie będzie. Pewnie te dwa odcinki będą wyglądały jak droga między wioskami bo jej nawet nie ruszą , ale bramki będą działały :D
Żal. A najgorsze jest to , że nigdy się nie dowiemy o co tam poszło... oprócz kasy. bo podobno za pół darmo mieli ją zrobić . |
Chińczycy nie poczuli bluesa, chcieli normalnie wybudować autostradę za normalne pieniądze, a autostradę w Polsce buduje się z piasku, za ciężkie pieniądze. Po 3 latach nie nadaje się to coś już do użytku, ale wiadomo, że lody szybko się topią...
|
I właśnie mi się wydaję, że Chinole nie chcieli kręcić lodów i kombinatorzy, którym kasa poleciała, zaczęli im dokręcać śrubę. O ile na ostatni punkt powinni być przygotowani, o tyle zastanawiam się co z pozostałymi...
Cytat:
|
W Pl buduje się najdrożej w Europie średni koszt samej budowy drogi (koszty jej
zaprojektowania, wykupienia gruntów i koszty pozwoleń itp itd zostawiamy na boku) średnio wychodzi ok.8mln $ za kilometr-w kraju porównywalnym do nas Czechy jest to 1-2 mln $. w Macedonii, 35-kilometrowy odcinek autostrady wybudowany w terenie górzystym, między Skopje a Testovem, kosztował 67 mln dolarów, co daje 1,9 mln dolarów za kilometr.W Niemczech średnio wynosi ostatnio 6-8mln $ za kilometr ale tam mówimy o 6 -pasmowych głównie ostatnio budowanych gdzie mosty i wiadukty bardzo podnoszą koszty. W zasadzie prosto to rozszyfrować dlaczego tak jest. Prywatna firma Bartimpex miała wybudować gazociąg Brenau -Szczecin-kosztorys 150mln Euro., miała już pozwolenie -ale pożegnano ją. Inwestycje przejęła PGNIG- jej kosztorys 1,5 mld Euro-wszystko na temat:ysz: @Kris tak oczywiście |
PGNiG wyceniło kilka razy więcej inwestycję niż Gudzowaty. Wydaje mi się, że powinno być tam 1,5 mld. :mruga:
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Zawiasy... pewnie dlatego, że czarny... powinni go posadzić w pierdlu, poschylałby się po mydełko oduczyłby sie molestowania. |
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...wiecej,1651187
Ciekawe jak w tym roku nam rozegrają te podwyżki ;] W zeszłym roku było jakoś 3-4% podwyżki, po czym miesiąc później obcięto nam premie o 10% i po podwyżkach zarabiamy mniej niż przed ^^ |
Apple dba o masę i formę
Co da dźwiganie kubka poza ćwiczeniem mięśni będących w ruchu podczas masturbacji? |
Dałoby, gdyby te kubki ważyły tak z 3-4 razy tyle, ile ważą :sciana:
Poza tym drobiazgiem sama idea słuszna nad wyraz :) |
Cytat:
Zdanie moje osobiste i go nie zmienie. W razie czego czerwone reputy mile widziane ;-)... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42. |