Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Patrix 10.06.2011 01:34

Ty się M@X nie wypowiadaj o górnikach, bo się gufno znasz na tym !!
Do 65 roku życia ? Mają do śmierci pracować ? Ciężki i wyniszczający zawód to jest.

Mądry od siedmiu boleści się odezwał co na Śląsku mieszka WSTYD !
Pewnie nie miałbyś jaj aby zjechać i jednej szychty przerobić, albo miesiąca "do dziesiątego".

Ojca górnika mam, nieraz zajechany z nocki wraca, a tu taki panicz z jego osobistym zdaniem *******i głupoty... :|
Szacunek ma być! Ale minusa masz u mnie teraz...

Banana Coctail 10.06.2011 01:41

Patrixu nie nerwuj się.

Patrix 10.06.2011 01:42

Już mi przeszło :| Idę w kime.

Banana Coctail 10.06.2011 01:44

Idź. Branoc!

Kris 10.06.2011 07:54

Premia za opóźnienia budowy Stadionu Narodowego

Ku**a, dlaczego ja w pracy jak się spóźniam z jakimś projektem, to jeszcze mnie opieprzą i pogonią a premii nie dadzą, jak to jest?

Czas zmienić robotę i zacząć pracować w budżetówce! :idea:

czary2mary 10.06.2011 09:13

A My te ich premie będziemy spłacać:ysz::>

Stanley 10.06.2011 09:16

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1165509)
Pewnie. Wczesniejsza emerytura, trzynastki, barborki, dodatki, 6 godzin pracy po odliczeniu zjazdow, plakanie w rekaw zwiazkom zawodowym i jeszcze podwyzek chca... Zasuwac do 65. roku zycia za srednia krajowa i zobaczymy jak sie ludzie beda palic do "dupienia na grubie"... -_-'

Zdanie moje osobiste i go nie zmienie. W razie czego czerwone reputy mile widziane ;-)...

Ja nadal nie rozumiem jednej kwestii - skoro wszyscy w całym kraju zazdroszczą nam, górnikom, tego jak to cudownie się mamy, czemu nie przyjedziecie do nas pracować w tym raju, w tej krainie miodem płynącą? A może wiesz tylko tyle, co sobie pooglądasz w telewizji?
Trzynastki - od lat już ni ema
Barbórka, 14-stka - jest, tylko że na te 'dodatki' to co miesiąc są strącane pieniądze z mojej wypłaty.
6 godzin pracy po odliczeniu zjazdów - a co, miałbym odliczyć sobie te 3-4 godziny czasami zanim dojde/zejde z pracy i prócz tego pracować czysto 8h? To bym pół dnia w robocie spędził.
Jeśli chodzi o płace - pewnie też znasz je tylko z opowieści. Ja Ci powiem, że w tym miesiącu z 2 świętami (czyli 2 niedziele w robocie) zarobiłem 2k zł do ręki + 500zł w 'dodatkach' jak to nazwałeś. Czy to jakaś mega piękna wypłata za robotę, którą wykonuje, nie uważam. Na budowie więcej zarabiają ludzie.
Czemu więc tam pracuje? Bo mnie sytuacja życiowa zmusiła. Zresztą, ktoś tam pracować musi, a Wy, ludzie najwięcej narzekający na to jak górnicy mają dobrze, nie chcecie do naszej braci dołączyć, żeby i w naszym bogactwie i luksusach się pławić. Dziwne to to.
Twojej ironii Patrix nie będę komentował nawet ;]

czary2mary 10.06.2011 09:36

Są grupy które mają o wiele większe i lepsze przywileje -a jakoś ich nikt się za bardzo nie czepia(Policja,Wojsko,Straż Pożarna,Służba Więzienna ,Sędziowie i Prokuratorzy,Komisja Europejska-i ich urzędnicy itp itd.)

M@X 10.06.2011 10:08

Ich tez sie czepiam ;-). Przywilej w postaci wczesniejszej emerytury przyznalbym jedynie zolnierzom na kontraktach typu Afgan czy Irak. Tam jest wojna! Przezyc 9 miesiecy to nie jest kaszka z mleczkiem...

A na "zmiane" ("szychta" to okreslenie slaskie, a ja sie slazakiem nie czuje - obywatelem swiata jestem) bym nie zjechal. Jaja mam, ale pod ziemia bym je pobrudzil...

Podpisano Panicz ;-)...

Stanley 10.06.2011 13:47

W sumie to fajnie, że odniosłeś się do tego, co ja odpisałem nt Twoich wypocin ;]

M@X 10.06.2011 13:54

Stanley, dobrze wiesz ze ja Cie prywatnie bardzo lubie, wszak na forum widujemy sie nie od dzis. Moja wypowiedz nie byla wymierzona w Ciebie i dobrze o tym wiesz. Wypowiedzialem swoje zdanie na temat przywilejow gorniczych, z ktorymi sie ani troche nie zgadzam...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

ed hunter 10.06.2011 14:36

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1165552)
Ja nadal nie rozumiem jednej kwestii - skoro wszyscy w całym kraju zazdroszczą nam, górnikom, tego jak to cudownie się mamy, czemu nie przyjedziecie do nas pracować w tym raju, w tej krainie miodem płynącą? A może wiesz tylko tyle, co sobie pooglądasz w telewizji?
Trzynastki - od lat już ni ema
Barbórka, 14-stka - jest, tylko że na te 'dodatki' to co miesiąc są strącane pieniądze z mojej wypłaty.
6 godzin pracy po odliczeniu zjazdów - a co, miałbym odliczyć sobie te 3-4 godziny czasami zanim dojde/zejde z pracy i prócz tego pracować czysto 8h? To bym pół dnia w robocie spędził.
Jeśli chodzi o płace - pewnie też znasz je tylko z opowieści. Ja Ci powiem, że w tym miesiącu z 2 świętami (czyli 2 niedziele w robocie) zarobiłem 2k zł do ręki + 500zł w 'dodatkach' jak to nazwałeś. Czy to jakaś mega piękna wypłata za robotę, którą wykonuje, nie uważam. Na budowie więcej zarabiają ludzie.
Czemu więc tam pracuje? Bo mnie sytuacja życiowa zmusiła. Zresztą, ktoś tam pracować musi, a Wy, ludzie najwięcej narzekający na to jak górnicy mają dobrze, nie chcecie do naszej braci dołączyć, żeby i w naszym bogactwie i luksusach się pławić. Dziwne to to.
Twojej ironii Patrix nie będę komentował nawet ;]

Wszystko prawda, ja bym chętnie do kopalni poszedł... pozwiedzać. :>

Ale jakie tam fajne piwiarnie za to macie! :spoko:

Stanley 10.06.2011 15:12

M@X, ja nie naskakuje na Ciebie, chodzi mi o to, że po prostu nikt z Was nic nie wie o kopalniach, a zazdrościcie nam przywilejów, o których nie macie bladego pojęcia :P

czary2mary 10.06.2011 15:21

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1165611)
M@X, ja nie naskakuje na Ciebie, chodzi mi o to, że po prostu nikt z Was nic nie wie o kopalniach, a zazdrościcie nam przywilejów, o których nie macie bladego pojęcia :P

Ja nie zazdroszczę :nie: a nawet popieram :)jako jedna z nielicznych grup powinna mieć zachowane emerytalne zniżki.
Nie wiem na podstawie czego uważasz że wszyscy zazdroszczą wam czegoś?
Nikt oprócz M@X nie czepnął się górników-przynajmniej ja nie zauważyłem:)

Stanley 10.06.2011 15:25

Chodzi mi o nastroje w społeczeństwie względem górników. Poczytaj sobie komentarze pod artykułem do którego dałem link ;)
Media niesamowicie nastawiają społeczeństwo przeciwko nam, waląc głupoty o naszych zarobkach (ta, ciekawe gdzie te moje 6k zł wypłaty ^^)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:27.