Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

czary2mary 23.05.2011 20:49

W tej chwili tworzy się precedens gdyż okazuje się że różne treści mogące uchodzić za obraźliwe a np. dot. poprzedniego prezydenta były tolerowane natomiast teraz gdy zmienił się prezydent już nie są.Robert F. nie był prekursorem w tej dziedzinie od lat w sieci krążą gry np. o śp. prezydencie Kaczyńskim a te gry jego były dostępne w sieci od jesieni na różnych portalach -nawet Wprost opisywał je.
Sam udział w sprawie samego ABW jest dziwny, przypomnę że jednostka ta powołana jest do innych zadań choćby "agencja zajmująca się wewnętrznym bezpieczeństwem państwa polskiego, m.in. kontrwywiadem i zwalczaniem terroryzmu na terenie kraju[ ..]"

Może mi ktoś wyjaśni dlaczego nazwisko Roberta zostało natychmiast opublikowane.
Prawdziwy morderca, ten z Łodzi,
to oficjalnie nadal :> jakiś Ryszard C.:>:ysz:

andy 23.05.2011 20:56

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Jasne, prokuratura jest niezależna, a za dwóch lat czarnych rządów była zależna. :rotfl:

Cytat:

Zespolenie urzędu z ministrem sprawiedliwości (1990-2010)[edytuj]

Prokurator Generalny jest naczelnym organem całej prokuratury, tym samym podlegają mu wszyscy prokuratorzy. 31 marca 1990 zniesiono Prokuraturę Generalną, a funkcję Prokuratora Generalnego zaczął sprawować z urzędu Minister Sprawiedliwości. Zastępcami Prokuratora Generalnego są Prokurator Krajowy, Naczelny Prokurator Wojskowy, Dyrektor Głównej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu oraz inni prokuratorzy powoływani i odwoływani ze stanowiska zastępcy spośród prokuratorów Prokuratury Krajowej (przez Prezesa Rady Ministrów na wniosek Prokuratora Generalnego).
Cytat:

Odrębny urząd Prokuratora Generalnego (od 2010)[edytuj]

Z dniem 31 marca 2010 nastąpiło rozdzielenie urzędu Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego.
Prokuratora Generalnego powołuje Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej spośród dwóch kandydatów zgłoszonych przez Krajową Radę Sądownictwa i Krajową Radę Prokuratury (Art. 10a ustawy z dnia 20 czerwca 1985 r. o prokuraturze). Kadencja Prokuratora Generalnego trwa sześć lat, licząc od dnia złożenia ślubowania. Po upływie kadencji pełni on obowiązki do czasu objęcia stanowiska przez następcę, przy czym nie może być on ponownie wyznaczony. Po zakończeniu pełnienia obowiązków przechodzi w stan spoczynku. Pierwszym Prokuratorem Generalnym powołanym w nowy sposób został Andrzej Seremet.
Bo była.
Cytat:

Rydzyk nie miał kłopotów za obrażanie? Cóż za nieudacznicy rządzili! :rotfl:
Nie chodzi o to, że urzędnicy byli nieudacznikami ale dlatego bo Rydzyk to przynajmniej 50% poparcia PIS.

Cytat:

Zgodnie z prawem, to można zamknąć każdego, a prokuratura zawsze może umorzyć sprawę, a na pewno nie robić pokazówki.
Tylko jak sam dobrze piszesz to prokuratura a nie Prezydent czy Premier za tym stali. Prokuratura jak dla mnie się zbłaźniła robiąc to w taki sposób...
Cytat:

Władzuchna sprawdza ile może, zobaczyli, że przegięli, to teraz Donek i inni krytykują akcję ABW, potrzebowali kilku dni, aż dane z sondażowni spłyną. Nic się nie zmieniło od początku tych cudacznych rządów, ale niektórzy nadal chcą w cuda wierzyć.
To nie Bronek ani Tusk za tym stali ale prokuratura. Jednak Ciebie to już nic nie przekona..
//PS Nie głosowałem na Bronka jak by co ;-)

demek 23.05.2011 22:19

@czary2mary

od kontrwywiadu to jest AKW

ed hunter 24.05.2011 06:45

Niższa władza uwielbia przypodobać się tej najwyższej, a jak czuje, że taki jest "kierunek partii", to się bierze do roboty. To co się dzieje ostatnio, to sprawdzian, czy można zamknąć usta ludziom w internecie, bo przecież już wszystkie media elektroniczne są zaprzyjaźnione. Przymiarki były już od dawna, ale po kilku dniach się wycofują, ba nawet teraz Donek żąda od ABW raportu na piśmie. Dlaczego milczał kilka dni? Sondaży jeszcze nie było! :rotfl:

Kris 24.05.2011 07:08

No edu, nie wiem czy pamiętasz, ale Twój PiS miał zakusy, żeby monitorować sieć. :mruga:
A teraz najgłośniej krzyczą o obronie wolności słowa itp. Obłuda zarówno ze strony PO jak i PiS. Jeden syf.

http://nt.interia.pl/internet/cyberk...ternet,1591812

ed hunter 24.05.2011 07:20

Co ma monitorowanie sieci przez 7 posłów do napuszczania prokuratury i ABW o 6 rano?

Kris 24.05.2011 07:36

Może to, że od czegoś trzeba zacząć... nie widzisz sprzeczności pomiędzy tamtym projektem a komentarzami PiS w związku z tą akcją?

Wejście o szóstej rano było błędem i o tym pisałem wcześniej. Ale pisałem też, że nie są znane szczegóły. Któraś gazeta pokazała niewinne zrzuty ekranu z tej strony, potem pojawiły się informacje o tym, że są tam gry, gdzie można sobie porzucać g. w Bronka czy go tam ustrzelić. Podłożyli mu te gry tam, prawda ed? :D

demek 24.05.2011 07:43

ojtamojtam

to, ze chcieli sie nie liczy

oni sa wspaniali i najlepsi, prawi i sprawiedliwi

im wolno.

ed hunter 24.05.2011 08:19

Wolno, w siedmiu przeglądać internet, w tym jeden z PO. :haha:

Starczy tej polityki.

PKP wprowadza darmowe Wi-Fi w pociągach

Bardzo ciekawe, bo na razie, to nawet gniazdek elektrycznych brak, albo brak w nich prądu. :szczerb:

czary2mary 24.05.2011 09:43

Żona Obamy nie przyjedzie do Polski:haha::haha:

Wczoraj była z mężem w Irlandii. Dzisiaj towarzyszy prezydentowi USA podczas wizyty w Wielkiej Brytanii. Ale do Polski Michelle Obama już nie przyjedzie! Czyżby bała się, że padnie ofiarą kolejnej wpadki polskiego prezydenta?Już raz jej pojechał w USA:haha::haha::haha:

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/zon...ki_186974.html

Kris 24.05.2011 11:14

He he... no w sumie Bronek coś tam chlapnął nie tak jak był w USA.

http://www.wykop.pl/ramka/610299/kom...z-wierna-zone/

ed hunter 24.05.2011 11:25

Może by strzelił jakiś tekst o pogodzie, że ciepło jak w Afryce... :> :P

pali 24.05.2011 11:53

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1162914)
w jednej z gier na stronie Antykomora było rzucanie m.in. gównem w prezydenta, w małżonkę również,
no sorry, ale jak dla mnie to trochę zbyt "wolna" ta wolność słowa :>

Cytat:

Napisany przez mystery (Post 1162838)
Panowie! Wyobraźcie sobie sytuację w której "wadzę" sprawuje n.p. JarKacz. Pojawia się stronka na której robi się z tej "wadzy" ewidentne jaja. Pytam,jaka byłaby reakcja?? Inna? Nie sądzę.Granica pomiędzy ironią a chamskim opluwaniem została mooocno przekroczona.

Macie rację. Tylko, że ja nie wierzę w "ich" wrażliwość. Raczej jest to wrażliwość nowobogackich, którzy chcą jak najszybciej zapomnieć o gnoju, z którego wyrośli i który sami zrobili.

Politycy powinni najpierw czyścić swoją stajnię, a potem czepiać się obywateli.

Fragment komunikatu ABW:
Na tej samej stronie zamieszczone zostały także odnośniki do linka zatytułowanego ***8222;zdjęcia***8221;, gdzie zainstalowano zdjęcia przedstawiające Prezydenta jako: prostytutkę, homoseksualistę, pijaka, uczestnika czynności seksualnych, porównujące go do Józefa Stalina oraz innych polityków byłego ZSRR.
źródło

A teraz proszę spojrzeć na to:
Załącznik 57487

To jest obrazek z głównej strony partii politycznej, utrzymywanej z budżetu.

Nie dlatego wklejam, że to PiS, którego jestem przeciwnikiem. To tylko przykład. Z pewnością podobne zdziczenie obyczajów da się wynaleźć w każdej partii.

Gdybym zamieścił to, co mam "głęboko schowane w Internecie" o jednym z protegowanych PO, wysokim urzędniku RP, to sam premier Tusk dowiedziałby się o moim istnieniu i tłumaczyłby w TV, że ja jestem tylko pedofilem i krymynalistą, bo dostałem z Bananom mandat "za usiłowanie spożycia alkoholu w miejscu publicznem".

ed hunter 24.05.2011 11:58

A co, nie minęło już tyle czasu? ;)

pali 24.05.2011 12:02

No jakoś nie chwytam, do czego pijesz?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08.