Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

Patrix 22.05.2011 12:47

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 1162766)
Kto był specjalistą od wjazdów o 6 rano, no kto?

Specjalistów to Ty jeszcze zobaczysz ! :rotfl:

Cytat:

Prezydent był "zdziwiony" informacją o akcji ABW
Prezydent przyjął ze zdziwieniem informację o tej akcji - powiedział Tomasz Nałęcz, doradca prezydenta ds. historii i dziedzictwa narodowego, komentując akcję ABW przeciwko mężczyźnie, który założył stronę antykomor.pl. - To jest kpina i to ośmiesza prezydenta - skomentował tę akcję Marek Siwiec.
Klik: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Taak, strzał w stopę, nie wyszło tak jak trza, no to amnezja, to nie ja, zamykam oczy i mnie nie widać :rotfl:

demek 22.05.2011 15:02

dlaczego bezprawnie???

Sent using RapidRead!

andy 22.05.2011 21:29

Odnośnie strony AntyKomor.pl

Cytat:

Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego przygotowała ocenę prawną dot. gier "Komor-killer" oraz "Komor-szoter" zamieszczonych na stronie antykomor.pl, z której wynika, że "administrator strony mógł dopuścić się popełnienia czynu zabronionego".

"Na ww. witrynie internetowej zamieszczony został materiał w postaci dwóch gier komputerowych o nazwie 'Komor-killer' oraz 'Komor-szoter'. Wskazane gry polegają na strzelaniu do wizerunku Prezydenta RP Bronisława KomorowskiegoABW

Wskazane gry polegają na strzelaniu do wizerunku Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego" - napisała w komunikacie w niedzielę rzecznik ABW Katarzyna Koniecpolska-Wróblewska.

"Gry te możliwe są do pobrania i zainstalowania na komputerze bezpośrednio ze strony głównej witryny. Strona nie wymaga podania żadnych haseł ani przeprowadzenia żadnego procesu rejestracji. Czynnością wystarczającą do zainstalowania gry jest jedynie dwukrotne kliknięcie na ikonę programu (przedstawiającą Prezydenta Bronisława Komorowskiego, któremu po chwili zostaje przestrzelona głowa)" - podaje komunikat.

"Instalacja programu 'Komor-killer' polega na rzucaniu w wizerunek Prezydenta różnymi przedmiotami (fekaliami, młotkiem i innymi) aż do momentu zabicia postaci. () Na tej samej stronie zamieszczone zostały także odnośniki do linka zatytułowanego "zdjęcia", gdzie zainstalowano zdjęcia przedstawiające Prezydenta jako: prostytutkę, homoseksualistę, pijaka, uczestnika czynności seksualnych, porównujące go do Józefa Stalina oraz innych polityków byłego ZSRR. () Komentarz zawierający informacje, iż program nie jest zapowiedzią zamachu na Prezydenta RP pojawia się dopiero po zainstalowaniu gry, na stronie głównej nigdzie nie jest wyświetlany. Świadczy to o tym, że zarówno twórca jak i administrator mają świadomość, iż treści mogą zawierać materiały znieważające prezydenta RP oraz mogące nawoływać do popełnienia przestępstwa" - uznali autorzy analizy prawnej ABW.
Ciekawi mnie tylko od kogo wyszedł taki donos? Prokuratura z tego co słyszałem(fajnie gdyby ktoś zweryfikował) tą stroną zainteresowała się w lutym z powodu donosu.
Jeżeli to prawda to nie można mieć pretensji za rozpoczęcie "śledztwa". Jedynie do czego można się przyczepić to do oprawy tego wszystkiego, ABW wyraźnie chciało zrobić sobie szum i reklamę. Gdyby zostało to załatwione w sposób odpowiedni nie było by takiego negatywnego pogłosu.

Patrix 23.05.2011 01:55

Cytat:

Zawiadomił o napadzie. Teraz ma kłopoty...

"To ten na nas doniósł" - takimi słowami w krakowskim sądzie przestępcy przywitali mężczyznę, który był świadkiem napadu. Nikt nie zadbał o ochronę jego tożsamość, za to od ośmiu lat sąd zmusza go do konfrontacji z bandytami.

Tamtego dnia na drodze Gorlice - Nowy Sącz nie było dużego ruchu. Gdy podróżujący tamtędy pan Mariusz mijał Grybów, jego samochód wyminęło rozpędzone auto. Kierowca wyprzedził także samochód jadący przed nim i gwałtownie się zatrzymał. Z auta wyskoczyło dwóch mężczyzn z bronią, w kominiarkach i w czarnych kamizelkach. - Wyciągnęli z auta mężczyznę, który jechał przede mną, i przystawili mu broń do skroni. Wykręciłem 997. Dyżurny wysłuchał mnie i odłożył słuchawkę. Po chwili minął mnie radiowóz na sygnale - opowiada pan Mariusz....
Ciąg dalszy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...lopoty___.html

Art. jest dobrą lekcją, w Polsce ma się w dupie świadków
i ich bezpieczeństwo, a więc nie informuje się ich o ich prawach.

Lekcja wynikająca z tej sprawy ?
Żądanie statusu świadka incognito albo olanie sprawy, "niech rabują, mordują nic nie widziałem".

Takie szlajanie po sądach przez 8 lat :sciana: dziękuję postoję...

@andy, co do tych gier... ja mnie pamięć nie myli na stronie z gierkami flash (miniclips bodaj)
można było 'zagrać' sobie w strzelanie do Bush'a oraz policzkowanie Obamy... i co ? i nico...

ed hunter 23.05.2011 05:57

No to rozumiem, zadziałali, bo dostali donos, a nie doniesienie o przestępstwie? :szczerb:
Za komuny zamykali ludziom usta w podobny sposób i też zgodnie z prawem. :]

andy 23.05.2011 06:49

Cytat:

@andy, co do tych gier... ja mnie pamięć nie myli na stronie z gierkami flash (miniclips bodaj)
można było 'zagrać' sobie w strzelanie do Bush'a oraz policzkowanie Obamy... i co ? i nico...
WIem tylko tutaj chodzi o to, że ktoś złożył doniesienie i prokuratura musi się zająć taką sprawą. Niestety mamy jeden paragraf na który takie właśnie sprawy mogą się łapać...
Nie mam nic przeciwko całemu śledztwu bo jak widać musiało być - muszą reagować na doniesienia..
To jak go zatrzymali to już inna kwestia i tutaj uważam, że zostało to niepotrzebnie nagłośnione - kłaniają się czasy PiS.

Zetoxa 23.05.2011 06:54

w jednej z gier na stronie Antykomora było rzucanie m.in. gównem w prezydenta, w małżonkę również,
no sorry, ale jak dla mnie to trochę zbyt "wolna" ta wolność słowa :>

demek 23.05.2011 07:07

ale to jeszcze nie powod zeby wpadac do kolesia w ten sposob. mozna bylo na spokojnie to zrobic. lekko ich tylko usprawiedliwia, ze musieli zabezpieczyc komputer, przeszukanie imo bylo niepotrzebne

czary2mary 23.05.2011 09:12

Tak jak napisał @Pali chciano go nastraszyć,zastraszyć
-z zasady ABW zawsze zajmowała się grubymi sprawami.

Oczywiście co wolno wojewodzie...........,dla tego np umorzono durnia mamy za prezydenta(Wałęsa),Moim zdaniem prezydent jest chamem(Palikot)
ale za to Leppera skazano za nazwanie Kwaśniewskiego "największym nierobem w Polsce"

demek 23.05.2011 09:38

zapomniales o bezdomnym, tez mu nic nie zrobili

Patrix 23.05.2011 12:45

Cytat:

Autor strony antykomor.pl był skazany
Cztery lata temu został skazany na dwa lata pozbawienia wolności w zawieszeniu. To kara za zdobycie danych z serwera firmy z branży telekomunikacyjnej.

Frycz w rozmowie z "Rz" przyznaje, że był taki wyrok.
Klik: http://www.rp.pl/artykul/662323.html

W pocie czoła szukają na gościa haka. :spoko: Dziękuję, aż czuję się 'bezpieczniej'...

Banana Coctail 23.05.2011 14:39

To służby nie chcą nigdy nikogo łamać? Ciekawe.

andy 23.05.2011 20:00

Rydzyk też potrafił obrażać byłego prezydenta i jakoś nie miał problemów...

Cytat:

Napisany przez Patrix
W pocie czoła szukają na gościa haka. :spoko: Dziękuję, aż czuję się 'bezpieczniej'...

Nie w pocie czoła, po prostu przy prowadzeniu śledztwa takie rzeczy są raczej normalne - sprawdza się przeszłość osoby przeciwko której toczy się postępowanie.

Co do sprawy:
Cytat:

- Odkryłem w systemie tej firmy lukę ***8211; mówi. - Każdy użytkownik, który posiadał konto w systemie, miał dostęp do wrażliwych danych innych klientów. Były to m.in. numer telefonu, imię i nazwisko, adres. Nigdzie się nie włamywałem. Co więcej ***8211; odkryłem, że inne osoby także odkryły ten dostęp i korzystały z niego dłużej niż ja ***8211; tłumaczy Frycz.
Twierdzi, że o nieprawidłowościach poinformował firmę. Gdy ta, jak ocenia, nie chciała się przyznać do swoich błędów ujawnił sprawę w sieci i zwiększył sobie, korzystając z dostępu do firmowego systemu, parametry kupowanego od niej internetu. Także tej korzyści dotyczy sądowy wyrok. -To było głupie, przyznaję. Błąd młodości ***8211; mówi dziś Frycz.
jeżeli tak było jak mówi to cóż tylko współczuć. Chciał dobrze a wyszło jak zwykle. Firma pewnie chciała na kogoś zrzucić winę i wytoczyła mu proces..
To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.

Wracając do sprawy AntyKomor.pl. Osoba X składa doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa z artykułu Y przez administratora strony, prokuratura zaczyna śledztwo, zbiera materiały. W pewnym momencie zostaje wydany nakaz przeszukania w celu zabezpieczenia dowodów.(pomijamy w jaki sposób to zostało zrobione - jak dla mnie to niepotrzebnie to nagłośnili)

Gdzie tutaj jest coś niezgodnie z literą prawa?

Należy też dodać, że prokuratura jest NIEZALEŻNA od rządu i polityków - jeżeli ktoś uważa inaczej to proszę napisać dowody na poparcie swojej tezy.

ed hunter 23.05.2011 20:38

Jasne, prokuratura jest niezależna, a za dwóch lat czarnych rządów była zależna. :rotfl:

Rydzyk nie miał kłopotów za obrażanie? Cóż za nieudacznicy rządzili! :rotfl:

Zgodnie z prawem, to można zamknąć każdego, a prokuratura zawsze może umorzyć sprawę, a na pewno nie robić pokazówki.

Władzuchna sprawdza ile może, zobaczyli, że przegięli, to teraz Donek i inni krytykują akcję ABW, potrzebowali kilku dni, aż dane z sondażowni spłyną. Nic się nie zmieniło od początku tych cudacznych rządów, ale niektórzy nadal chcą w cuda wierzyć.

Banana Coctail 23.05.2011 20:47

Sugerujesz, że prokuratura jest na usługach politykierów, niezależnie od układu sił. Odważnie.
Nie miał Ojczulko problemów, bo strategicznym sojusznikiem był/jest/będzie.
Są i tacy co nadal wierzą w moc Prezesa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:39.