Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

ed hunter 28.09.2009 17:48

A średnia zarobków w Niemczech to?

Ja wiem! Oni są bardziej wydajni w pracy, bo wyszystkie ciężkie prace robią za nich imigranci. :\

seoman 28.09.2009 17:56

No wlasnie:

Niemiec za swoja wyplate kupi 1500 l paliwa
A Polak 500 i co tu porownywac?

joujoujou 28.09.2009 23:57

Pijana czternastolatka za kierownicą. :sciana:

http://moto.wp.pl/kat,106080,title,P...wiadomosc.html

demek 29.09.2009 08:09

chcielismy zachodu to mamy :)

Smartek 29.09.2009 16:56

To raczej nie jest zabawne. Ktoś ją wcześniej musiał nauczyć podstawowej obsługi samochodu - chociaż odpalania i ruszania, więc tutaj w 99% są winni opiekunowie...

DejaVu 29.09.2009 16:59

Na pohybel czerwonych i czarnych!

rycho 29.09.2009 17:01

Zielonych i różowych też.

DejaVu 29.09.2009 17:09

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1049368)
To raczej nie jest zabawne. Ktoś ją wcześniej musiał nauczyć podstawowej obsługi samochodu - chociaż odpalania i ruszania, więc tutaj w 99% są winni opiekunowie...

Wszystkiemu jest winien Czarnobyl:taktak: teraz to się same mutanty rodzą-rodzice i szkoła nie daje rady BO: dzieciaka nie można udeżyć,dziecko w szkole to uczy się?-ale nie tego co trzeba-ogólnie sodomia i gomoria :( przemoc,rospusta,pijaństwo etc-czasami myślę że przydał by się taki Adolf-aby powyrywać te chwasty :taktak: bo będzie jeszcze gorzej .

ed hunter 29.09.2009 19:04

Ogólnie sodomia i gomoria są podobno najbardziej na czasie. :sciana:

ed hunter 30.09.2009 06:31

Założono dwie obroże, a wydano miliony złotych

Cieszmy się i radujmy w tych jakże wspaniałych czasach kryzysu.

demek 30.09.2009 07:56

instalacja gazowa w samochodzie tez w takim razie nie ejst oplacalna bo po miesiacu efektow nie widac...

andrzejj9 30.09.2009 07:59

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1049433)
Założono dwie obroże, a wydano miliony złotych

Cieszmy się i radujmy w tych jakże wspaniałych czasach kryzysu.

25 milionów, 200 milionów.. Nie po raz pierwszy zadaję to pytanie, ale skąd te sumy?!?

Nie wiem, czy ci, co teoretycznie wydają te pieniądze, nie będą się kiedyś bliżej zapoznawać z przedmiotem swojej pracy, bo nie wierzę, że to wszystko może być uczciwie robione..

A już w ogóle nie rozumiem skąd pomysł, że do tego będzie się dokładać.. Przecież pobyt człowieka z więzieniu jest wielokrotnie droższy, poza tym koszty obroży ponosi sam skazany..

romanesco 30.09.2009 10:08

Od października ze stacjonarnych można dzwonić bez "0"
W sumie dobry pomysł. Będzie tak jak dzwonimy z komórek.

ed hunter 30.09.2009 10:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1049442)
25 milionów, 200 milionów.. Nie po raz pierwszy zadaję to pytanie, ale skąd te sumy?!?

Nie wiem, czy ci, co teoretycznie wydają te pieniądze, nie będą się kiedyś bliżej zapoznawać z przedmiotem swojej pracy, bo nie wierzę, że to wszystko może być uczciwie robione..

A już w ogóle nie rozumiem skąd pomysł, że do tego będzie się dokładać.. Przecież pobyt człowieka z więzieniu jest wielokrotnie droższy, poza tym koszty obroży ponosi sam skazany..

Pomysł nie jest zły, sprawdził się już na świecie, ale coś z wykonaniem go u nas dziwnie jak zwykle, rozmach za***isty, koszty s****ysyńskie, a efekty żadne, i w dłuższym okresie czasu nie widać, aby się zrównoważyły z zyskami.
To, że za bransoletkę płaci skazany, to chyba logiczne, ale to przecież maleńki procent kosztów...

andrzejj9 30.09.2009 11:06

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1049462)
Pomysł nie jest zły, sprawdził się już na świecie, ale coś z wykonaniem go u nas dziwnie jak zwykle, rozmach za***isty, koszty s****ysyńskie, a efekty żadne, i w dłuższym okresie czasu nie widać, aby się zrównoważyły z zyskami.
To, że za bransoletkę płaci skazany, to chyba logiczne, ale to przecież maleńki procent kosztów...

Nie powiedziałbym (odnośnie ostatniego zdania). Tzn. zgadza się, że sama obroża nie jest tu najdroższa, ale skazany nie powinien płacić jedynie za nie wiem, koszty jej wytworzenia, ale też za obsługę, w co wliczyłbym także jakiś procent funkcjonowania całego systemu. Nie chodzi tu o to, żeby na tym zarabiać (choć i tak można by - nie jestem pewien, czy w Ameryce obsługą nie zajmują się tym firmy prywatne, co z pewnością wiąże się z zyskiem), ale żeby z pewnością do tego nie dokładać.

A co do pierwszej części to u nas zawsze tak musi być.. Nic się nie opłaca, niczego się nie da zrobić. A miliony znikają nie wiadomo gdzie (tzn. mniej więcej wiadomo..) i na co. A później na nic nie ma pieniędzy. Nic dziwnego jak wszystko z jakiegoś powodu kosztuje dziesięć razy więcej niż powinno...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46.