![]() |
Cytat:
właśnie tak zrobiłem, pwyłanczałem c sie dało: luna, efekty, niepotrzebne usługi ale po dniu pracy mam dziwnie zapchany system, cos co wymaga godzine 2 po uruchmieniu 2-3sekund po dniu ptrzbuje nawet 10-15, ciągła konieczność restartowaia systemu mnie dobija, dlatego pytam jak jest z win 2k. Czytam szukam i coraz bardziej zauważam ze pomimo ze 2000 nie nalezy do nowści chyba bedzie dla mojego kompka najlepszym wyjsciem |
U mnie takie rzeczy jak u Ciebie thomascamel nie występują.
PIII 1.13 (Speed Step - teraz pracuje ok. 724 MHz), 256MB RAM, 30GB |
Cytat:
pojawiła sie sugestia aby zainstalować 2k3. NIE. Miałem go przez 3 dni. każda zmiana wymagała restartu systemu a przy moich układach nie wchodzi to w gre.. i też miał probelm z pamiecia - miałem niedawno 98SE- ideał gdyby sie nie zawieszał co 20 min ;) |
Cytat:
system jest the best... u mnie działa od stycznia :D tylko sp mi sie nie spieszy instalować... |
Cytat:
w konfiguracji, pewnie jakbym go dobrze poznał i skonfigurował to działał by i działał ale mi sie poprostu nie chciało - nowy system wymagajacy dość szybkiego kompa :) (czyli nie moj ;)) - w sumie nie miało to dla mnie sensu i stad moja niechec i brak checi ;) Pozatym potrzebny jest mi komputer do zastosowan domowych, a ilosc rozwiazan serwerowych w 2k3 mnie przeraza(szczegolenie wyłaczanie niepotrzebnych usług) :podbite: |
To Logiczne że winda xp professional jest lepszy od 2000.Za nie długo wyjdzie new windows Longhorn czy jakoś tak to sie zobaczy czy będzie lepszy od xp. Ale napewno będzie ,no bo po co by robili nowy system gorszy od starego:D proste i logiczne
|
hmm ale w 2003 wszystkie uslugi sa powylaczane !! W XP trzeba wszystko powylaczac!
Naprawde polecam win2003. Kumpel mial na duronie 800 i 256MB i tez elegancko chodzil... oczywiscie bez Luny. Jak najbardziej ten system nadaje sie do zastosowan domowych! Wystarczy tylko chciec. Opis jak poustawiac wszystko aby jako tako chodzil jest na www.xp.net.pl w artykulach. Jest to dla mnie idealny system!! No i darmowy! Mam wersje 180dniowa ale i tak co 1-2 miesiace robie formata. POLECAM GO KAZDEMU!! |
Cytat:
pościęcisz mu 3 godzinki i minimum pół roku z głowy :D mój ma 5 miechów i zupełnie jakbym go tydzień temu instalował :D |
Ja korzystam w Windowsa XP Pro i narazie nie miałem do niego zastrzezeń, chociaż ostatnio ... ;)
|
Cytat:
Używam Xp-AntiSpy z własnymi ustawieniami :taktak: |
Ja korzystam z W2k, a na drugim dysku nie dawno zainstalowałem W2k3 wersję 180 dniową. :spoko: :D Miałem kiedyś XP, ale po tygodniu pracy chodził jak mół i wgóle za dużo w nim wodotrysków.
|
Cytat:
Widze iż mamy podobny sprzet, jak tez problem z xp. Napisałeś iż kozystasz z 2k, wiec ponawiam moje pytanie, ktore postawiłem wczesniej, jak w2k sprawuje sie po 2-3 dniach bez wyłaczania i restartowania. czy tez jest zapchany jak xp czy poprostu działa dalej. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Też od jakiegoś czasu wróciłem do win2ksp4.
XP mi niepodchodzi, a win2k3 w domowych warunkach: to jak jeżdżenie TIRem po starówce dużego miasta > pojeździłem i na tym etapie mi wystarczy. 8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |