Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-2000-pro-vs-windows-xp-pro-20974/)

esem 22.05.2005 19:39

Cytat:

Napisany przez Lwiczek
Hmm... Mam D650 i 256 ramu... WinXP chodzi u mnie wyśmienicie od września... wcześniej też chodził [prawie 15 miechów], ale mi się dysk sypnął :P Nic mi się nie muli, nic się nie zawiesza... co wy do diaska robicie z tymi komputerami?! :/

Ciężko pracujemy... Nie mamy OSów na pokaz... 8 )

polakT 22.05.2005 19:34

Cytat:

Napisany przez Lwiczek
Hmm... Mam D650 i 256 ramu... WinXP chodzi u mnie wyśmienicie od września... wcześniej też chodził [prawie 15 miechów], ale mi się dysk sypnął :P Nic mi się nie muli, nic się nie zawiesza... co wy do diaska robicie z tymi komputerami?! :/

:wow: ale chyba nie 24 na godzine (dobe wiem) ;), bo u mnie jak pochdzi 24h to juz nie chce mi sie nawet pracowac przy takim systamie - jutro bede instalowal 2k. niech tylko mature Z polskiego zdam i kupie cd :D

Lwiczek 22.05.2005 19:26

esem 21.05.2005 19:32

Też od jakiegoś czasu wróciłem do win2ksp4.
XP mi niepodchodzi, a win2k3 w domowych warunkach: to jak jeżdżenie TIRem po starówce dużego miasta > pojeździłem i na tym etapie mi wystarczy. 8 )

PIOTR34 21.05.2005 13:37

Cytat:

Napisany przez thomascamel
Widze iż mamy podobny sprzet, jak tez problem z xp. Napisałeś iż kozystasz z 2k, wiec ponawiam moje pytanie, ktore postawiłem wczesniej, jak w2k sprawuje sie po 2-3 dniach bez wyłaczania i restartowania. czy tez jest zapchany jak xp czy poprostu działa dalej.

Nie narzekam, kompa bardzo rzadko wyłączam, na dzień dzisiejszy chodzi od 6 dni i nic mu nie jest, przy XP (u mnie) po jednej dobie musowy był restart.

Cytat:

Napisany przez rosol
co 1-2 miesiace robie formata

Dlaczego tak często formatujecie dyski?

joujoujou 21.05.2005 13:28

Cytat:

[...] jak w2k sprawuje sie po 2-3 dniach bez wyłaczania i restartowania. czy tez jest zapchany jak xp czy poprostu działa dalej.

Właśnie u mnie win2k chodzi sobie od ponad 2 dni i nic a nic nie muli, XPka miałem, ale zmieniłem i nie żałuję. :D

polakT 21.05.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Ja korzystam z W2k, a na drugim dysku nie dawno zainstalowałem W2k3 wersję 180 dniową. :spoko: :D Miałem kiedyś XP, ale po tygodniu pracy chodził jak mół i wgóle za dużo w nim wodotrysków.

Widze iż mamy podobny sprzet, jak tez problem z xp. Napisałeś iż kozystasz z 2k, wiec ponawiam moje pytanie, ktore postawiłem wczesniej, jak w2k sprawuje sie po 2-3 dniach bez wyłaczania i restartowania. czy tez jest zapchany jak xp czy poprostu działa dalej.

PIOTR34 21.05.2005 13:06

Ja korzystam z W2k, a na drugim dysku nie dawno zainstalowałem W2k3 wersję 180 dniową. :spoko: :D Miałem kiedyś XP, ale po tygodniu pracy chodził jak mół i wgóle za dużo w nim wodotrysków.

B@rtek 21.05.2005 09:22

Cytat:

Napisany przez Patrix
są tweaki co robią to wszystko za Ciebie wystarczy może 15 klików i wszystko załatwione.
pościęcisz mu 3 godzinki i minimum pół roku z głowy :D
mój ma 5 miechów i zupełnie jakbym go tydzień temu instalował :D

Ostatnio tak zrobiłem i własnie system chodzi już od 5 tygodni jak zaraz po instalacji :)

Używam Xp-AntiSpy z własnymi ustawieniami :taktak:

Matievoo 21.05.2005 08:51

Ja korzystam w Windowsa XP Pro i narazie nie miałem do niego zastrzezeń, chociaż ostatnio ... ;)

Patrix 20.05.2005 23:12

Cytat:

w konfiguracji, pewnie jakbym go dobrze poznał i skonfigurował to działał by i działał ale mi sie poprostu nie chciało - nowy system wymagajacy dość szybkiego kompa :) (czyli nie moj ;)) - w sumie nie miało to dla mnie sensu i stad moja niechec i brak checi ;)

Pozatym potrzebny jest mi komputer do zastosowan domowych, a ilosc rozwiazan serwerowych w 2k3 mnie przeraza(szczegolenie wyłaczanie niepotrzebnych usług) :podbite:

są tweaki co robią to wszystko za Ciebie wystarczy może 15 klików i wszystko załatwione.
pościęcisz mu 3 godzinki i minimum pół roku z głowy :D
mój ma 5 miechów i zupełnie jakbym go tydzień temu instalował :D

rosol 20.05.2005 23:06

hmm ale w 2003 wszystkie uslugi sa powylaczane !! W XP trzeba wszystko powylaczac!
Naprawde polecam win2003. Kumpel mial na duronie 800 i 256MB i tez elegancko chodzil... oczywiscie bez Luny. Jak najbardziej ten system nadaje sie do zastosowan domowych! Wystarczy tylko chciec. Opis jak poustawiac wszystko aby jako tako chodzil jest na www.xp.net.pl w artykulach. Jest to dla mnie idealny system!! No i darmowy! Mam wersje 180dniowa ale i tak co 1-2 miesiace robie formata. POLECAM GO KAZDEMU!!

whisper 20.05.2005 23:05

To Logiczne że winda xp professional jest lepszy od 2000.Za nie długo wyjdzie new windows Longhorn czy jakoś tak to sie zobaczy czy będzie lepszy od xp. Ale napewno będzie ,no bo po co by robili nowy system gorszy od starego:D proste i logiczne

polakT 20.05.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez Patrix
jaka zmiana ??
system jest the best...
u mnie działa od stycznia :D
tylko sp mi sie nie spieszy instalować...

w konfiguracji, pewnie jakbym go dobrze poznał i skonfigurował to działał by i działał ale mi sie poprostu nie chciało - nowy system wymagajacy dość szybkiego kompa :) (czyli nie moj ;)) - w sumie nie miało to dla mnie sensu i stad moja niechec i brak checi ;)

Pozatym potrzebny jest mi komputer do zastosowan domowych, a ilosc rozwiazan serwerowych w 2k3 mnie przeraza(szczegolenie wyłaczanie niepotrzebnych usług) :podbite:

Patrix 20.05.2005 22:42

Cytat:

pojawiła sie sugestia aby zainstalować 2k3. NIE. Miałem go przez 3 dni. każda zmiana wymagała restartu

jaka zmiana ??
system jest the best...
u mnie działa od stycznia :D
tylko sp mi sie nie spieszy instalować...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52.